„Samsung“ flagmanai turi rimtų saugumo problemų: įveikti apsaugas ir nulaužti telefoną įmanoma itin greitai, užfiksuotas rekordas

Lukas Snarskis

2022-12-10, 14:46 (atnaujinta 2022-12-11, 12:17)

0 komentarų

Įvairiausių įrenginių saugumas dažnai kelia nemažai klausimų vartotojams, o gamintojams tai tampa ir didžiuliu galvos skausmu. Kaip apsaugoti savo produkciją, kaip užtikrinti vartotojų saugumą? Kad kai kurios bendrovės turi didelių saugumo spragų buvo bandoma įrodyti ir kasmetiniame „Pwn20wn“ renginyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ flagmanai turi rimtų saugumo problemų: įveikti apsaugas ir nulaužti telefoną įmanoma itin greitai, užfiksuotas rekordas

Toronte vykstantis hakerių suvažiavimas sutraukia daugybės kibernetinių saugumo specialistų dėmesio. „Pwn20wn“ renginio metu specialistai turi galimybę parodyti savo gebėjimus, bandant įsilaužti į įvairius įrenginius, o gamintojams tai puiki proga sužinoti apie dar neatrastas saugumo spragas. Šįsyk, dėmesio centre atsidūrė „Samsung“ išmanusis telefonas „Galaxy S22“.

Jau pirmąją renginio dieną buvo aptiktos dvi kritinės „Samsung Galaxy S22“ išmaniojo telefono spragos, kurias atskleidė „The STAR Labs“ ir „Chim“ komandos. Pastariesiems pavyko nulaužti šį įrenginį, o antrąją renginio dieną tai padarė ir dar viena komanda. Tačiau daugiausiai kalbų sukėlė trečioji „Pwn20wn“ renginio diena, kuomet buvo užfiksuotas neįtikėtinas rezultatas.

Trečiąją renginio dieną „Galaxy S22“ išmanusis buvo nulaužtas vos per 55 sekundes, o tuomet paaiškėjo, jog jame aptikti „zero day“ saugumo spraga, kuri ir leido taip greitai įveikti visas šio įrenginio apsaugas. Renginio organizatoriai už tokį atradimą skyrė aukščiausią įvertinimą, o taip pat ir 25 tūkst. JAV dolerių prizą. Įdomu ir tai, jog „Samsung“ flagmanas naudojo naujausią programinę įrangą, jame buvo įdiegti visi naujiniai.

„Pwn20wn“ renginys tik dar sykį įrodė, jog išmaniųjų telefonų saugumas yra labai diskutuotinas dalykas. Akivaizdu, jog ir „Samsung“ turėtų imtis atitinkamų veiksmų, nes įvairios saugumo problemos šio gamintojo produktus persekioja jau kuris laikas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas