Taip blogai dar nebuvo: „Huawei“ priversta naudoti didžiausių savo priešų procesorius

Lukas Snarskis

2021-07-16, 11:35 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
Taip blogai dar nebuvo: „Huawei“ priversta naudoti didžiausių savo priešų procesorius

Kinijos kompanijos „Huawei“ situacija išmaniųjų telefonų rinkoje tampa tragiška. JAV sankcijų prispausta bendrovė išgyvena ne pačius geriausius laikus, o tai puikiai iliustruoja ir tai, jog šiemet dar nematėme kasmetinių gamintojo flagmanų. Tai, kad „Huawei“ turi problemų su „Kirin“ procesoriais žinoma jau seniai, o dabar aiškėja ir daugiau to detalių.

Kaip žinia, JAV pritaikytų sankcijų dėka, „Huawei“ iš esmės nebegali gaminti „Kirin“ procesorių, o vienintelė alternatyva – naudoti „Qualcomm“ lustus, tačiau be 5G modemų. Dabar aiškėja, kad dar nuo pavasario laukiamas „Huawei P50“ serijos pristatymo nukėlimas yra susijęs būtent su procesoriais.

Naujausia informacija rodo, jog „Huawei“ nebeturi reikiamo kiekio „Kirin“ lustų ir dėl šios priežasties priversti ieškoti alternatyvos. Negana to, jų atsargos visiškai pasibaigs jau šiemet, o tai, neabejotinai, pastūmės bendrovės vadovus žvalgytis į „Qualcomm“ pasiūlymus. Neatmetamas variantas, jog „Huawei P50“ serijos produktai, kurie turėtų pasirodyti rugsėjį, jau veiks su „Snapdragon“ procesoriais.

Pranešama, kad „Huawei P50“ išmanusis telefonas turėtų veikti su „Qualcomm Snapdragon 888“ procesoriumi, tačiau jis bus kiek kitoks nei daugelyje kitų „Android“ įrenginių. Kaip žinia, jis neturės 5G palaikymo galimybės. Dar viena įdomi detalė yra susijusi su „P50 Pro“ modeliu. Remiantis naujausia informacija, iš pradžių šis flagmanas bus išleistas su „Kirin 9000“ procesoriumi, o maždaug nuo gruodžio bus gaminami modeliai jau su „Snapdragon“ lustais.

Akivaizdu, kad „Huawei“ situacija darosi vis sudėtingesnė ir rasti tinkamą išeiti bus vis sunkiau. Internete jau buvo pasirodę kalbų ir apie „Mate 50“ flagmanus, tačiau jų išleidimo data išlieka nežinoma. Žinoma, reikėtų neatmesti tikimybės, kad mes jų taip ir neišvysime.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas