Tai pagaliau įvyko: išmaniųjų telefonų rinka turi naują karalių, sužinokite kas jis

Lukas Snarskis

2021-08-07, 09:00

1 komentaras
Tai pagaliau įvyko: išmaniųjų telefonų rinka turi naują karalių, sužinokite kas jis

Išmaniųjų telefonų rinkoje – dideli pokyčiai. Po to, kai „Huawei“ veiklą suvaržė JAV Vyriausybės pritaikytos sankcijos, daugelis gamintojų ganėtinai aktyviai stengėsi perimti šios milžinės rinkos dalį. Panašu, kad sėkmingiausiai tai padaryti sekėsi kitai Kinijos bendrovei.

Internete jau kuris laikas kalbama apie „Xiaomi“ galimybes tapti didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju pasaulyje, o dabar, panašu, kad tai tampa ir realybe. „Counterpoint Research“ paskelbė birželio mėnesio pardavimų statistiką, kuri atskleidžia didžiulę naujieną – „Xiaomi“ tapo populiariausiu telefonų gamintoju.

Remiantis naujausia informacija, birželio mėnesio pardavimų lyderis iš Kinijos pelnė 17,1 proc. rinkos dalies ir tai leido aplenkti iki tol pirmoje pozicijoje buvusią „Samsung“ bendrovę. Pietų Korėjos milžinė, pagal birželio pardavimus, pelnė 15,7 proc. rinkos, o trečioje pozicijoje – „Apple“ su 14,3 proc. rinkos dalies.

Jau anksčiau rašėme, jog „Xiaomi“ lyderio poziciją pelnė ir Europoje, o plačiau apie tai skaityti galite čia. Kinijos milžinė stabilius rezultatus demonstravo ir vietinėje rinkoje bei Indijoje, kur išmaniųjų telefonų poreikis stabilizavosi. Dar vienas svarbus faktorius, kuris lėmė pokyčius tarp telefonų rinkos lyderių – „Samsung“ gamybos problemos Vietname, kas turėjo neigiamos įtakos bendrovės pardavimams.

Kaip bebūtų, „Xiaomi“ tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju ir panašu, kad šią poziciją gali išlaikyti ir iki šių metų pabaigos. Vertėtų prisiminti ir tai, jog „Samsung“ turi ne tik problemų gamybos srityje, tačiau ir įtikinant vartotojus įsigyti naujus jų produktus, ypatingai flagmanus. Prieš keletą dienų rašėme ir apie tai, jog „Galaxy S“ flagmanų populiarumas ir toliau dramatiška mažėja, o apie tai galite skaityti čia.

1 komentarų

Konradas

Logiška,
Xiaomi nebuvo sunku perimti rinką, kurioje jiedu su Huawei vienintėliai ir konkuravo, t.y. leisda.i begales įvairių pigių vidutiniokų, kurie, kaikurie ant popieriaus, o kaikurie ištikrųjų lenkė analogiškos kainos konkurentus. Huawei kaip ir pirmavo, kol nebuvo užbaninti. Dabar, ar neatrodo, kad Xiaomi jau taikosi atsiriekti ir į top level rinkos iš samsung ir apple, pvz su 11 ultra? Ir be to, Žiuresim ką netrukus pristatys naujo.

PS
Vis dar bandau pasigrįsti ir įsitikinti pirkti iPhone, bet.. nesuprantu. Nors yra gerų argumentų už, bet .. gal imt ir viskas..? M..?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas