Telefonų su „Snapdragon 8 Gen 2“ belaukiant: aiškėja pirmieji modeliai, kurie naudos galingąją „Qualcomm“ naujieną, tarp jų rasime ir netikėtų vardų

Lukas Snarskis

2022-11-16, 11:45 (atnaujinta 2023-03-05, 10:00)

2 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų rinkoje jau gyvenama artėjančių metų nuotaikomis. Daugelis gamintojų jau kuris laikas ruošia savo naujausius flagmanus, kurie debiutuos dar iki šių metų pabaigos. O šiandien buvo pristatytas ir pagrindinis daugelio jų komponentas – naujasis „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesorius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Telefonų su „Snapdragon 8 Gen 2“ belaukiant: aiškėja pirmieji modeliai, kurie naudos galingąją „Qualcomm“ naujieną, tarp jų rasime ir netikėtų vardų

Kaip ir buvo tikėtasi, mobilių procesorių gamintojas „Qualcomm“ pristatė naująjį „Snapdragon 8 Gen 2“ mikroschemų rinkinį. Naujasis lustas bus naudojamas daugelyje, jeigu ne visuose, 2023 metų flagmanuose. „Qualcomm“ daug dėmesio skyrė energijos suvartojimo efektyvumui padidinti, tačiau naujasis procesorius pasiūlys ir ženkliai daugiau galios. Pranešama, kad naujoji „Kryo“ procesorių trijulė užtikrins iki 35 proc. geresnį našumą, o taip pat ir iki 40 proc. didesnį efektyvumą.

Plačiau apie naująjį „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ galite skaityti paspaudę čia, o šiame tekste kviečiame pažvelgti į išmaniuosius telefonus, kurie turėtų pasirodyti su šiuo lustu. Šįsyk sąrašas yra ganėtinai ilgas, o bene laukiamiausia naujiena Lietuvoje, o tuo pačiu ir visoje Europoje, yra naujieji „Samsung“ flagmanai.

Samsung Galaxy S23 serija

Didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas jau ne vienerius metus yra priverstas klausyti nusiskundimų, kurie atkeliauja iš Europos. Iki šiol „Galaxy S“ serijos flagmanai veikdavo su „Qualcomm“ arba „Exynos“ procesoriais, tačiau 2023 metų modeliai naudos tik „Qualcomm“ lustus. Ir tai, žinoma, bus naujasis „Snapdragon 8 Gen 2“.

2023 metų pradžioje „Samsung“ turėtų pademonstruoti „Galaxy S23“, „Samsung Galaxy S23 Plus“ ir „Galaxy S23 Ultra“. Ir nors kompanijos atstovai tokios informacijos nėra patvirtinę, tačiau tai padarė pati „Qualcomm“. Šios naujienos patvirtinta „Qualcomm“ pajamų aptarimo susitikime.

Tai, kad „Samsung Galaxy S23“ serijos išmanieji telefonai veiks tik su „Qualcomm“ procesoriais patvirtino ir „Qualcomm“ vadovas Cristiano Amonas. Pastarasis atskleidė, jog su Pietų Korėjos milžine sudarytas ilgalaikis bendradarbiavimas, kuris leis aprūpinti visus aukščiausios klasės „Galaxy“ įrenginius „Snapdragon“ procesoriais.

Spėjama, kad naujieji „Galaxy S23“ serijos flagmanai turėtų būti pristatyti sausio pabaigoje – vasario pradžioje, tačiau neatmetamas variantas ir tas, jog „Samsung“ šias naujienas gali pademonstruoti dar sausio pradžioje.

Xiaomi 13 serija

Jau tapo įprasta, kad „Xiaomi“ yra tarp kompanijų, kurios stengiasi savo flagmanus pademonstruoti kiek įmanoma anksčiau. Iš pradžių jų pristatymas įvyksta Kinijoje, o vėliau – Europoje. Tikėtina, kad naujieji „Xiaomi 13“ gali debiutuoti dar šio mėnesio pabaigoje arba gruodžio pradžioje.

2023 metų „Xiaomi“ flagmanų seriją sudarys du modeliai – tai standartinis „Xiaomi 13“, o taip pat ir „Xiaomi 13 Pro“. Pranešama, kad „13 Pro“ modelis taip pat turės dar dvi 50 MP raiškos vaizdo jutikliais aprūpintas kameras – viena jų itin plataus kampo, o kita – teleobjektyvas. Išmaniojo telefono matmenys sieks 163 x 74,6 x 8,8 mm, o nugarėlėje esančio kamerų modelio storis bus apie 3 mm.

OnePlus 11 serija

Nesunku nuspėti, jog „OnePlus“ taip pat panaudos naująjį „Qualcomm“ procesorių. Jį turėtumėme rasti „OnePlus 11 Pro“ modelyje, o galbūt ir baziniame „OnePlus 11“ serijos variante. Tikėtina, kad abu išmanieji telefonai turėtų būti pristatyti jau sausio mėnesį.

„Qualcomm“ naujieną panaudos ir daugelis kitų gamintojų

„Samsung“, „Xiaomi“ ir „OnePlus“ tikrai nėra vienintelės kompanijos, kurios jau artimiausiu metu turėtų pristatyti išmaniuosius telefonus su naujuoju „Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi. Į šį sąrašą patenka ir daugybė kitų gamintojų, o pirmieji modeliai, kurie naudos šį lustą bus:

  • Vivo X90 Pro 5G
  • iQOO 11 serija
  • Motorola Moto X40
  • Asus ROG Phone 7
  • Motorola Edge 40 Pro 5G
  • Oppo Reno 10 Pro Plus
  • Lenovo ThinkPhone
  • Redmi K60 Gaming Edition
  • ZTE Axon 50 Ultra
  • Honor Magic V2
  • Nubia Z50
  • Black Shark 6 Pro

Žinoma, reikėtų nepamiršti, jog „Qualcomm“ savo naujienas pristatė tik šiandien, todėl tikslių duomenų apie būsimus išmaniuosius telefonus dar nėra. Kaip bebūtų, internete jau ne vieną mėnesį sklinda pačios įvairiausios kalbos, kas sufleruoja, jog darbai yra prasidėję jau gerokai anksčiau.

Kurio iš būsimų flagmanų labiausiai laukiate jūs? Kas laimės kasmetines lenktynes ir pirmasis pademonstruos įrenginį su naujuoju „Qualcomm“ šedevru? Pasidalinkite savo spėjimais komentaruose.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas