Sužinokite, ar į jūsų „Huawei” telefoną bus galima instaliuoti kompanijos Android pakaitalą „HarmonyOS”

Sužinokite, ar į jūsų „Huawei” telefoną bus galima instaliuoti kompanijos Android pakaitalą „HarmonyOS”

„Huawei” oficialiai patvirtino faktą, kad į kai kuriuos jos gaminamos išmaniuosius, kuriuose veiks netrukus juos pasieksianti „EMUI 11” vartotojo sąsaja, bus galima instaliuoti bendrovės kuriamą Android operacinės sistemos pakaitalą „HarmonyOS 2.0”. Programuotojai, kuriantys programinę įrangą „Huawei” telefonams, naująja operacine sistema naujesniuose modeliuose galės džiaugtis jau gruodį, o senesnius Kinijos milžinės išmaniuosius bandomoji versija pasieks etapais.

Kinijoje populiariame socialiniame tinkle „Weibo” kompanija pasidalino plakatu, kuriame matoma, kokia tvarka „Huawei” modeliai, pagal juose montuojamus procesorius, gaus „HarmonyOS 2.0” beta versiją.

Pirmieji eilėje, kaip ir galima tikėtis, bus netrukus debiutuosiantys „Mate 40” serijos atstovai, kuriuose veiks naujasis „Kirin 9000” lustas. Po jų „HarmonyOS” taps prieinama dabartiniams „Huawei P40” ir „P40 Pro”, o trečiu etapu - „Mate 30” ir kiti modeliai, kuriuose montuojami „Kirin 990 4G/985/820” procesoriai.

Malonu ir tai, jog „HarmonyOS” bandomoji versija neaplenks „Huawei P30” serijos bei biudžetinės klasės įrenginių, kuriuose veikia senesni ir silpnesni „Kirin 810” ir „Kirin 710” lustai. Tiesa, tai jų savininkams teks šiek tiek palūkėti, nes jie yra paskutiniai eilėje.

Kaip ten bebūtų, norime paakcentuoti, jog kalabame tik apie „HarmonyOS” bandomąją versiją, kurią gaus tik tie, kurie pasirinks ją išbandyti. Jei esate laimingas Android operacine sistema savo „Huawei” išmaniajame ir nenorite jos keisti - nereikia panikuoti, be jūsų leidimo ir prieš jūsų valią niekas to nedarys, o jūsų išmanusis veiks kaip veikęs.

Primename, jog „Huawei” apie kuriamą nuosavą operacinę sistemą paskelbė dar pernai, kai JAV administracija kompanijai pritaikė sankcijas, apribojusias prekybinius ryšius su amerikiečių bendrovėmis, kas tiesiogiai panaikino galimybę „Huawei” savo telefonuose gamykliškai diegti „Google” paslaugų paketą.

Nors Android yra atvirojo kodo operacinė sistema ir „Huawei” ją ir toliau gali instaliuoti savo gaminamuose išmaniuosiuose, nebegalėjimas bendrdarbiauti su „Google”, laiku gauti prieigą prie naujausių Android sistemos versijų ir paslaugų privertė Kinijos telekomunikacijų milžinę imtis šio ambicingo, tačiau labai rizikingo žingsnio.

„Huawei” jau yra patvirtinusi, jog pirmasis telefonas, kuriame gamykliškai bus diegiama „HarmonyOS”, pasirodys jau kitąmet, o iki to laiko operacinė sistema bus pamažu diegiama į mažesnės reikšmės prietaisus - televizorius, išmaniuosius laikrodžius ir pan.

Daugiau apie tai, kodėl „Huawei” naujoji operacinė sistema gali labiau padėti kompanijai, nei pakenkti, skaitykite čia.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas