Sulenkiamų telefonų rinkos laukia pakilimas: prognozuojami didėjantys pardavimai, tačiau „Samsung“ tai nieko gero nežada

Arnas Balčiūnas

2023-01-01, 19:04

0 komentarų

Technologijos niekada nestovi vietoje ir nuolat kinta, tobulėja, o senas pakeičia naujos. Taip yra ir su išmaniaisiais telefonais, kurie per pastaruosius metus žengė didžiulius žingsnius į priekį. Tai lėmė ir sulenkiamų įrenginių atsiradimas, kurie įgauna vis didesnį populiarumą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Sulenkiamų telefonų rinkos laukia pakilimas: prognozuojami didėjantys pardavimai, tačiau „Samsung“ tai nieko gero nežada

Remiantis naujausiais duomenimis, po keleto metų eksperimentų ir vis didėjančio populiarumo – jau šiemet, sulenkiami telefonai gali tapti išties itin populiarūs. Tai sufleruoja ir paskutinių mėnesių pardavimai, o 2022 metų pabaigoje jie perkopė ir 5 mln. ribą.

Dabartinė sulenkiamų išmaniųjų telefonų rinkos lyderė „Samsung“ 2022 metus pabaigė tikrai ne tai kaip tikėjosi. Paskutinio metų ketvirčio rezultatu tikimasi iki 50 proc. mažesnių „Galaxy Flip“ ir „Galaxy Fold“ serijos įrenginių pardavimų. Negana to, „Samsung“ su mažėjančiais pardavimais gali susidurti ir šiemet. Tačiau bendras vaizdas rinkoje turėtų būti priešingas.

Niekam ne paslaptis, jog „Samsung“ buvo tarp pirmųjų, kurie žengė į sulenkiamų įrenginių rinką, tačiau kiekvienais metais konkurencija vis augo. Šiemet tikimasi dar didesnės konkurencijos, o tai lemia ne tik mažėjantį susidomėjimą Pietų Korėjos milžinės produktais, bet ir pačios rinkos augimą. Remiantis DSCC skaičiavimais, bendras rinkos augimas šiemet gali siekti net 33 proc. Tai reiškia, jog šiemet gali būti parduota daugiau nei 17 mln. sulenkiamų įrenginių.

Šiemet tikimasi gerokai didesnio susidomėjimo naujausiais „Oppo“ ar „Xiaomi“ kuriamais sulenkiamais telefonais, o taip pat turėtume sulaukti ir pirmojo „Google“ flagmano, kuris būtų aprūpintas lankstomu ekranu. Nors iki šiol nėra aišku kada mes išvysime „Pixel Fold“, tačiau neatmetama tikimybė, kad tai gali įvykti jau šiemet, 2023 metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas