„Qualcomm“ pristato pirmąsias rudens gėrybes: pademonstruoti keturi lustai, skirti vidutinės klasės telefonams

„Qualcomm“ pristato pirmąsias rudens gėrybes: pademonstruoti keturi lustai, skirti vidutinės klasės telefonams

Viena iš mobilių procesorių pionierių ir rinkos lyderių „Qualcomm“ nesnaudžia - ji ką tik pristatė net keturis naujus procesorius, orientuotus į integraciją biudžetiniuose ir vidutinės klasės įrenginiuose. Du iš jų yra visiškai nauji, tuo tarpu kiti du tėra pagerintos esamų lustų rinkinių versijos, tačiau dėmesio centre atsiduria 5G ryšys - jį palaikys trys iš keturių naujų procesorių. Toks pat santykis yra ir tarp gamybos technologijos - trys iš naujųjų mikroprocesorių yra pagaminti 6 nm procesu.

„Snapdragon 778G+“

Originalusis „778G“ buvo itin populiarus išmaniųjų telefonų gamintojų pasirinkimas tarp geresnių vidutinės klasės mobiliųjų, tad tikėtina, kad „778G+“ užims būtent savo pirmtako rinkos poziciją. kaip ir ankstesnis modelis, jis yra pagamintas naudojant 6nm procesą, tačiau buvo šiek tiek patobulintas siekiant padidinti maksimalų procesoriaus veikimo dažnį. Pagrindinis šio procesoriaus branduolys - „Kryo 670“ - dabar veiks 2.5GHz dažniu (vietoje pirmtako 2.4GHz), o integruoto vaizdo procesorius veiks 20% efektyviau. Visa kita išlieka nepakeista, įskaitant ir „X53“ 5G ryšio modemą, įgalinantį atsisiuntimus iki 3.7Gb/s sparta bei įkėlimus iki 1.6Gb/s greičiu.

„Snapdragon 695“

Šis yra sukurtas pakeisti „Snapdragon 690“ - procesorius palaiko „mmWave“ 5G ryšį ir yra 15% spartesnis už „690“ modelį. Integruotas vaizdo procesorius veikia net 30% efektyviau, visa tai dėl pakeistų branduolių - CPU jie pakeisti į „Kryo 660“ (vietoje anksčiau buvusių „Kryo 560“), tuo tarpu su vaizdu dorosis „Adreno 619“ (pakeitusi ankstesnę „619L“). Naujasis procesoriaus modelis pagamintas 6nm procesu, kai „Snapdragon 690“ buvo gaminamas 8nm - tai reiškia, jog procesorius galės veikti efektyviau.

„Snapdragon 680“

Ko gero nuobodžiausias iš keturių naujovių yra „Snapdragon 680“ - tai 4G LTE ryšį palaikantis procesorius, sukurtas naudojimui paprastesniuose vidutinės klasės įrenginiuose, tad jame rasime tiek naujų, tiek senų savybių. Jis gaminamas tokiu pat 6nm procesu, kaip ir anksčiau aprašyti procesoriai, tačiau naudoja „Kryo 265“ branduolius, kurie iš esmės yra atnaujinta „Kryo 260“ versija - pastarieji paskutinįkart naudoti 11nm procesu gaminamuose „Snapdragon 662“. Nepaisant naujų branduolių, jame panaudotas toks pat grafikos procesorius, kaip ir minėtame „Snapdragon 662“ - „Adreno 610“. Tačiau rezultatas ne toks nuviliantis, koks gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio - į šį procesorių integruotas „Spectra 346“ trigubas vaizdo signalo procesorius, gebantis apdoroti informaciją iš trijų kamerų vienu metu. Tai funkcija, iki šiol retai sutikta pigesniuose įrenginiuose.

„Snapdragon 480+“

Paskutinis, tačiau ne mažiau įdomus yra „Snapdragon 480+“ - pirmojo „Snapdragon“ 400-osios serijos procesoriaus „Snapdragon 480“ įpėdinis, palaikantis 5G ir esantis šiek tiek greitesnis už savo „tėvą“. Nors jis gaminamas tuo pačiu 8nm procesu ir naudoja tuos pačius komponentus („Adreno 619“ vaizdo procesorių bei „Kryo 460“ CPU branduolius), jo bazinis dažnis pakeltas nuo 2.0GHz iki 2.2GHz - atrodo nedidelis skirtumas ant popieriaus, tačiau naudojimo metu jis tikrai pasijus.

„Snapdragon 480+“ geba atkurti vaizdą 120Hz dažniu 1080p raiškos ekranuose, kai tuo tarpu anksčiau aprašyto „Snapdragon 680“ riba tokiomis sąlygomis yra 90Hz. Taip pat „480+“ papildo „X51“ modemas, palaikantis tiek „sub-6“, tiek „mmWave“ 5G ryšio standartus. Nors realių testų rezultatų dar teks palaukti, tikėtina, jog „Snapdragon 680“ bus efektyvesnis energijos naudojimo atžvilgiu, tuo tarpu „Snapdragon 480+“ siūlys didesnę spartą.

Žinių apie tai, kada sulauksime įrenginių su naujaisiais procesoriais, kol kas nėra, tačiau visų procesorių kainos priklausys nuo to, kaip juos panaudos išmaniųjų telefonų gamintojai. Šiuos procesorių modelius savo įrenginiuose naudos tokie gamintojai kaip „Nokia“, „Motorola“, „Oppo“, „Xiaomi“, „Vivo“ bei „Honor.“

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas