„Samsung“ gali netekti savo galios pranašumo: situacija rinkoje netrukus pasikeis, aiškėjo to priežastys

Arnas Balčiūnas

2023-05-28, 14:30

0 komentarų

Našumas yra vienas iš svarbiausių išmaniųjų telefonų aspektų. Beveik visi šiuolaikiniai „Android“ flagmanai yra pakankamai greiti daugumai vartotojų, tačiau „Samsung Galaxy S23“ serija yra greičiausia.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ gali netekti savo galios pranašumo: situacija rinkoje netrukus pasikeis, aiškėjo to priežastys

Pietų Korėjos milžinės trijulė aprūpinta personalizuota „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ lusto versija, kuri varo tokius įrenginius, kaip „Xiaomi 13 Pro“ ir „OnePlus 11“. Tačiau, remiantis nauja informacija, telefonai netrukus praras šį pranašumą prieš kitus „Android“ įrenginius.

„Galaxy S23“ pritaikytas lustas, vadinamas „Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platfomr for Galaxy“, yra šiek tiek patobulinta „Snapdragon 8 Gen 2“ versija. Lyginant su standartinės versijos pagrindiniu procesoriaus branduoliu, kurio dažnis yra 3,2 GHz, jo didelis branduolys siekia 3,36 GHz. Lusto GPU dažnis yra 719 MHz, todėl jis yra šiek tiek geresnis nei Gen 2, kuris veikia 680 MHz dažniu.

Be to, lustas taip pat turi kognityvinį IPT, kuris įgalina realaus laiko apdorojimo technologiją, vadinamą semantiniu segmentavimu, kad pagerintų nuotraukų ir vaizdo apdorojimą. DI našumas taip pat padidėja dėl patobulinto „Snapdragon Hexagon“ procesoriaus.

Trumpai tariant, „Snapdragon 8 Gen 2“, skirtas „Galaxy“, yra patobulinta originalaus lusto versija, dėl ko viskas, pradedant procesoriaus ir baigiant žaidimų našumu, veikia šiek tiek sparčiau.

Iki šiol lustas buvo skirtas tik „Galaxy S23“, tačiau populiarus „Weibo“ informacijos nutekintojas „Digital Chat Station“ („Android Authority“ informacija) teigia, kad Kinijos įmonės netrukus galės įsigyti pagreitintą versiją.

„Qualcomm“ dažnai atnaujina savo aukščiausios klasės lustus, padidindama procesoriaus greitį, todėl galima drąsiai manyti, kad laisvai prieinamas variantas bus žinomas kaip „Snapdragon 8+Gen 2“.

Tai gera žinia klientams, norintiems įsigyti aukščiausios kokybės „Android“ telefoną su didžiausiu įmanomu našumu, bet nenorintiems pirkti „Samsung“ gaminio.

„Samsung Galaxy S23“ serija turi daug galimybių, įskaitant žvaigždžių kameras ir nuostabų ekraną, todėl „Samsung“ tikriausiai dėl to pernelyg nesirūpins. Vis dėlto pritaikytas lustas suteikė jiems unikalų pranašumą prieš konkuruojančius telefonus, todėl vis tiek gali būti kiek nesmagu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas