Senesnių „Xiaomi“ telefonų savininkai turėtų suklusti: gamintojas nutraukia kai kurių įrenginių palaikymą, pasitikrinkite ar į sąrašą nepatenka jūsų telefonas

Lukas Snarskis

2023-04-22, 12:40

1 komentaras

2022 metus „Xiaomi“ užbaigė surengdami spaudos konferenciją, kurios metu debiutavo ne tik naujieji „Xiaomi 13“ serijos išmanieji telefonai, bet ir naujoji MIUI vartotojo sąsajos versija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Senesnių „Xiaomi“ telefonų savininkai turėtų suklusti: gamintojas nutraukia kai kurių įrenginių palaikymą, pasitikrinkite ar į sąrašą nepatenka jūsų telefonas

Kinijos milžinė nuolat atnaujina savo išmaniuosius telefonus, o tai vartotojams leidžia mėgautis ne tik naujausia „Android“ operacinės sistemos versija, bet ir naujomis funkcijomis bei papildomos galimybėmis. Tačiau geras naujienas dažnai papildo ir prastesnės.

„Xiaomi“ neseniai atnaujino įrenginių, kurių palaikymo laikotarpis baigėsi, sąrašą. Tai reiškia, kad senesni bendrovės išmanieji telefonai nebegaus jokių MIUI ar „Android“ operacinės sistemos atnaujinimų. Į atnaujintą sąrašą įtraukti septyni „Xiaomi“, „Redmi“ ir „Poco“ prekiniais ženklais pažymėti modeliai.

Remiantis naujausia informacija, „Xiaomi 11 Lite“, „Xiaomi Mi 10s“, „Poco F3“, „Poco F3 GT“, „Poco X3 GT“, „Redmi K40 Pro“, o taip pat ir „Redmi K40 Pro+“ patenka tarp išmaniųjų telefonų, kurie daugiau nebesulauks programinės įrangos atnaujinimų. Tiesa, tikėtina, kad visi šie modeliai dar gali sulaukti naujinių, kurie pataisytų tam tikras kritines klaidas, tačiau naujų funkcijų ar naujesnės „Android“ versijos jų jau nebepasieks.

Visi septyni „Xiaomi“ ar dukterinių bendrovių modeliai nebegaus ir „Android“ saugumo papildinių. Tai reiškia, kad įrenginio programinėje įrangoje gali atsirasti saugumo spragų ar pažeidžiamumų, kuriuos gali bandyti išnaudoti įvairūs sukčiai. Nė vienas iš septynių modelių negaus ir naujesnių MIUI versijų.

Verta pastebėti, jog „Xiaomi“ šį sąrašą atnaujina kelis kartus per metus. Paprastai į sąrašą įtraukiami senesni modeliai, kurių prekės ženklas nebepalaiko ir kuriuos buvo galima įsigyti daugiau nei prieš dvejus ar trejus metus.

1 komentarų

šiame straipsnyje yra biški netikslumų. Xiaomi nutraukia savaitinius miui beta versijų atnaujinimus, kurie skirti kinijos rinkai. Stabilių atnaujinimų tai niekaip nepaveiks, juolab globaliuose modeliuose.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas