Sankcijų prispausta „Huawei“ nenuleidžia rankų: ir toliau gamins išmaniuosius telefonus

Sankcijų prispausta „Huawei“ nenuleidžia rankų: ir toliau gamins išmaniuosius telefonus

Praėjusį penktadienį „Huawei“ paskelbė 2021 metų pirmojo pusmečio pajamų ataskaitą. Iš ataskaitos galima pastebėti, kad bendrovės pardavimų pajamos siekė 320,4 mlrd. juanių (apie 49,4 mlrd. JAV dolerių), o grynojo pelno marža siekė kiek daugiau nei 9,8 procentų. Nors tai yra maždaug 29,5 proc. pajamų sumažėjimas, kompanijos atstovai tvirtina, kad bendri vykdomos veiklos rezultatai atitinka keliamus lūkesčius.

Lyginant pasiektus rezultatus su praėjusiais metais, „Huawei“ įmonės teikiamų produktų pajamos per metus padidėjo 18 procentų. Didžiausias nuosmukis yra pastebimas vartotojams skirtų produktų pardavimuose. Per pirmąjį šių metų pusmetį „Huawei“ šioje rinkoje uždirbo 135,7 mlrd. juanių (apie 20,9 mlrd. JAV dolerių) pajamų, o tai yra beveik perpus mažiau nei pernai. Tam daugiausiai įtakos turėjo smarkiai sumažėję išmaniųjų telefonų pardavimai. Dėl tiekimo grandinės sutrikimų, o taip pat ir JAV pritaikytų sankcijų, mobiliųjų telefonų likučiai drastiškai sumažėjo. Tiesą sakant, Kinijos rinkoje bendrovė gana greitai iškrito iš penketuko.

Net ir suprastėjus rezultatams, „Huawei“ neketina pasiduoti ir vis dar palaiko mobiliųjų telefonų pardavimus. Visgi, neseniai pristatyta naujoji „Huawei P50“ serija, kuri šiemet turi dvi versijas – su „Snapdragon 888“ arba „Kirin 9000 SoC“ lustų rinkiniais. Deja, nė vienas iš šių siūlomų įrenginių versijų nepalaiko 5G ryšio, o viso to poveikis jau pastebimas ir telefonų rinkoje.

Po „P50“ serijos pristatymo kiek senesnių, 5G palaikančių modelių, tokių kaip „Huawei Mate 30“ ir „Mate 40“, kainos stipriai pašoko. Taip yra todėl, kad išmaniųjų telefonų vartotojai mano, kad kiek seniau pristatyti modeliai su 5G ryšio galimybe yra geresni nei naujesni 4G išmanieji telefonai. Kaip pastebima, šią problemą nėra taip lengva išspręsti, tačiau tikrai nėra neįmanoma apeiti 5G apribojimų iš JAV. Remiantis naujausia ataskaita, Kinijos gamintojas sugebės išspręsti 5G problemą jau kitais metais.

Kalbėdamas apie mobiliųjų telefonų verslo plėtrą, dar šių metų kovą „Huawei“ pirmininkas Hu Houkun sakė, kad praėjusių metų požiūriu mobiliųjų telefonų verslas buvo itin stipriai paveiktas. Sprendžiant iš šių metų, dėl neaiškios tiekimo grandinės situacijos vis dar sunku prognozuoti „Huawei“ išmaniųjų telefonų verslo pokyčius. Tačiau pavyzdinis modelis, kurį „Huawei“ planuoja pristatyti kasmet, kaip teigiama, turėtų pasirodyti laiku.

„Huawei“ pirmininkas tvirtina, kad per ateinančius kelerius metus kompanija dės dideles pastangas ir skirs daug dėmesį, kad gamintojo siūloma išmaniųjų telefonų serija išliktų kaip viena iš lyderių rinkoje.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas