Robertas Kalinkinas: „Į išmaniųjų įrenginių dizainą žvelgiu kaip į vyrišką kostiumą“

Robertas Kalinkinas: „Į išmaniųjų įrenginių dizainą žvelgiu kaip į vyrišką kostiumą“

Šiandien išmaniųjų telefonų kokybė ar išskirtinumas matuojami daugiau nei vienu parametru. Pavyzdžiui, kokia įrenginio kamera? Kuo neįprastas dizainas? Kokiomis funkcijomis įrenginys išsiskiria iš kitų? Dizaineris, nuomonės formuotojas ir mados namų „Robert Kalinkin“ įkūrėjas Robertas Kalinkinas mano, kad šiais laikais išmaniojo telefono pasirinkimą labiausiai nulemia paties vartotojo individualumas.

Su R. Kalinkinu kalbamės apie tai, be kokių telefono funkcijų neapsieina nuomonės formuotojų diena, kas svarbiausia kalbant apie išmaniųjų telefonų kameras ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint kurti kokybišką turinį soc. tinklams.

Būnant žinomu dizaineriu ir nuomonės formuotoju labai svarbu įrenginiai, kuriais naudojamasi. Su kokiais išmaniaisiais įrenginiais dažniausiai kuriate savo turinį soc. tinklams?

Visada dirbu tik išmaniuoju telefonu, nes šiais laikais jo techniniai parametrai yra daugiau nei pažangūs. Taip pat šiandien išmanieji telefonai gali daug daugiau, nei vidutinis vartotojas žino. Naudoju tiek integruotas telefono funkcijas, tiek kitų šalių siūlomas programėles montažui, spalvų korekcijai ir t. t.

Kaip manote, ar norint pasidaryti kokybišką nuotrauką ar vaizdo įrašą soc. tinklams šiandien būtina daug investuoti į išmanųjį telefoną?

Daug ar mažai šiandien yra itin reliatyvi sąvoka, ir ją visais laikais žmonės suprasdavo skirtingai. Pavyzdžiui aš, rinkdamasis produktą, žiūriu ne į jo rinkos kainą, o atvirkščiai – į jo techninius parametrus ir renkuosi atitinkamai pagal juos. Man svarbu tai, kas išpildo mano tuometinį poreikį bei sukuria galimybę tobulinti savo įgūdžius. Atkreipčiau dėmesį, kad rinkoje šiuo metu yra labai įvairių kainos ir kokybės santykių, o kokybės sąvoka nėra absoliuti. Todėl būtinai vertinkite prietaiso galimybes ir kainą patys, individualiai.

Kuriomis telefono kameromis tenka naudotis dažniau – priekinėmis ar esančiomis nugarėlėje? Kodėl?

Tai – išties intriguojantis klausimas, susimąsčiau. Manau, kad dažniausiai tai būna balansas – 50/50. Bet jeigu kalbėtume ne apie nuotraukas, o tik apie video turinį, mano atveju, priekinė kamera neabejotinai laimėtų.

Ką manote apie naująjį „Huawei“ telefoną „nova 9“? Tiek iš techninės telefono pusės, tiek iš estetinės?

Aš buvau pakviestas sudalyvauti jo pristatymo renginyje Vienoje ir likau sužavėtas inžinierių, programuotojų bei dizainerių darbu. Jau kurį laiką į įrenginių dizainą žvelgiu kaip į vyrišką kostiumą – visi telefonai tampa itin panašūs, nes jų funkcionalumas diktuoja jų formą ir medžiagiškumą. O tai – gana siaura vieta dizaineriui atlikti savo darbą, tačiau telefono „nova 9“ dizainas pakeitė mano požiūrį į tai, kad įrenginys turėtų būti tamsus. Atvirkščiai – ryški ir netikėta spalva pasirodė itin patraukli, o tai, kad ji yra reflektuojanti šviesą – malonus akcentas. O kalbant iš technologinės pusės – manau, kad šiuo metu šis telefonas yra lyderis rinkoje.

Kaip vertinate fotografavimo patirtį su naujuoju „nova 9“? Į ką, naudojantis telefonu, atkreipėte dėmesį? Galbūt kažkas nustebino, pasirodė neįprasta?

Aš labai pretenzingas kameroms. Studijavau fotografiją, domiuosi ja ir turiu, sakykim, lengvą hobį. Pastebėjau, kad telefono „nova 9“ kameros turi malonų akiai spalvų pateikimą ir kadro gylį. O apie dešimtis fotografavimo režimų ir nustatymų jau net nekalbu.

Kokios išmaniojo telefono savybės jums yra svarbiausios tiek darbe, tiek ir gyvenime?

Mano atveju – greitis. Įprastai vienu metu atlieku bent 3–4 skirtingus procesus, o retkarčiais – ir dar daugiau. Pavyzdžiui, man yra įprasta kalbėti ausinuku, skaityti žinutes laikrodyje ir tuo pat metu rašyti daugiau nei vieną elektroninį laišką, grupuoti failus programėlėje ar daryti mokėjimus. Todėl man itin svarbu, kad įrenginys palaikytų tokį mano tempą. Kiti svarbūs dalykai neabejotinai yra veikimo trukmė, ekrano vaizdo kokybė, kameros galimybės ir keli kiti techniniai parametrai. Pavyzdžiui, būtent telefonas „Huawei nova 9“ turi unikalią ir man iki šiol nematytą funkciją – galimybę filmuoti abejomis kameromis vienu metu tiek vaizdą priešais save, tiek save patį. Ši funkcija bus itin patogi žmonėms, dirbantiems su video turiniu soc. tinkluose, ar tinklaraštininkams.

Ne paslaptis, kad jauni žmonės daug laiko praleidžia soc. tinkluose. Į ką, renkantis telefoną, patartumėte atkreipti dėmesį tiems, kas nori pradėti kelti turinį į soc. tinklus ir pritraukti daugiau sekėjų šiandien?

Nesusiklaidinkime – turimų sekėjų ratas pirmiausiai auga ne dėl įrangos, kuria naudojiesi, o dėl turinio, kurį tu transliuoji jos pagalba. Tačiau manau, kad neverta pamiršti, jog su kokybiška įranga yra lengviau palaikyti ir kokybiško bei įtraukiančio turinio seką. Todėl siūlyčiau atkreipti dėmesį į kameros galimybes ir technologinius pranašumus – mikrofono garso kokybę, įrašo atvaizdavimo funkcijas ir, žinoma, bateriją.

Be kurių telefono funkcijų neįsivaizduotumėte savo dienos?

Pirmiausiai, be jokios abejonės, be ryšio. Tačiau telefonas jau kurį laiką nepelnytai vadinamas tik telefonu, nors yra itin galingas nešiojamas kompiuterio ir telefono hibridas. Mano gyvenime telefonas, kaip įrenginys, turi skambinti, užtikrinti ryšį ir internetą bei turėti puikią kamerą.

Mūsų portale pateikiamos partnerysčių programų nuorodos. Už užsakymus, atliktus per mūsų pateiktas nuorodas, mes galime uždirbti komisinius, kas padeda šiam portalui egzistuoti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas