„Samsung“ ir „Apple“ konkurentas atvyksta į Europą: paaiškėjo, kada Europoje debiutuos įspūdingiausia „Vivo“ telefonų serija

Arnas Balčiūnas

2023-01-10, 10:50 (atnaujinta 2023-01-11, 01:05)

7 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų rinkoje verda intensyvi kova tarp didžiųjų kompanijų, o šių metų flagmanus kai kurie pristatė dar praėjusių metų pabaigoje. Pirmieji ant didžiosios scenos žengė „Vivo“ atstovai, kurie aukščiausios klasės įrenginius pademonstravo gruodžio viduryje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ ir „Apple“ konkurentas atvyksta į Europą: paaiškėjo, kada Europoje debiutuos įspūdingiausia „Vivo“ telefonų serija

Dar visai neseniai, Kinijos kompanija „Vivo“ pristatė „X90“ serijos išmaniuosius telefonus, kurie debiutavo vietinėje gamintojo rinkoje. Dabar aiškėja ir kada įvyks šių flagmanų pristatymas tarptautinėje rinkoje, o tokią informaciją mums atskleidžia „Vivo“ padalinys Malaizijoje. Čia jau anonsuojami naujieji įrenginiai, o debiutas turėtų įvykti jau sausio 31 dieną.

Naująją „Vivo X90“ seriją sudaro trys išmanieji – tai standartinis „X90“ modelis, „X90 Pro“, o taip pat ir „Vivo X90 Pro+“. Kol kas nėra žinoma ar visi šie įrenginiai pasieks Europą, tačiau tikėtina, kad bent du iš jų – mes tikrai išvysime. Net neabejojama, kad vienas iš jų bus ir „X90 Pro+”. Pastarasis yra įspūdingiausias šios serijos modelis.

Visų pirma, naujasis „Vivo X90 Pro+“ aprūpintas 6,78 colių įstrižainės LTPO 4 AMOLED ekranu, kurį pagamino „Samsung“. Čia rasime ne tik Quad HD+ raišką, bet ir 10 bitų spalvas, 120 Hz atsinaujinimo dažnį, o taip pat ir maksimalų 1800 nitų ryškumą. Šio flagmano ekranas pasižymi užapvalintomis briaunomis, o taip pat turi ir „Dolby Vision“ palaikymą.

Viena įspūdingiausių išmaniojo telefono savybių – tai naujasis „Snapdragon 8 Gen 2“ procesorius, kurį „Qualcomm“ pristatė dar visai neseniai. Negana to, „Vivo“ su šiuo modeliu tapo pirmuoju telefonų gamintoju, kuris pademonstravo flagmaną, naudojantį būtent šį mikroschemų rinkinį. „X90 Pro+“ taip pat turės 12 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB arba 512 GB vidinės atminties, kur bus naudojamos UFS 4.0 atmintinės. Ne ką prastesnės ir šio flagmano kameros.

Pirmasis objektyvas – tai 1 colio „Sony IMX989“, kuris yra 50,3 MP raiškos. Šis sensorius yra padengtas itin aukštos kokybės stiklu, kurio „Abbe“ skaičius siekia 81,6 (didesnis skaičius reiškia mažesnę šviesos dispersiją, palyginimui, plastiko skaičius gali siekti 30 – red. past.). Negana to, šis objektyvas padengtas „Zeiss T*“ sprendimu, kuris sumažins blizgėjimą ar kitas galima problemas, susijusias su naudojamais stiklais.

„Vivo X90 Pro+“ taip pat turi du teleobjektyvus. Pirmasis jų – 64 MP periskopinis objektyvas su 3x optiniu priartinimu, o taip pat ir 100x skaitmeniniu. Antrasis – 50 MP raiškos vaizdo jutiklis, kuris skirtas portretams. Gamintojas pažymi ir tai, jog visos trys kameros aprūpintos optiniu vaizdo stabilizavimu. Ketvirtasis objektyvas – 48 MP raiškos vaizdo jutikliu padabintas plataus kampo objektyvas. Priekinėje šio flagmano dalyje – 32 MP kamera asmenukėms.

Pranešama, kad „Vivo X90 Pro+“ gebės filmuoti 8K raiškos vaizdo įrašus su 30 kadrų per sekundę. Negana to, čia rasime ir 14 bitų RAW vaizdo filmavimo galimybę, kuri skirta tiems, kurie nori išgausti maksimaliai gerus rezultatus. Negana to, telefone bus naudojamas „Vivo“ sukurtas „V2 ISP“ procesorius, kuris rūpinsis nuotraukų apdorojimu, o tai užtikrins nepriekaištingus rezultatus.

Pirkėjai šį „Vivo“ flagmaną galės įsigyti juodos arba raudonos spalvų. Verta paminėti ir tai, jog šis išmanusis telefonas yra aprūpintas IP68 sertifikatu, kas rodo jo atsparumą vandeniui ir dulkėms. „X90 Pro+“ veikimą palaikys 4700 mAh talpos baterija su 80W greituoju įkrovimu, o taip pat ir 50W belaidžiu krovimu.

Išmanusis telefonas veiks su „Android 13“ operacinės sistemos versija, o taip pat turės „OriginOS 3“ vartotojo sąsają. Verta paminėti ir „Bluetooth 5.3“, aptX HD bei LDAC palaikymą.

Kinijos rinkoje šis „Vivo“ flagmanas parduodamas nuo 890 eurų. Tikėtina, kad Europoje jis kainuos maždaug 1000 eurų.

7 komentarų

Net karbobauskiniai neimtu,nebent primoketu

Bolsheviku dar niekaip neatsikanda Evropa zopa

Karolis

Gaila kad LT neprekiauja situ gamintoju... 😔

Lukas Snarskis

Turėtų atsirasti mūsų regione, tai bent neoficialiais kanalais bus galima įsigyti

Stasys

Eilinis kiniečių fufelis,kaip ir visi kiti.

Stasys2

Jei zinotum kad samsung is apple surinkinejami is kinieciu daliu gal uzsikistum

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje rengiamas dezinformacijos raštingumo egzaminas

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 11:59

0 komentarų

Lietuviai supranta, kad kasdienėje aplinkoje juos supa ne tik naudinga, bet ir melaginga informacija, tačiau labiausiai paplitę dezinformacijos naratyvai ne vieną vis dar suklaidina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pirmą kartą Lietuvos istorijoje rengiamas dezinformacijos raštingumo egzaminas

Lietuviai supranta, kad kasdienėje aplinkoje juos supa ne tik naudinga, bet ir melaginga informacija, tačiau labiausiai paplitę dezinformacijos naratyvai ne vieną vis dar suklaidina.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Vyriausybės kanceliarija su dezinformacijos analizės centru „Debunk.org“ organizuoja moksleiviams skirtą egzaminą: gegužės 3 d. visi iš anksto užsiregistravę 9–12 kl. moksleiviai su dezinformacijos analizės meistrais paskaitoje diskutuos apie dezinformaciją, dirbtinį intelektą ir socialinių tinklų algoritmus, o po paskaitos dalyvaus egzamine, pasitikrins savo įgytas žinias ir, žinoma, gaus prizų.

„Dezinformacija nėra tik keistas nesuprantamas žodis ar kažkas, kas manęs nepalies – iš tiesų, kiekvieno iš mūsų telefone, socialiniuose tinkluose nuolat dūzgia didžiuliai informacijos ir dezinformacijos srautai, kuriuos turime atskirti, kad nepasimestume, kad nepakliūtume į sukčių rankas ar kitaip nenukentėtume. Svarbu suprasti, kad dezinformacija – tai priešiškai nusiteikusių šalių hibridinio karo ginklas, nukreiptas į mūsų šalies žmones ir naudojamas su tikslu silpninti visuomenę ir Lietuvą kaip valstybę.

Manau, kad dezinformacijos raštingumas šiais laikas toks pat būtinas kaip ir nuovoka informacinės technologijose, teksto suvokime ar kitose moksleiviams gerai žinomose srityse. Tikiuosi, kad šis egzaminas taps ne tik gražia tradicija, bet ir paskatins dezinformacijos raštingumo integraciją į mokymosi programas“, – sako Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Kaip viskas vyks?

  • Visus 9–12 kl. mokytojus (auklėtojus) iki balandžio 30 d. kviečiame registruoti savo mokomas (auklėjamas) klases dalyvauti Dezinformacijos raštingumo egzamine užpildant šią registracijos anketą. Kiekvienam mokiniui suteiksime individualų identifikacinį kodą (atsiųsime jūsų nurodytu el.paštu pasibaigus registracijai). Todėl prašome pildant formą pateikti kuo tikslesnį dalyvių skaičių iš jūsų klasės.
  • Egzaminas vyks interaktyviu būdu virtualioje erdvėje.
  • Geriausių rezultatų pasiekusi klasė bus pakviesta į Vyriausybės rūmus ir apdovanota.
  • Prieš egzaminą vykstanti paskaita bus transliuojama viešai Vyriausybės „Youtube“ ir „Facebook“ paskyrose.
  • Renginio pradžia – 10 val., trukmė – iki 1 val.

Nesate moksleiviai, bet norite mokytis dezinformacijos raštingumo?

Išbandykite „Debunk.org“ sukurtą skaitmeninį, nemokamą kursą, skirtą išmokti atpažinti melagingą ir klaidinančią informaciją. Lietuvoje „InfoSkydą“ jau išbandė 2 tūkstančiai žmonių!

45 minučių trukmės kurse apžvelgiama daugybę temų: kas yra dezinformacija ir kaip ji veikia, kas yra botai ir troliai, kaip dirbtinis intelektas gali būti naudojamas manipuliuoti jumis, kaip veikia socialinių tinklų algoritmai, ir dar daugiau.

Atlikę visas užduotis, išmoksite vadovautis trimis paprastomis taisyklėmis, kurios padės išvengti informacinių pinklių: įvertinti šaltinį, patikrinti turinį, ir apsvarstyti kontekstą.

Programą sudaro trumpi straipsniai, vaizdo įrašai ir „Kahoot“ žaidimai. Turėkite omenyje: kuo greičiau pateiksite teisingą atsakymą, tuo daugiau taškų surinksite!

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas