„Realme“ pristatė „Q3s“ modelį: nustebins įspūdingomis ekrano savybėmis bei savo galia

Lukas Snarskis

2021-10-20, 08:50 (atnaujinta 2022-11-29, 09:07)

2 komentarai (-ų)
„Realme“ pristatė „Q3s“ modelį: nustebins įspūdingomis ekrano savybėmis bei savo galia

Kinijos kompanija „Realme“ plečia vidutinės klasės išmaniųjų telefonų asortimentą ir vakar, antradienį, pristatė dar vieną naują modelį. Internete jau keletą savaičių sklido kalbos apie naująjį „Q3s“ serijos modelį, o dabar jis pristatytas ir oficialiai.

Naujasis išmanusis telefonas aprūpintas 6,6 colių įstrižainės LCD ekranu su Full HD+ raiška bei HDR10 palaikymu. Negana to, „Realme Q3s“ pasiūlys ne tik didelį, tačiau ir itin sklandžiai vaizdą atvaizduojantį ekraną, mat jis aprūpintas 144 Hz atsinaujinimo dažniu. Kairiajame ekrano kampe rasime ir asmenukių kamera, kuri aprūpinta 16 MP raiškos vaizdo jutikliu.

„Realme Q3s“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 778G 5G“ procesoriumi, kuris jau spėjo tapti vidutinės klasės segmento karaliumi. Verta paminėti, jog analogiškas naudojamas yra naudojamas ne tik „Realme GT Master Edition“, tačiau ir tokiuose įrenginiuose kaip „Xiaomi 11 Lite 5G NE“. Daugelis šį mikroschemų rinkinį vertina dėl puikaus jo veikimo, kuris dažnai lyginamas su flagmanų serijos „Qualcomm“ produktais.

Išmaniojo telefono nugarėlėje – triguba kamerų sistema, kuri sumontuota stačiakampiame iškilime. „Realme Q3s“ turi pagrindinę kamerą su 48 MP raiškos vaizdo jutikliu, o greta rasime 2 MP teleobjektyvą bei tokios pat raiškos makro kamerą. Gamintojas pažymi, jog visi trys objektyvai palaiko dirbtiniu intelektu aprūpintą scenų atpažinimo algoritmą bei turi naktinį režimą.

„Realme“ pasirūpino, jog šis išmanusis turėtų ir talpią bateriją. Naujasis „Q3s“ modelis aprūpintas 5000 mAh talpos baterija, o jos įkrovimas vyks su 30W greituoju įkrovimu. Kompanijos atstovai pažymi ir tai, kad šis modelis yra pakankamai plonas – jo storis siekai vos 8,5 mm, o svoris – 199 gramus. Telefone jau įdiegta „Realme UI 2.0“ vartotojo sąsaja su „Android 11“ operacine sistema.

Norintys įsigyti šią „Realme“ naujieną, galės rinktis iš trijų skirtingų atminties konfigūracijų. Gamintojas pasiūlys 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties aprūpintą „Q3s“ modelį už maždaug 200 eurų. Šis įrenginys bus prieinamas ir su 8 GB ir 128 GB arba 8 GB ir 256 GB atmintinių konfigūracijomis, o jų kaina sieks, atitinkamai, 215 ir 270 eurų. Deja, tačiau kol kas nėra žinoma ar šis išmanusis telefonas debiutuos ir Europoje.

2 komentarų

Andrius Batalauskas

Senai stebiu si,gamintoja,smalsu butu pameginti panaudoti ju produkta.
Jau kokie 5 metai kaip naudoju xiomi produktus,pradedant siurbliais televizoriais kamerimis baigiant telefonais,mane tenkina sis gamintojas.

Wissen

realme? hmm realme turiu ne iš flagman bet paprasta, na mane tenkina ten kaip veikia, bet su atnaujinimais mūsu regione sunkiai, naujinos naudodamas vpn pasirinkes vokiečiu regiona, nes jiem pirmiau ateina naujinimai realiai tie patys ir mum turi ateit bet nelabai duoda. Kitas dalykas nebus lietuviu kalbos, jos neliko nuo realme ui 2.0 tada nebuvo lietuvos regiono. man norėtusi iš realme Ui daugiau galimybiu, sklandesnio veikimo, nors man asmeniškai dirba gerai, bet būna visko, aišku per adb ištryniau nereikalingus appsus ju kuriu nenaudoju ir man nereiks tai kažkiek smagiau, galėtu būt font daugiau iconu nustatymu platesniu norėtusi pvz kur notification iconu formos keistusi ir dydis paciu iconu, kad tekstas atrodytu normaliai prie ju. Neaišku kas pasikeis ant realme ui 3, bet norėtusi kad būtu pagerinta.sms ir skambučiu apps neliko ju naudoja google man asmeniškai gerai. Tik ieškaus naršyklės vietoj chrome kokia naudot galvoju gal samsung ten ad block veiktu, nes užknisa reklamos. Pats telefonas man nieko ir krovimas greitas na kaip už tokia kaina man gerai, bet iš programinės įrangos norisi daugiau patobulinimu ir naujinimu kad duotu, nes kai buvau su vasario saugumu taip nieko nesulaukiau iki liepos lyg, paskui tiesiog su vpn atsinaujinau ir dabar turiu rugsejo mėnesio. Nepatinka, kad nėra tam tikru regionu ir lietuviu kalbos pvz meniu, manau kaip tik privalumas, kad būtu ko daugiau kalbu pasirinkimu. Na žodžiu tikiuosis realme nenuvils visai ir su rui 3 versija bus kažko naujo ir geresnio. Patinka jog amoled ekranas fingerprint ekrana man taip patogiau nei vis šone ten liesti. Greitas krovimas ir akumas normaliai visai laiko tai iš technines puses kaip už tokia kaina nebrangiai normaliai bent tik norėtusi tokio pat gerumo ir iš programines irangos ir jos palaikymo sulaukt

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Tele2“ ekspertas įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 11:22

0 komentarų

Be išmaniojo telefono – nė žingsnio namuose, tad tokio paties komforto norisi ir keliaujant. Likti be ryšio svetimoje šalyje – ne išeitis, tad Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų ekspertas, primena, ką reikėtų pasitikrinti ir kokius žingsnius būtina atlikti dar prieš kelionę. Ekspertas pataria ir kaip elgtis tuo atveju, jei būdami užsienio šalyje pristigote interneto duomenų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tele2“ ekspertas įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Be išmaniojo telefono – nė žingsnio namuose, tad tokio paties komforto norisi ir keliaujant. Likti be ryšio svetimoje šalyje – ne išeitis, tad Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų ekspertas, primena, ką reikėtų pasitikrinti ir kokius žingsnius būtina atlikti dar prieš kelionę. Ekspertas pataria ir kaip elgtis tuo atveju, jei būdami užsienio šalyje pristigote interneto duomenų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Aktyviausias kelionių sezonas – jau visai ne už kalnų, o keliaudami lietuviai vis daugiau naršo internete. Pavyzdžiui, pernai užsienyje „Tele2“ klientai išnaršė 7,8 mln. GB duomenų – tai net 37,4 proc. daugiau nei per visus 2022 metus.

Jei jau galvojate apie būsimas pavasario ar vasaros keliones, joms galite pradėti ruoštis iš anksto. A. Lukošius pataria pradėti nuo savo išmanių įrenginių – pasirūpinti, kad liktumėte pasiekiami ir turėtumėte prieigą prie interneto. Tai labiausiai susiję su tarptinklinio ryšio nustatymais.

„Kai naudojatės telefonu būdami į užsienyje, jūsų telefone naudojamas tarptinklinis ryšys. Europos Sąjungos (ES) valstybėse už skambučius, žinutes ir interneto duomenis mokate tą pačią kainą, kaip ir Lietuvoje. Išvykus į valstybes už Europos ribų, galioja kiekvienai šaliai unikalūs paslaugų tarifai, kuriuos galite pasitikrinti savo operatoriaus svetainėje. Apie tai kiekvienas keliautojas, kirtęs užsienio šalies sieną yra informuojamas SMS žinute“, – sako A. Lukošius.

Jis priduria, kad ši tarptinklinio ryšio tvarka galioja ir Europos ekonominės erdvės (EEE) šalyse – Islandijoje, Lichtenšteine, Norvegijoje.

Pasak A. Lukošiaus, dalis keliautojų prieš atostogas nepasitikrina, kokie tarptinklinio ryšio nustatymai veikia jų įrenginiuose, o kiti nežino ir apie egzistuojančius naršymo ar duomenų užsakymo limitus. „Tele2“ Inovacijų ekspertas dalijasi žingsniais, kuriuos svarbu atlikti dar būnant Lietuvoje bei ką svarbu žinoti keliaujant į ES/EEE ir kitas užsienio šalis.

Kaip pasiruošti dar būnant Lietuvoje?

Besiruošdami kelionei įvertinkite, kiek interneto duomenų reikės visiems jūsų poreikiams. Tai galima padaryti operatoriaus savitarnoje peržiūrėjus, kiek duomenų įprastai išnaudojate kiekvieną mėnesį. Jei manote, kad kelionei jums reikės daugiau duomenų, nei turite pagal operatoriaus sąlygas, papildomą jų paketą galite iš anksto užsisakyti savitarnoje.

Prieš išvykstant svarbu atkreipti dėmesį ir į nustatytą sąskaitos kredito limitą. Ruošdamiesi kelionei patikrinkite, ar jūsų paskyroje nurodyta maksimali mėnesio išlaidų ryšio paslaugoms suma patenkins visus jūsų kelionės poreikius. Prireikus – limitą padidinkite, nes jį pasiekę galite likti be interneto duomenų.

Tam, kad užsienyje galėtumėte naudotis interneto duomenimis, įrenginyje būtina įjungti tarptinklinio ryšio paslaugą. „Android“ telefonuose tai galite padaryti nustatymuose pasirinkę skiltį „Ryšiai“, tuomet – „Mobilieji tinklai“ ir įjungti „Tarptinklinį duomenų siuntimą“. „iOS“ įrenginių nustatymų skiltyje reikėtų rinktis „Mobile Data“, tuomet – „Mobile Data Options“ ir įjungti „Mobile Data Roaming“. Vadovaujantis tais pačiais žingsniais tarptinklinį ryšį galima ir išjungti.

Ką svarbu žinoti keliaujant ES/EEE šalyse?

Keliaujant ES/EEE šalyse išeinantys ir atsiliepti tarptinklinio ryšio skambučiai ir SMS į Lietuvą papildomai nekainuoja. Vis dėlto, būnant užsienyje ir skambinant į kitas užsienio šalis (pvz., esate Vokietijoje ir norite paskambinti į Kiniją) yra taikomi specialūs tarptinklinio ryšio tarifai.

Keliaudami į ES/EEE šalis galėsite naudotis jau turimais interneto duomenimis pagal operatoriaus sąlygas. Pasitikrinti, kiek duomenų turite naudojimui užsienyje, galite prisijungę prie savo operatoriaus savitarnos.

Pasiekus užsienyje turimų duomenų limitą, naują duomenų paketą galite užsisakyti operatoriaus savitarnoje. Prieš pasiekiant turimą duomenų limitą, kiekvienas klientas apie tai informuojamas SMS žinute.

Jei interneto duomenys jums pasibaigė pačiu netinkamiausiu metu, pirmiausiai reikėtų rasti artimiausią patikimą „Wi-Fi“ ryšio šaltinį (geriausia – savo viešbutyje ar kitoje gyvenamojoje vietoje, o ne kavinėse). Prisijungę prie jo, galėsite pasiekti operatoriaus savitarnos paslaugą ir padidinti turimą kredito limitą.

Ką svarbu žinoti keliaujant ne ES/EEE šalyse?

Prieš vykstant į ne ES/EEE šalis, vertėtų pasitikrinti ir jose galiojančius tarptinklinio ryšio tarifus. Turėkite omenyje, kad šiose šalyse duomenų, taip pat skambučių ir SMS paslaugos yra apmokestinamos papildomai.

Keliaujant ne ES/EEE šalyse yra taikomas mobiliojo interneto limitas. Jis leidžia planuoti savo išlaidas naršymui ir apsaugo nuo per didelių sąskaitų. Pavyzdžiui, „Tele2“ tinkle klientams nustatytas 50 eurų limitas, veikiantis visose užsienio šalyse, kuriose teikiama tarptinklinio ryšio mobiliojo interneto paslauga. Jis skaičiuojamas pagal standartinius paslaugos įkainius.

Pasiekus 80 proc. ir 100 proc. nustatytos limito sumos už mobilųjį internetą užsienyje, būsite informuoti SMS žinute. Atsakius į žinutę, paslaugą bus galima pratęsti iš karto, o neatsakius – galima pratęsti po paros.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas