Už šią „Android“ galimybę daugelis sutiktų net ir sumokėti papildomai: „Android 14“ pasiūlys itin svarbią naujovę, kuri patiks daugeliui

Mūšis tarp „Android“ ir „iOS“ yra puikus pavyzdys to, ką vadiname nesibaigiančia kova. Pradžioje buvo klausimas, kuris veikia sklandžiau. Įprastai, šioje kategorijoje girdavosi „iPhone“ naudotojai. Taip yra todėl, kad „iOS“ buvo sklandesnė nuo pat pirmos dienos. „Android“ tekdavo vytis, bet ji tai sėkmingai darė.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Už šią „Android“ galimybę daugelis sutiktų net ir sumokėti papildomai: „Android 14“ pasiūlys itin svarbią naujovę, kuri patiks daugeliui

Tada kilo saugumo klausimas, į kurį atsakymas yra gana akivaizdus. Tačiau dabar taip nebėra, nes „Android“ išmanieji telefonai gali pasigirti keliomis saugos funkcijomis, kurių dažniausiai trūksta „iPhone“. Tai nereiškia, kad „Android“ telefonai dabar yra labiau apsaugoti nei „iPhone“, bet dabar jie abu susilygino, kalbant apie saugumą ir privatumą.

Dabar, kai saugumo ir sklandumo klausimai išspręsti, ginčas kyla dėl funkcijų. Nors „Android“ ir „iOS“ turi daug bendro, yra keletas funkcijų, kurios yra išskirtinės kiekvienai operacinei sistemai. Bent jau kol kas. Puikus tokių funkcijų pavyzdys yra „Live Activity“ funkcija „iOS“.

Kalbant apie išskirtines funkcijas, „Android“ naudotojai netrukus gaus naują, kuri bus ypač naudinga. „Google“ neseniai pristatė antrąją „Android 14“ beta versiją testuotojams. Naujojoje „Android“ OS yra daug naujų funkcijų, tačiau viena tikrai turėtų sukelti „iOS“ vartotojų pavydą.

Abi mobiliosios operacinės sistemos palaiko ekrano įrašymą. Tačiau „Android“ ketina žengti dar toliau su šia funkcija. Kai kurie „Android 14“ beta versijos vartotojai „Twitter“ pasidalino nauju ekrano įrašymo funkcijos priedu. Naujas patobulinimas, kuriuo pasidalino Mishaal Rahman, leidžia vartotojams įrašyti specifinę programėlę ekrane. Vartotojai gali praleisti konkrečias programėles įrašinėdami savo ekranus.

Pavyzdžiui, galite išskirtinai apriboti ekrano įrašymą tik „WhatsApp“. Tokiu atveju programa sutelks dėmesį tik į „WhatsApp“ ir praleis visas kitas ekrane rodomas programas. Įrašymo proceso metu, jei bus kokių nors trukdžių, įrašymas bus pristabdytas ir tęsiamas, kai vartotojas grįš į „WhatsApp“. Pavyzdžiui, jei ekrano įrašymo metu vartotojas pereina iš „WhatsApp“ į „Instagram“, „Instagram“ vaizdo įrašymas yra pristabdomas, kol vartotojas grįš į „WhatsApp“.

Procesas nėra visiškai sustabdomas, bet neįrašo kitų programėlių. Atkūrimo metu vartotojai pamatė, kad ekranas patamsėja, kai vartotojas persijungia į kitas programėles. Taip siekiama užtikrinti, kad vartotojų veiksmai kitose programose nebūtų įrašyti. Arba vartotojai gali nuspręsti įrašyti visą ekraną ir paslėpti neskelbtiną informaciją. Tokiu atveju neįrašomi iššokantys pranešimai ir visa pranešimų juosta.

Kai kurie gamintojai, pavyzdžiui, „Samsung“, jau įdiegė panašią funkciją savo „Android“ versijoje. Tačiau ši funkcija taps prieinama visiems „Android“ vartotojams visame pasaulyje, nes ji pateikiama kartu su „Android 14“.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas