Smukus „Huawei“ populiarumui „HONOR“ grįžo į geriausiai parduodamų telefonų trejetuką

Leonardas Sindaravičius

2021-10-31, 13:23 (atnaujinta 2022-12-04, 11:44)

1 komentaras
Smukus „Huawei“ populiarumui „HONOR“ grįžo į geriausiai parduodamų telefonų trejetuką

Mobiliųjų telefonų bei susijusių technologijų rinkos tyrėjai „Counterpoint Research“ paskelbė 2021-ųjų trečiojo ketvirčio išmaniųjų telefonų pardavimų rezultatus Kinijoje - bendri pardavimai 9% mažesni lyginant su praėjusiais metais, tačiau 3% didesni lyginant su praėjusiu ketvirčiu. Viena iš pardavimų kritimo priežasčių yra „Huawei“ palikta „skylė“ rinkoje, tačiau įtakos turi ir sulėtėjęs techninių komponentų tiekimas.

Pereinant prie įmonių, „vivo“ išlaikė lyderės poziciją valdydama 23% rinkos dalį, o ją pamažu vejasi „OPPO“, šiuo metu sudaranti 20% Kinijoje naudojamų telefonų. Netikėtumai prasideda trečioje pozicijoje, kur „HONOR“ sugrįžta į lyderių trejetuką aplenkdama be perstojo augančią „Xiaomi“ ir užimdama 15% rinkos. „HONOR“ neabejotinai yra pastarojo ketvirčio sparčiausiai auganti išmaniųjų telefonų gamintoja, mat lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos pardavimai padvigubėjo - antrame 2021-ųjų ketvirtyje jos pardavimai sudarė vos 7.7%.

Populiariausi yra „HONOR 50“ bei „HONOR 20“ serijų telefonai - jie ir sudaro didžiąją pardavimų dalį. Svarbiausia jų konkurente ir kitamet išliks „Xiaomi“, mat abi šios kompanijos taiko panašias strategijas socialiniuose tinkluose.

Tiek „vivo“, tiek „OPPO“ ūgtelėjo daugiau nei 20% lyginant su praėjusiais metais, tačiau jų geriausiai parduodami produktai yra mažiau nei €500 kainuojantys išmanieji telefonai. Kadangi kitiems kinų gamintojams sunkiai sekasi įsitvirtinti rinkoje po „Huawei“ nuopolio, „Apple iPhone“ išlieka pirmuoju pasirinkimu tų, kurie ieško aukštos klasės išmaniųjų telefonų.

Verta paminėti ir tai, kad net 79% visų išmaniųjų telefonų pardavimų sudarė 5G ryšį palaikantys įrenginiai - vieninteliai 4G prietaisai geriausiai parduodamų telefonų dešimtuke yra „HONOR 20“ ir „Redmi 9A“.

1 komentarų

Nerijus

Turiu sena Honora . Net negaliu pasakyti kiek kartu krites. Kampai sudauzyti taip jok atrodo ,kad juos spaudziau i vidu su kazkuo karštu. 😁 stiklas ir keliuose vietuose skiles. Žodžiu kaip isjunktas tai atrodo kraupėi. Bet ijungus viska puikiai veikia, biški lėtas bet viskas ok. Vien jau tai kad jis senas o dar avaryju kiekis. Tai verčia rimtai susimastyti apie nauja šio vardo telefona. Ir tikiuosi kad bus taip pat ištikimas ir pasiaukojantis kaip ,kad jo pirmtakas. 😁 Visiems geros Dienos ir Nuotaikos ✌🕊

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas