„Samsung“ sunerimę dėl LG planų: prasidėjo kovos dėl vietos parduotuvių lentynose

LG

Lukas Snarskis

2021-06-27, 13:05 (atnaujinta 2023-01-25, 10:20)

0 komentarų
„Samsung“ sunerimę dėl LG planų: prasidėjo kovos dėl vietos parduotuvių lentynose

Pietų Korėjos milžinei LG pasitraukus iš išmaniųjų telefonų rinkos, jų pačių parduotuvėse atsivėrė spraga, kurią bandoma užpildyti kitų bendrovių produktais. Pietų Korėjoje esančiose parduotuvėse netrukus turėtų atsirasti „Apple“ kuriame telefonai, tačiau tai kelia didžiulį „Samsung“ nepasitenkinimą, kuris paremtas 2018 metais pasirašyta sutartimi.

Remiantis naujausia informacija, siekiant apsaugoti mažas ir vidutinio dydžio parduotuves, abi Pietų Korėjos bendrovės buvo pasirašę susitarimą, kuriame teigiama, kad LG parduotuvėse gali būti pardavinėjami tik LG įrenginiai, o „Samsung“ prekybos vietose – tik šios gamintojo telefonai. Akivaizdu, jog LG siekia nutraukti šį susitarimą.

Dokumente teigiama, kad sąlygos gali būti keičiamos tuo atveju, jeigu įvyksta kažkokie dideli pokyčiai. Ir sunku būtų nesutikti, jog LG pasitraukimas iš išmaniųjų telefonų verslo nėra didelis pokytis. Tikėtina, kad abiejų Korėjos gamintojų laukia derybos, o „Samsung“ nusileisti galimai visai neketina.

Didžiausio išmaniųjų telefonų gamintojo pasaulyje atstovai yra sunerimę dėl LG planų pardavinėti „iPhone“ telefonus savo parduotuvėse. Pietų Korėjoje yra virš 400 bendrovės parduotuvių, o „Samsung“ baiminasi, kad tai gali neigiamai paveikti jų 5G įrenginių pardavimus. Šiai dienai „Apple“ yra didžiausias 5G telefonų gamintojas, o „Samsung“ rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje, tačiau jų pardavimai labai sparčiai auga.

Viena pagrindinių „Samsung“ nerimo priežasčių yra ta, jog LG susitarimas su „Apple“ turėtų įsigalioti nuo rugsėjo arba spalio mėnesių, kuomet JAV milžinė pristatys naujuosius „iPhone“ produktus. Įdomu ir tai, jog „Samsung“ atlieka spaudimą ne tik tiesiogiai, tačiau ir pasitelkiant vietinius mobilaus ryšio operatorius.

Primename, jog pradinė LG idėja buvo pardavinėti daugiau „Apple“ produkcijos – tai telefonus, laikrodžius bei planšetes. Kaip bebūtų, vėliau tokie planai pasikeitė ir dabar juose liko tik išmaniųjų telefonų pardavimai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas