„Redmi“ jungiasi į inovacijų lenktynes? Netrukus galime išvysti telefoną su paslėpta asmenukių kamera

„Redmi“ jungiasi į inovacijų lenktynes? Netrukus galime išvysti telefoną su paslėpta asmenukių kamera

Per pastaruosius kelerius metus buvo gerokai patobulinti išmaniųjų telefonų ekranai, kurie dabar dengia žymiai didesnę priekinės dalies plotą. Matėme daugybę dizainų, kuriais siekiama pagerinti ekrano ir korpuso santykį, o tai lėmė ir įvairiausių išpjovų atsiradimą ar judančių mechanizmų panaudojimą.

Kai kurie gamintojai jau dirba ir su technologija, kuri leistų asmenukių kameras patalpinti po ekranu. Kol kas ši naujovė nėra visiškai parengta, tačiau daugelis gamintojų jau artimiausiu metu ketina panaudoti tokį sprendimą. Remiantis naujausiais pranešimais, „Redmi" išmaniajame telefone ši technologija gali būti naudojama jau netrukus.

Praėjusių metų rugsėjį ZTE ėmėsi iniciatyvos pradėti naudoti po ekranu esančios kameros technologiją pramonėje. Praėjus beveik metams, po ekranu esančios kameros technologija dar nesulaukė „sprogimo“. Po „ZTE Axon 20 5G“ dar nematome kito išmaniojo telefono su šia technologija. Remiantis pranešimais, „Axon 20 5G“ galėjo pasirodyti šiek tiek per anksti. Ankstyvose apžvalgose teigiama, kad ji neatitinka standartų, o tai reiškia, kad bendrovei reikia daug dirbti, kad pagerintų kameros veikimą.

Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ pasirodė informacija, jog panašų sprendimą jau netrukus ketina panaudoti „Xiaomi“ dukterinė įmonė „Redmi“, o tuo pačiu pasirodė ir šio įrenginio nuotraukos. Pranešama, kad šis prietaisas palaiko 6,7 colių ekraną su Full HD+ raiška. Žinoma, tai yra inžinerinis šio prietaiso modelis. Be to, jis palaiko aukštesnį ekrano atnaujinimo dažnį ir bus oficialiai pristatytas kitais metais.

Kai kurie tinklaraštininkai spėja, kad šis naujas išmanusis telefonas gali būti vienas iš „Redmi K50“ serijos variantų. Verta paminėti, kad „Xiaomi“ tikisi masiškai gaminti komercinę kameros po ekranu technologiją antroje šių metų pusėje. Reikėtų neatmesti tikimybės, kad pirmasis įrenginys su šiuo asmenukių kameros sprendimu galėtų būti pademonstruotas „Mi Mix“ serijos flagmane.

Verta paminėti ir tai, jog „Samsung“ taip pat gali panaudoti analogišką sprendimą, kuris būtų panaudotas „Galaxy Z Fold3" sulenkiamame telefone. Atrodo, kad ši technologija yra geriausias sprendimas visų ekrano eroje. Pritaikius po ekranu esančios kameros technologiją, pagaliau bus sėkmingai užbaigta skylėtų ekranų era. Tačiau gamintojai turi ištobulinti kameros fotografavimo galimybes, kitu atveju tokie sprendimai paprasčiausiai nepasiteisins.

Ką manote apie kameros po ekranu technologijas Jūs? Ar tai išties reikalingas sprendimas ir ar „Xiaomi“, o gal „Samsung“, sugebės pagerinti tai, ką dar pernai pristatė ZTE?

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas