„Samsung“ demonstruoja raumenis: pamatykite kaip atrodys ateities telefonai

„Samsung“ demonstruoja raumenis: pamatykite kaip atrodys ateities telefonai

Sulenkiamų telefonų rinkoje be abejonės dominuoja Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ - žinoma, ji nebuvo pirmoji sukūrusi tokio tipo įrenginį, o laikui bėgant sulaukė konkurencijos iš „Motorola“ ir „Oppo“. Tačiau būtent „Samsung“ yra kompanija, gebanti parduoti didžiausią tokio tipo įrenginių kiekį. CES 2022 metu kompanija parodė, kad stengsis išlikti sulenkiamų išmaniųjų telefonų rinkos lydere - ji pristatė keletą naujų modelių, iš kurių net trys gali tapti Jūsu kitu išmaniuoju telefonu. Verta paminėti, kad kai kurie iš naujų įrenginių jau buvo pristatyti 2021-ųjų „Samsung“ parodose, tad gali atrodyti pažįstami.

„Samsung „S“ bei „G“ linijos

Pirmiausia, turime tai, ką pati „Samsung“ vadina „Flex S“ bei „Flex G“ sulenkimais įrenginiais. „S“ modelis gana lengvai suprantamas - jis turi tris plokštumas, kurios tarpusavyje sulenkiamos S raidės forma. Kompanija pabrėžia, kad būtent toks lenkimo būdas leidžia paversti įprastą išmaniojo telefono dydžio prietaisą kai kuo ženkliai didesniu.

„Fold G“ principas panašus - jis taip pat turi tris ekrano plokštumas, tačiau visos jos sulenkiamos į vidinę pusę suformuojant G raidę primentantį motyvą. Toks sprendimas padeda sumažinti didelio sulenkiamo ekrano subraižymo riziką ir nors iš pirmo žvilgsnio yra mažiau universalus, kai kuriais vartotojams tai būtų geresnis sprendimas - tiems, kas dažnai stovyklauja, keliauja į žygius ar dirba dulkėtose aplinkose.

Akivaizdu, kad tai būtų logiškas sekantis žingsnis išmaniųjų telefonų evoliucijoje, tačiau „Samsung“ kol kas neužsimena apie nė vieno iš šių produktų komercializavimu - kol kas tai tėra konceptualūs prototipai.

„Flex Note“

Nepaisant to, ką sufleruoja pavadinimas, tai nėra ateities „Galaxy Note“ linijos tesinys. Netgi priešingai - tai pavyzdys to, kaip „Samsung“ įsivaizduoja ateities nešiojamuosius kompiuterius. Pasak šio prototipo, tai laptopai su vientisu sulenkiamu ekranu, užimančiu visą įrenginio funkcinį plotą.

Nežiūrint į potencialius tokio tipo įrenginio trūkumus, nauda vartotojui akivaizdi - atsisakant fizinių įvesties įrankių (t.y. klaviatūros ir jutiklinio pelės paviršiaus) apatinė kompiuterio dalis gali būti tai, ko Jums reikia esamu momentu. Tai gali būti atvaizduojama klaviatūra, kuomet renkate tekstą, rašymo paviršius kai piešiate, medijos valdymas redaguojant vaizdo įrašus ar kuriant muziką. Galiausiai baigus visus darbus įrenginys galėtų būti atlenkiamas paverčiant visą jo plotą vientisu ekranu patogesniam filmų žiūrėjimui.

„Flex Slidable“

Galiausiai turime „Flex Slidable“ išmaniojo telefono konceptą, kurio prototipas nemenkai panašus į pernai pristatytą „Oppo X“ - kinų kompanijos svarbiausią metų konceptą. Tačiau „Samsung“ sprendimas kiek kitoks, bent sprendžiant iš pavyzdžio - kompanija ne tiesiog padidina ekrano įstrižainę, o panaudoja ją patogesniam aplikacijų trumpinių pasiekimui.

Bus įdomu stebėti jei ir, svarbiausia, kaip „Samsung“ pavers šias inovacijas realybe, o galbūt kompanija jau ruošia vieną iš jų savo transformuojamų telefonų linijos praplėtimui?

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas