„Samsung“ prakalbo apie pavogtus duomenis: paaiškėjo, kad telefonų savininkai gali būti ramūs

Lukas Snarskis

2022-03-08, 09:10 (atnaujinta 2022-11-29, 00:35)

0 komentarų
„Samsung“ prakalbo apie pavogtus duomenis: paaiškėjo, kad telefonų savininkai gali būti ramūs

Pietų Korėjos milžinės „Samsung“ vadovai pastaruoju metu išgyvena ne pačias lengviausias dienas. Dar visai neseniai bendrovės atstovams teko aiškintis dėl išmaniųjų telefonų lėtinimo, o praėjusią savaitę iššūkį metė ir programišiai.

Anksčiau buvo skelbiama, jog programišiams pavyko pavogti vidinę kompanijos informaciją bei programinės įrangos kodus, kurie naudojami „Galaxy“ išmaniuose telefonuose. Šią informaciją pagaliau patvirtino ir „Samsung“.

Remiantis kompanijos pranešimu, vartotojų duomenys per šią kibernetinę ataką nenukentėjo, įskaitant ir darbuotojus, ir klientus, o šiuo metu atliekami papildomi veiksmai, kurie leis išvengti tokių incidentų ateityje.

„Įvyko tam tikrų vidinių įmonės duomenų saugumo pažeidimas. Remiantis mūsų pradine analize – tai apima tam tikra programinės įrangos kodo dalį, susijusią su „Galaxy“ įrenginių veikimu, bet neapima jokios vartotojų ar darbuotojų asmeninės informacijos. Nesitikime, kad tai galėtų padaryti kažkokį poveikį mūsų verslui ar klientams“, - teigiama „Samsung“ pranešime.

Pietų Korėjos milžinės atstovai pažymėjo ir tai, jog buvo įgyvendintos ir tam tikros priemonės, kurios padės išvengti tokių incidentų ateityje ir toliau tikimasi pratęsti klientų aptarnavimą be trikdžių.

Nors „Samsung“ atstovai ir neįvardino galimų piktavalių, tačiau kalbama, jog tai galėtų būti ta pati grupuotė, kuri įvykdo įsilaužimą ir į „Nvidia“. Priminsime, jog „Telegram“ kanale, penktadienį, buvo patalpintas 190 GB failas, kurį sudarė programinės įrangos kodas bei keletas papildomų „Galaxy“ telefonų sistemose naudojamų galimybių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas