„Samsung“ pristatė itin tvirtą telefoną: galite mėtyti ant grindų ir merkti į vandenį, o kaina nesiekia €300

Dainius Martinkus

2021-03-06, 11:25 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
„Samsung“ pristatė itin tvirtą telefoną: galite mėtyti ant grindų ir merkti į vandenį, o kaina nesiekia €300

Gamintojams telefonus pradėjus kurti su stiklinėmis nugarėlėmis ir plonais rėmeliais, jie tapo trapūs ir lengvai pažeidžiami. Dėl šios priežasties daugelio statybininkų išmanusis nesulaukia, nė vienerių metų. Samsung tam turi išeitį - ką tik pristatė įrenginį, specialiai subalansuotą darbui sunkiomis sąlygomis - „Samsung Galaxy Xcover5“.

Šis telefonas, vaizdžiai tariant, tvirtas kaip plyta, o gamintojas teigia, kad „Xcover 5“ gali be vargo išgyventi kritimą iš 1.5 metrų aukščio, dėka smūgi sugeriančių amortizatorių. Taip pat, prietaisas turi IP68 ir MIL-STD810H sertifikatus, kurie garantuoja, kad net ir paskandinus telefoną jis po vandeniu galės išbūti 30 minučių 1 metro gylyje.

Iš specifikacijų pusės, tai nebus didelis telefonas nei tiesiogine, nei perkeltine prasme. Ekrano įstrižainė sieks 5,3 colio, o raiška atitiks HD+ standartą. „Samsung Galaxy Xcover5“ bus galima atrakinti piršto antspaudų skaitytuvu, sumontuotu šoninėje dalyje, o tada, kai rankos nešvarios - veidu. Tam skirta priekinė 5MP kamera. Telefone veiks „Exynos 850“ procesorius bei 4GB RAM ir 64 GB vidinės atminties. Šiek tiek stebina, kad „Xcover 5“ rasime seniai visų pamirštą keičiamą akumuliatorių. Tiesa, jo talpa sieks tik 3000 mAh, o įkrauti galėsime per USB-C jungtį 15W greituoju įkrovimu arba specialiai tam pritaikytoje stotelėje per „pogo“ kontaktus. Tai reiškia jog norint įkrauti įrenginį nereiks tam naudoti laido, o tiesiog užteks įstatyti į spec. pakrovimo stotelę, kas itin aktualu specialiųjų tarnybų ar statybviečių darbuotojams. Priklausomai nuo regiono, galėsime rinktis telefono modelį su viena arba dviejų SIM kortelių palaikymu.

Kaip ir daugelis „Samsung“ didesnio atsparumo telefonų, šis mažylis bus orientuotas labiau į verslo klientus. Tai akivaizdžiai įrodo tokios funkcijos, kaip racija, programuojami mygtukai, brūkšninių kodų skaitytuvas ar net galimybė virtualiai integruoti įėjimo kontrolės kortelę. Telefone veiks su „Andoid 11“ operacinė sistema.

„Samsung Galaxy Xcover 5“ prekyba prasidės dar šį mėnesį Europos, Azijos ir Lotynų Amerikos regionuose, o vėliau ir likusioje pasaulio dalyje. Jungtinėje Karalystėje „Xcover 5“ jau bus prekiaujama nuo kovo 12 dienos, o įrenginio kaina prasidės nuo maždaug 380€. Tiesa, Belgijoje šis modelis turėtų kainuoti nuo 290€.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas