„Vivo“ žada sukelti audrą telefonų pasaulyje - „NEX 5“ turės net 7 kameras

Leonardas Sindaravičius

2021-11-14, 15:07 (atnaujinta 2022-11-29, 10:04)

2 komentarai (-ų)
„Vivo“ žada sukelti audrą telefonų pasaulyje - „NEX 5“ turės net 7 kameras

Ryškiausias kompanijos „Vivo“ portfolio akcentas yra „NEX“ išmaniųjų telefonų serija, orientuota į inovatyvių sprendimų paiešką bei įvedimą į rinką. Kurį laiką ši serija skendėjo tyloje, tačiau jau kitąmet žadamas ilgai lauktas jos pratęsimas su įspūdingo „Vivo NEX 5“ debiutu.

Inovacijos ir naujovės atkeliaus su net septyniomis kameromis - šešios iš jų bus pozicionuotos galinėje dalyje įtaisytame modulyje, o priekinė kamera bus paslėpta po ekranu. Pastaroji funkcija niekaip neprigyja išmaniųjų telefonų pasaulyje - daugelis tokių sprendimų yra prastai užmaskuoti ir gali būti matomi plika akimi, o lyg to būtų negana, neretai nukenčia ir vaizdo kokybė. Kol kas tuo garsėjo keletas „Samsung“ siūlomų įrenginių, tačiau galbūt „Vivo“ pavyks atlikti šį darbą geriau? Tarp nutekintų vizualizacijų taip pat matomas itin siauras ekrano rėmelis bei lenkti kraštai.

Psak neoficialių pranešimų, „Vivo NEX 5“ turės 6,78 colių įstrižainės AMOLED ekraną su 2K rezoliucija bei 120 Hz atnaujinimo dažniu. Po šiuo ekranu bus paslėpta net 32 megapikselių raiškos priekinė kamera - galbūt būtent raiška bus pagrindinis „Vivo“ ginklas prieš egzistuojančius paslėptos kameros vaizdo atkūrimo kokybės trūkumus. Energiją įrenginiui suteiks 4500 mAh talpos baterija, palaikanti iki 66 vatų spartųjį įkrovimą.

Taip pat tikimasi, jog prietaisas bus gaminamas su „Snapdragon 898“ procesoriumi - būsimuoju „Qualcomm“ kompanijos flagmanu. Kartu žadama IP68 standarto apsauga nuo dulkių bei vandens ir „Android 11“, nors turint omenyje, jog prietaisas bus pristatytas kitais metais, verta tikėtis ir naujesnės „Android 12“ versijos. Manoma, kad bent du iš gale įtaisytų kamerų sensorių bus 50 MP raiškos bei turės kokybe nenuviliančią „Zeiss“ optiką.

Per praėjusius keletą metų „Vivo“ sparčiai kilo išmaniųjų telefonų rinkos laiptais - ilgą laiką ji apsiribojo Kinijos rinka, tačiau augant patirčiai bei tobulėjant įrangai išaugo ir kompanijos ambicijos. Prie augančio šios Kinijoje įsikūrusios kompanijos populiarumo prisidėjo ir „Huawei“ nuopolis - „Vivo“ tapo viena iš keletos kompanijų, sugebėjusių pasipelnyti iš šio konkurentės skandalo.

Ambicijos atnešė vaisių - kompanijos „Canalys“ analitikai visai neseniai susumavo trečiojo šių metų ketvirčio rezultatus ir skyrė „Vivo“ ketvirtąją vietą globaliu mastu. Įmonė šiuo metu valdo maždaug 10% pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos, o per pastaruosius metus įgijo vos 1%.

Jei nežinote kas yra globalios rinkos #1, greičiausiai atspėtumėte vienu arba dviem spėjimais - šioje pozicijoje vis dar tvirtai laikosi Korėjos „Samsung“, valdanti net 23% rinkos. Tai reiškia, jog kone kas ketvirtas žmogus pasaulyje turi šios kompanijos telefoną. Labiau stebina tai, kad antrojoje vietoje šmėžuojanti „Apple“ nėra taip arti savo pagrindinės konkurentės - jai priklauso 15% rinkos, tačiau greitu metu šią vietą gali pasiglemžti Kinijos atstovė „Xiaomi“, atsiliekanti nuo „Apple“ vos vienu procentu.

2 komentarų

Adonis

Aš manau kad per daug tu kamerų ant telefonų. Kam tiek daug kamerų ant telefonų? Užtenka max 3 ir gana.

Marius

Turiu patį pirmąjį Nex (2018 metų) ir Nex3. Šios Nex linijos išskirtinumas, kad nuo pačio pirmojo modelio ekranas yra be jokių išpjovų. Ši Vivo linija brangi, bet ir gauni daug. Kokybė labai aukšta, plius ir jų sprendiniai būna neįprastai pažengę į priekį. Šiaip neabejoju, kad ir Nex5 priekinė kamera bus paslėpta kitame lygyje nei konkurentų. Kas turi Nex, tas tikrai supranta. Pauzė todėl manau ilga ir buvo, kad asmenukės kamerą padaryti taip kaip reikia, o kitiems tik nukopint bereiks, kaip visada...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas