Sausio mėnesis bus itin karštas: išmanieji telefonai, kurie bus pristatyti pirmąjį 2022 metų mėnesį

Lukas Snarskis

2022-01-03, 13:10 (atnaujinta 2022-11-29, 09:06)

0 komentarų
Sausio mėnesis bus itin karštas: išmanieji telefonai, kurie bus pristatyti pirmąjį 2022 metų mėnesį

2022 metai jau pradėjo skaičiuoti pirmąsias dienas, o sausis mėnuo nusimato itin įdomus. Niekam ne paslaptis, jog technologijų pasaulis niekada nesustoja. Ne išimtis, ir išmaniųjų telefonų rinka, kurioje jau artimiausiu metu išvysime nemažai naujienų.

Šiandien siūlome pažvelgti į išmaniuosius telefonus, kurie debiutuos jau šį mėnesį. Tarp gamintojų, kurie planuoja pademonstruoti savo naujienas – „Samsung“, „OnePlus“, „Xiaomi“, „Realme“ ir dar nemažai kitų. Taigi, pažiūrėkime ką įdomaus išvysime šį mėnesį.

Lenovo Legion Y90

„Lenovo“ jau visai netrukus turėtų pristatyti žaidimų gerbėjams skirtą „Legion Y90“ išmanųjį telefoną. Nors anksčiau buvo skelbiama, jog ši naujiena debiutuos jau sausio 1 dieną, tačiau tokia informacija nepasitvirtino. Tiksli flagmano išleidimo data išlieka nežinoma, bet, net neabejojama, kad tai įvyks jau artimiausiomis dienomis.

Naujasis „Lenovo“ įrenginys turės 6,92 colių įstrižainės E4 AMOLED ekraną su 144 Hz atsinaujinimo dažniu. Negana to, modelis palaikys HDR, o aušinimu rūpinsis dviguba oro aušinimo sistema, užtikrinantį ilgesnį veikimą. Tikėtina, kad „Legion Y90“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 888“ procesoriumi bei naudos LPDDR5 operatyviosios (RAM) atmintines bei UFS 3.1 duomenų saugyklas.

iQOO 9 serija

Kinijos kompanijos „Vivo“ dukterinė įmonė „iQOO“ jau sausio 5 dieną ketina pristatyti savo flagmanus. Kinijoje laukiamas „iQOO 9“ serijos debiutas, o šią produktų liniją sudarys du modeliai – tai „iQOO 9“ ir „iQOO 9 Pro“.

Abu išmanieji telefonai turėtų veikti su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriais. Bazinis modelis gaus 6,78 colių įstrižainės ekranu su 120 Hz atsinaujinimo dažniu. „Pro“ variantas turės tokio paties dydžio ekraną, tačiau jis bus aprūpintas Quad HD+ raiška bei turės lenktas kraštines.

„iQOO 9“ serijos įrenginiai taip pat turės „Samsung GN5“ sensoriumi aprūpintas pagrindines kameras, o šių telefonų veikimą turėtų palaikyti 4700 mAh talpos baterija su 120W greituoju įkrovimu.

OnePlus 10 serija

Kalbos apie „OnePlus“ išmaniuosius telefonus netyla jau kuris laikas, tačiau pastaruoju metu kalbama tik apie vieną šiemet debiutuosiantį modelį. „OnePlus 10 Pro“ internete aptarinėjamas labai garsiai ir šis flagmanas debiutuos jau sausio 11 dieną. Tiesa, kol kas neaišku ar su juo bus pademonstruotas ir bazinis „OnePlus 10“ variantas.

Ir nors „OnePlus 10“ gaubia nežinios šydas, informacijos apie „OnePlus 10 Pro“ išties netrūksta. Kompanijos vadovas jau patvirtino, kad šis išmanusis telefonas atkeliaus su LTPO 2.0 ekranu, kas leis pasiūlyti geresnį baterijos tarnavimo laiką. Jau žinoma ir tai, jog „OnePlus 10 Pro“ turės 6,7 colių įstrižainės ekraną su Quad HD+ raiška. Pranešama, kad ekranus kinams gaminti turėtų „Samsung“.

Išmaniojo telefono nugarėlėje rasime trigubą kamerą, o pagrindinė jų bus aprūpinta 48 MP raiškos vaizdo jutikliu. Greta – 50 MP plataus kampo objektyvas bei 8 MP sensorius su 3x optinio priartinimo galimybe.

Samsung Galaxy S21 FE

„Samsung“ pigesnį „Galaxy S21“ serijos flagmaną išleisti planavo dar pernai, tačiau, panašu, kad jis pirkėjus pasieks tik šiemet. Sausio mėnesį turėtų įvykti naujojo „Galaxy S21 FE“ modelio pristatymas, kurio daugelis laukia dar nuo praėjusių metų spalio. Deja, tačiau tiksli išleidimo data išlieka nežinoma.

Nors pilna specifikacija dar nebuvo paviešinta oficialiai, daugelio manymu įrenginys turės 6,4 colių įstrižainės AMOLED tipo ekraną su 2340x1080 raiška bei 120 Hz atnaujinimo dažniu. Ekrano apsaugai užtikrinti išorinis stiklas turės „Corning Gorilla Glass“ sluoksnį, o priekinė kamera bus įmontuota „skylėje“, užtikrinant maksimalų ekrano naudojamą plotą. Išmanusis telefonas atkeliaus su „Snapdragon 888 5G“ lustu, tačiau kai kuriuose regionuose taip pat bus versija su „Exynos“ procesoriais.

Realme GT 2 serija

Išmaniųjų telefonų rinkoje įsismarkavusi „Realme“ jau ruošiasi naujos flagmanų serijos išleidimui. Jau rytoj, sausio 4 dieną turėtų įvykti „Realme GT 2“ serijos pristatymas, o renginio metu galime tikėtis bent dviejų modelių – tai „Realme GT 2“, „Realme GT 2 Pro“ ir specialaus „Master Edition“ varianto.

„Realme GT 2“ variantas turėtų pasižymėti 6,62 colių įstrižainės AMOLED ekranu su FUll HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Tuo tarpu, „GT 2 Pro“ modelis bus aprūpintas 6,7 colių AMOLED ekranu su Quad HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Abu modeliai turės po ekranu įmontuotus pirštų antspaudų jutiklius.

Jau žinoma ir tai, jog „Realme GT 2“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 888“ procesoriumi, o „Pro“ variantas veiks su naujuoju „Snapdragon 8 Gen 1“ lustu. Abu šie išmanieji telefonai turėtų būti aprūpinti talpiomis baterijomis su 65W greituoju įkrovimu.

Xiaomi 11i HyperCharge

Naujienų šį mėnesį turės ir „Xiaomi“, tačiau jos, greičiausiai, mūsų taip ir nepasieks. Sausio 6 dieną kompanijos vadovai yra suplanavę pristatymą Indijoje, kur debiutuos „Xiaomi 11i HyperCharge“ modelis. Tiesa, jis nebus visiška naujiena – tai bus Kinijoje pristatyto „Redmi Note 11 Pro+“ varianto kopija.

Jeigu sklindanti informacija yra teisinga, tuomet „11i HyperCharge“ turės 6,67 colių įstrižainės AMOLED ekraną su 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Išmanusis telefonas veiks su „MediaTek Dimensity 920“ procesoriumi bei turės 8 GB operatyviosios (RAM). Žinoma, įspūdingiausia šio „Xiaomi“ produkto savybė – 120W greitasis įkrovimas.

Kaip jau minėjome, šis įrenginys debiutuos Indijos rinkoje. Iki šiol išlieka nežinoma ar „Xiaomi“ ketina analogišką modelį pasiūlyti ir Europoje. Kaip žinia, „Redmi Note 11 Pro+“ ir netrukus pasirodantis „11i HyperCharge“ modeliai yra pigiausia telefonai rinkoje, kurie gali pasiūlyti tokį greitą įkrovimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas