Sensacija: naujojo „Samsung Galaxy S21 Ultra” kamera prastesnė už pirmtako!

Ignas Petrikonis

2021-03-03, 09:00 (atnaujinta 2021-05-25, 14:03)

2 komentarai (-ų)
Sensacija: naujojo „Samsung Galaxy S21 Ultra” kamera prastesnė už pirmtako!

„Samsung Galaxy S21 Ultra”, daugelio eksperto nuomone, ištaisė daugumą fiasko tapusio „S20 Ultra” klaidų ir leido gamintojui atsitiesti po pernykštės nesėkmės. Naujasis flagmanas gali pasigirti daug solidesniu dizainu, patikimesniu veikimu, daug ištvermingesne baterija ir pajėgesniu kamerų rinkiniu. Deja, autoretetingiausiu foto ir video kokybės vertinimo šaltiniu laikomas „DxOMark” su paskutiniu teiginiu drįstų pasiginčyti - bendrovė paskelbė didelį ažiotažą sukėlusią „S21 Ultra” kamerų vertinimo ataskaitą, kurioje įrenginys ne tik neužėmė prizinių vietų, bet dar ir atsiliko nuo savo pirmtako.

„DxOMark” specialistai „Samsung Galaxy S21 Ultra” skyrė 128 taškus už nuotraukų kokybę, 76 - už priartinimą ir 98 už video galimybes. Tai telefonui leido pelnyti vos 121 balų bendrą įvertinimą. Palyginimui, „S20 Ultra” atitinkamose kategorijose surinko 128, 88 ir 106 taškus, kas leido surinkti suminį 126 balų įvertinimą.

Tai kas gi užkliuvo ekspertams? Kaip ir galima spręsti iš taškų skirtumo, didžiausiu šiųmečio „Samsung” flagmano Achilo kulnu tapo dvi naujos priartinimo kameros. Nors „S21 Ultra” turi periskopinį objektyvą, galintį vaizdą optiškai didinti net 10 kartų, bei mažiau nutolusiems objektams fiksuoti skirtą 3x jutiklį, „DxOMark” nuomone, šis duetas kokybe neprilygsta vieninteliam 5 kartus vaizdą didinti galinčiam „S20 Ultra” objektyvui. Toks teiginys stebina, kadangi daugelio apžvalgininkų, įskaitant mus, akys diktuoja priešingą rezultatą, tačiau čia dar ne visos gėrybės.

Kamerų autoritetais laikomas šaltinis kažkodėl pastebimai prasčiau įvertino ir „S21 Ultra” vaizdo fokusavimo galimybes. Tai mažų mažiausiai keista, kadangi būtent ši sritis buvo laikoma silpniausiu pagrindinės 108MP „S20 Ultra” kameros aspektu, o „Samsung”, norėdama tai išspręsti, iš esmės patobulino patį sensorių ir netgi įrengė papildomą lazerinio fokusavimo sistemą, Tiesą sakant, tokios išvados sunkiai suvokiamos, nes visi iki vieno apžvalgininkai, lyginę abiejų kartų Pietų Korėjos milžinės flagmanus, teigė, kad „S21 Ultra” fokusuoja visa galva geriau už savo vyresnį brolį.

Na, o vyšnia ant torto tapo filmavimo kokybė. Anot „DxOMark”, didžiausia įrenginio problema yra prasta stabilizacija, kas didžiausia dalimi ir nulėmė tokį prastą rezultatą. Tiesa, specialistai vertino tik 4K 60fps režimą ir ignoravo 4K 30fps bei 8K 24fps.

Visos šios „Galaxy S21 Ultra” kamerų spragos lėmė tai, kad jis „DxOMark” reitinge nusileido net 16 skirtingų telefonų, kurių absoliuti dauguma yra išleista pernai bei kainuoja kur kas mažesnę sumą. Visus juos pateikiame žemiau:

  • Huawei Mate 40 Pro+ (139)
  • Huawei Mate 40 Pro (136)
  • Xiaomi Mi 10 Ultra (133)
  • Huawei P40 Pro (132)
  • Vivo X50 Pro+ (131)
  • iPhone 12 Pro Max (130)
  • iPhone 12 Pro (128)
  • Xiaomi Mi 10 Pro (128)
  • OPPO Find X2 Pro (126)
  • Galaxy S20 Ultra (126)
  • Honor 30 Pro+ (125)
  • iPhone 11 Pro Max (124)
  • Huawei Mate 30 Pro (123)
  • iPhone 12 Mini (122)
  • iPhone 12 (122)
  • Honor V30 Pro (122).

Kas galėjo iš tikrųjų galėjo lemti tokį netipišką atvejį, kai naujesnis modelis savo kamerų kokybe nusileidžia senesniam? Pagrindinė teorija yra neišlaikytas vertinimo sąlygų vienodumas. Tačiau internete sklando kalbos, jog taip „DxOMark” pabandė atkeršyti už tai, kad „Samsung”, dar pernai nusivylusi „S20 Ultra” įvertinimu, nesutiko mokėti už „DxOMark” konsultacijas kamerų kokybės klausimais. Žinoma, visa tai tėra gandų lygyje, nes patikimų įrodymų rasti neįmanoma.

Kaip ten bebūtų, jei norite sužinoti daugiau apie „Samsung Galaxy S21 Ultra”, siūlome paskaityti itin detalią mūsų parengtą apžvalgą, kurią rasite čia.

2 komentarų

SkaitytojasIsBackNow

Patikslinu: Apžvalgininkai kaip tik kritikavo tą kitą modelį, o ne Samsung. Jo priartinimą. Kad jis yra prestensis (konkurentas, ne Samsung). Ir primenu patys čia ne kartą ir jūs kritikavot DxOmark dėl objektyvumo. Atkreipiu dėmesį ir į Huawei DxOMark (telefonai.eu ir, bet dabar ne apie juos) liaupsino pradžią, kada tie "super" telefonai patapo jau tokie "super" testų pirmų vietų ėmėjai, kada prasidėjo kalbos apie sankcijas iš JAV jiems, kada buvo jau ir kalbama iūr nuspėti buvo galima apie sankcijas jiems. Suprantu, kad telefonai.eu tik praneša naujienas, nors Ignas ir taip labai kažkaip susidarė įspūdis, kad pavaryti va tais tokiais mėgėjas buvo straipsniais, kaip Samsung neva nesiseka. Bet vėl aš ne apie jį dabar. Tik pabrėžiu, kad apžvalgininkai ir ne naujokai, ne vienerius metus apžvalginėjha telefonus, įrangas. Ir nors galit rašyt neva DxOMark turi įrangas, neva pro dirba. Nesingynčisiu, nežinau. Bet kiti juk ir ne pagal orą kokybę nustato telefonų kameros. O DxOmark ir juk telefonai.eu kaip kurie minėją esat, kad nėra patikimas. Išvis nesuprantu kam išvis rašyt apie tai. Juk galima taip parskipinti, jei ir pats netiki tuom. Ar kažkas telefonai.eu jau pasikeitė? Tik klausimas :)

SkaitytojasIsBackNow

Nu va ir manau puikus pavizdys, kad DxOMark rezultatais nereiktų turbūt taip aklai pasitikėti ir galimai yra čia interesas. Kodėl? Todėl, kad neseniai kaip tik teko matyti kaip kurių apžvalgininkų palyginimus tarp dviejų iš galingųjų modelių ir vieno iš jo kaip tik priartinimas buvo sukritikuotas ir t.t. O čia priešingai neva labai geras ir Samsung geresnis. Aš nesakau, kad Samsung yra tobulas ir tiesa sakant manau, ka dvisi jie turi trūkumų nepriklausomai nuo gamintojo. Bet tas Huawei šlovinimas jau už... jei atvirai ir varymas ant konkurentų. Nes tikrai susidaro įspūdis, kad DxOMark nelabai jau čia taip ir objektyviai vertina tuos telefonus. Nieks neperka, tai bent pareklamuos kokie jie galingi, klystu kažkur? Ir šį kartą ne telefonai.eu tai taikoma, o DxOMark, nes iš šalies tai nieko objektyvaus nesirodo čia. O tas Huawei jau už... su savo pievomis tokiomis.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas