„Samsung“ telefonų savininkai turėtų rimtai sunerimti: žinomas apžvalgininkas aptiko problemą, kuri gali sukelti net ir įrenginių sprogimą

Besidomintys išmaniųjų telefonų naujienomis turėtų prisiminti „Samsung“ nesėkmę pristačius „Galaxy Note 7“ įrenginius. Nekokybiškas baterijas turėję prietaisai pradėjo sproginėti, o galiausiai bendrovė buvo priversta atšaukti jų prekybą. Tačiau kompanijos problemos su baterijomis galimai vis dar egzistuoja.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Samsung“ telefonų savininkai turėtų rimtai sunerimti: žinomas apžvalgininkas aptiko problemą, kuri gali sukelti net ir įrenginių sprogimą

Vaizdo įrašų dalinimosi platformoje pasirodė žinomo technologijų apžvalgininko Aruno Rupesho Maini, kuris geriau žinomas kaip „Mrwhosethebos“, vaizdo įrašas, kuriame jis pasidalino savo pastebėjimais apie „Samsung“ įrenginių problemas su baterijomis. Jis, kaip ir daugelis kitų „Youtube“ apžvalgininkų, turi sukaupęs didžiulę išmaniųjų telefonų kolekciją, o neseniai aptikta problema – privers išsižioti.

Paaiškėjo, jog tam skirtoje lentynoje laikomi „Samsung“ išmanieji telefonai turi problemų su baterijomis – kone visų įrenginių akumuliatoriai yra akivaizdžiai išsipūtę. Nors tokia problema yra pakankamai normali seniems įrenginiams, tačiau A.R.Maini kolekcijoje galima rasti ir vos keleto menų senumo flagmanų, tokių kaip, pavyzdžiui, „Galaxy Z Fold 2“.

Akumuliatoriaus išsipūtimas nėra nauja problema ir nėra būdinga tik „Samsung“ išmaniesiems telefonams. Senstant ličio jonų baterijoms, dėl vis blogesnių cheminių reakcijų gali susidaryti dujos, kurios pripučia akumuliatoriaus elementus ir didina sprogimo arba užsidegimo riziką. Tokios pasekmės yra labai realios, jeigu akumuliatoriai bus ilgą laiką nenaudojami, o būtent dėl šios priežasties gamintojai rekomenduoja įkrauti baterijas maždaug iki 50 proc., jeigu prietaiso artimiausiu metu neketinate naudoti.

Bene didžiausią susirūpinimą turėtų kelti tai, jog „Samsung“ telefonų baterijų išsipūtimas yra nepalyginamai dažnesnis, lyginant su kitų gamintojų įrenginiais. Įdomi detalė ir ta, jog Pietų Korėjos milžinės naudojamos baterijos turi penkerių metų veikimo žymėjimą, kas iš esmės turėtų reikšti, kad kelerių metų senumo prietaisai tokių problemų, kokias turi dabar, neturėtų.

Verta pastebėti ir tai, jog „YouTube“ apžvalgininkai turi puikias sąlygas pastebėti tokias problemas. Daugelis jų, įskaitant ir A.R.Maini, išmaniuosius telefonus laiko specialiose lentynose ar bent jau erdvėse, kurios turi identiškas sąlygas visiems sandėliuojamiems prietaisams.

Kaip teigiama neseniai paskelbtame įrašė, „Samsung“ paprašė apžvalgininko atsiųsti šiuos įrenginius į bendrovės būstinę. Deja, tačiau Pietų Korėjos milžinė iki šiol nėra pasidalinusi jokia informaciją apie minimą problemą.

O ar su tokiomis problemomis esate susidūrę jūs? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas