Sensacija: „Xiaomi“ telefonus vėl galima siųstis iš Kinijos

Sensacija: „Xiaomi“ telefonus vėl galima siųstis iš Kinijos

Kinijos rinkoje pristatomi išmanieji telefonai dažniausiai neturi „Google“ paslaugų paketo, kuris šioje šalyje yra iš esmės nereikalingas. Analogiška praktika buvo taikoma ir „Xiaomi“ produkcijoje, tačiau pastaruoju metu situacija pradėjo keisti. Savaitės pradžioje Kinijos rinkai skirta „Xiaomi Redmi Note 10 Pro“ versija gavo „MIUI 12.5.5“ naujinį, kurio dėka į prietaisus grįžta GMS („Google Mobile Services“) palaikymas bei galimybė naudotis „Play Store“.

Pasak „ITHome“ pranešimo, bendras atnaujinimo dydis yra 3,1GB, o apart „GMS“ paslaugų sugrįžimo, atsiranda ir geresnės garso perdavimo galimybės. Tuo pačiu įdiegiama virtuali operatyvinės atminties praplėtimo funkcija - esant būtinybei tam bus galima paskirti iki 2GB vidinės įrenginio atminties.

Vis daugiau kinų išmaniųjų telefonų gamintojų įdiegia pastarosios funkcijos variacijas į savo produkciją. „Xiaomi“ atveju tai reiškia, jog įrenginiai su 8GB operatyvinės atminties galės turėti iki 10GB, o 6GB turintys prietaisai iki 8GB atminties, jei naudojantis įrenginiu jos pritrūktų.

„GMS“ palaikymas yra geros žinios ir Europos, tame tarpe ir Lietuvos, vartotojams: sugrąžinta prieiga prie „Play Store“ suteikia galimybę naudotis visomis joje esančiomis aplikacijomis, tad parsisiuntus „Xiaomi“ išmanųjį telefoną iš Kinijos nekils problemų su jo naudojimu. Internetinėje parduotuvėje „Giztop“ „Redmi Note 10 Pro 5G“ išmanusis telefonas kainuoja vos 269 JAV dolerius (apie €227).

6 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Siru

Gal Ponai žurnalistai nereikia klaidinti su kaina. Dar reikia pridėti PVM, muitą ir siuntimą ir kaina iškils daugiau nei ketvirtadaliu

.Siru

Šiuo atveju viskas paprastai būna įskaičiuota. O jeigu ir ne,tai lietuvoje vistiek brangiau iseina.

.Siru

Šiuo atveju viskas paprastai būna įskaičiuota. O jeigu ir ne,tai lietuvoje vistiek brangiau iseina.

Alfredas

Nereiktų xiaomi maišyti su huawei. Juose trūko google

...Alfredas

Ne cia esme. Kinijoje google servisai nepopuliarus ir beveik nenaudojami. Todel i europos rinkai skirtus telefonus teks prideti speceliai.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas