„Samsung“ savo pozicijas praranda ir Europoje: paaiškėjo, kuris gamintojas buvo populiariausias 2023 metų pabaigoje

Lukas Snarskis

2024-02-22, 09:01 (atnaujinta 2024-02-22, 13:28)

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o dabar turime ir naują lyderį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ savo pozicijas praranda ir Europoje: paaiškėjo, kuris gamintojas buvo populiariausias 2023 metų pabaigoje

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ išmaniųjų telefonų rinkoje pirmauja jau ne vienerius metus, tačiau ketvirtasis metų ketvirtis šiai bendrovei niekuomet nebuvo itin sėkmingas. Ne išimtis ir 2023 metai. JAV technologijų bendrovė „Apple“ pagal paskutinio ketvirčio pardavimus pakilo į pirmąją poziciją. Tačiau tai dar ne viskas.

Rinkos analitikai „Canalys“ paskelbė ketvirtojo ketvirčio rezultatus Europoje, o čia matoma panaši tendencija kaip ir pasauliniu mastu. Iki šiol pirmoje pozicijoje besirikiavusi „Samsung“ nukrito laipteliu žemiau ir lyderio vietą užleido JAV kompanijai „Apple“.

„iPhone“ išmaniuosius telefonus gaminančios bendrovės rinkos dalis Europoje pasiekė 33 proc. Paskutiniojo praėjusių metų ketvirčio metu „Samsung“ turėjo tenkintis 28 proc. rinkos. Tarp penkių didžiausių gamintojų Senajame Žemyne randame ir „Xiaomi“, o taip pat ir „Motorola“ bei „Honor“.

Jeigu „Xiaomi“ užimama rinkos dalis šiek tiek sumažėjo, tai „Motorola“ pagerino savo pozicijas nuo 3 iki 5 proc., o „Honor“ rinkos dalis išaugo nuo 1 proc. iki 3 proc. Ekspertai pažymi ir tai, jog Europoje gerokai išaugo susidomėjimas brangesniais telefonais.

„2023 metų ketvirto ketvirčio metu aukštos klasės išmaniųjų telefonų pardavimai sudarė rekordinę Europos rinkos dalį. Beveik 40 proc. įrenginių, kurie buvo parduoti, priskiriami būtent aukščiausiai klasei ir kainuoja 800 ar daugiau JAV dolerių“, - pažymi „Canalys“ analitikai.

Teigiama, jog daugiausiai pirkėjų dėmesio sulaukė „iPhone 15 Pro“ ir „Galaxy S“ serijų išmanieji telefonai. Didėjo susidomėjimas ir „Google Pixel“ flagmanais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas