Rusams užkliuvo „Samsung“ telefonai: žadama juos uždrausti, o tu priežastimi gali tapti viena paprasta funkcija

Rusams užkliuvo „Samsung“ telefonai: žadama juos uždrausti, o tu priežastimi gali tapti viena paprasta funkcija

„Samsung“ gerbėjai didžiausioje pagal plotą pasaulio šalyje netrukus turės ieškoti alternatyvų savo mėgstamiems išmaniesiems telefonams, mat Rusija netrukus uždraus net 61 Korėjos technologijų milžinės išmaniųjų telefonų importą. Viskas prasidėjo nuo Europoje kilusio teisinio ginčo, kuriame „Samsung“ kaltinama patento pažeidimu susijusiu su „Samsung Pay“ paslauga.

Dėl šios priežasties, Rusijos teismas žada sustabdyti net 61 skirtingų išmaniųjų telefonų modelių importą ir prekybą - visų įrenginių, kurie atkeliauja su „Samsung Pay“, įskaitant ir flagmanus „Galaxy Z Fold3“ bei „Galaxy Z Flip3“. Pažeistas patentas, apie kurį kalbama, priklauso Šveicarijos mobiliųjų mokėjimų kompanijai „SQWIN SA“, tačiau „Samsung“ suskubo apeliuoti teismo sprendimą.

Įdomu tai, jog problemos pradžia galima laikyti 2013-uosius, kuomet Victoras Gulchenko pateikė internetinių mokėjimų sistemos patentą svarstymui. Patentas oficialiai užregistruotas tik 2019-aisiais ir suteiktas „SQWIN SA“ kompanijai, tačiau „Samsung Pay“ mokėjimo sistema buvo sukurta 2015-aisiais ir pasiekė Rusijos rinka metais vėliau - 2016-aisiais. Bekontakčio mokėjimo būdas šalyje sparčiai išpopuliarėjo ir šiuo metu yra trečias dažniausiai naudojamas virtualaus atsiskaitymo metodas Rusijoje, sudarantis 17% visų transakcijų, tuo tarpu antroje vietoje yra „Apple Pay“ su 30%, o pirmauja „Google Pay“ su 32%. Pasak teisės ekspertų, pastarieji du mokėjimo metodai taip pat yra „SQWIN SA“ patento aukos, mat visos šios sistemos veikia tuo pačiu principu.

Draudimui įsigaliojus daugybė „Samsung“ įrenginių negalės būti įvežami bei parduodami Rusijoje, net jei vartotojas neketintų naudotis „Samsung Pay“. Pilnas draudimo paliestų prietaisų sąrašas nebuvo paviešintas, tačiau tikėtina, jog tai bus kone visi išmanieji telefonai su NFC funkcionalumu, tad tai paliestų viską nuo minėtųjų flagmanų iki vieno pigiausių telefonų - „Samsung Galaxy J5“.

Keleto mėnesių bėgyje panašių teismo sprendimų gali sulaukti ir minėti „Samsung Pay“ analogai - „Apple Pay“ bei „Google Pay“, ypač jei Korėjos milžinė nesugebės apsiginti teisme. Ko gero prireiks keleto metų kol ši dilema bus išspręsta, tačiau blogiausią scenarijų sunku net įsivaizduoti - ar „Google Pay“ turintys įrenginiai ir „iPhone“ išmanieji telefonai taip pat sulauks draudimų Rusijoje? Dar svarbiau, ar kitos Europos Sąjungos šalys taip pat priims sprendimą uždrausti šiais mokėjimo metodais aprūpintus išmaniuosius?

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas