„Xiaomi“ 2021 metus pabaigė su trenksmu: pristatyti visų dėmesį prikaustę bendrovės flagmanai

Lukas Snarskis

2021-12-28, 16:30 (atnaujinta 2022-11-29, 00:49)

1 komentaras
„Xiaomi“ 2021 metus pabaigė su trenksmu: pristatyti visų dėmesį prikaustę bendrovės flagmanai

Kinijos milžinė „Xiaomi“ surengė paskutinę spaudos konferenciją šiemet, kurios metu pristatė gausybę naujų produktų. Visų pirma, buvo pristatyta naujoji MIUI vartotojo sąsajos versija, apie kurią skaityti galite paspaudę čia, o vėliau – ir išmanieji telefonai.

Kaip ir buvo tikėtasi, šiandien bendrovė pademonstravo du naujus išmaniuosius telefonus, kurie priskirti „Xiaomi 12“ flagmanų serijai. Jau iš anksčiau buvo žinoma, kad šiandien debiutuos „Xiaomi 12“ ir „Xiaomi 12 Pro“ modeliai. Kviečiame pažvelgti į juos visus.

Xiaomi 12

Naujasis „Xiaomi 12“ tapo mažiausiu kompanijos flagmanu nuo tada kai buvo išleistas „Mi 8“ modelis ir tai turėtų patikti tiems, kurie ieško kompaktiško telefono. Išmanusis telefonas pasižymi 6,28 colių įstrižainės AMOLED ekranu su Full HD+ raiška, o taip pat yra aprūpintas ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Žinoma, pirštų antspaudų jutiklis įmontuotas po ekranu, o pastarąjį nuo įbrėžimų saugos „Corning Gorilla Glass Victus“ stiklas.

Kaip ir buvo tikėtasi, šis modelis veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi, o pirkėjai turės tris atmintinių opcijas. Pigiausias modelis pasiūlys 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, o jo kaina sieks maždaug 515 eurų. Už maždaug 555 eurus bus parduodamas variantas su 8 GB RAM ir 256 GB vidinės talpos, o 12 GB operatyviosios atminties turintis modelis kainuos apie 610 eurų.

Išmaniojo telefono nugarėlėje rasime tris kameras. „Xiaomi 12“ turės 50 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę kamerą, kurios sensoriaus dydis – 1/1.56“. Šis objektyvas taip pat turės optinį vaizdo stabilizavimą (angl. OIS). Greta taip pat rasime 13 MP plataus kampo objektyvą bei 5 MP objektyvą, kuris bus skirtas portretams ir makro fotografijai.

„Xiaomi 12“ veikimą palaikys 4500 mAh talpos bateriją su 67W greituoju įkrovimu. Išmanusis telefonas taip pat aprūpintas ir 50W belaidžiu krovimu, o taip pat galės įkrauti ir kitus įrenginius su 10W galia. Pirkėjus šis įrenginys pasieks su „MIUI 12.5“ vartotojo sąsaja. „Xiaomi“ taip pat pasiūlė tris skirtingas spalvines opcijas – tai juoda, mėlyna ir rožinė.

Xiaomi 12 Pro

Šiemet „Xiaomi“ atsisakė minties pristatyti „Ultra“ variantą, o tai reiškia, jog „Xiaomi 12 Pro“ bus geriausias šios serijos modelis. Išmanusis telefonas aprūpintas 6,73 colių įstrižainės AMOLED ekranu su 120 Hz atsinaujinimo dažniu bei 10 bitų spalvų palaikymu. Kaip ir bazinis modelis, šis variantas turi po ekranu įmontuotą pirštų antspaudų jutiklį, o patį ekraną apsaugo „Gorilla Glass Victus“ apsauginis stiklas.

„Xiaomi 12 Pro“ veikimą palaikys 4600 mAh talpos baterija su 120W greituoju įkrovimu. Kaip ir „12“ modelis, taip ir šis, aprūpintas ir 50W belaidžiu krovimu, o taip pat galės įkrauti ir kitus įrenginius su 10W galia. Pirkėjus šis įrenginys pasieks su „MIUI 12.5“ vartotojo sąsaja.

Pasikeitimų rasime ir išmaniojo telefono nugarėlėje. „12 Pro“ variantas aprūpintas trimis 50 MP kameromis. Pagrindinė jų naudos „Sony IMX707“ sensorių su „Xiaomi CyberFocus“ technologija, kuri pagerins fokusavimo galimybes. Kitos dvi kameros – tai plataus kampo ir teleobjektyvas, o priekinėje telefono dalyje – 32 MP objektyvas asmenukėms.

Verta paminėti ir tai, jog „Xiaomi 12 Pro“ flagmanas yra aprūpintas „Harman/Kardon“ garsiakalbiais, o taip pat pasižymi IP68 sertifikatu, kas rodo įrenginio atsparumą vandeniui ir dulkėms. Kaip ir bazinis modelis, šis flagmanas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi. „Xiaomi“ taip pat pasiūlė keturias skirtingas spalvines opcijas – tai juoda, žalia, mėlyna ir rožinė.

Kol kas abu išmanieji telefonai yra pristatyti tik Kinijos rinkai, o apie jų pasirodymą Europoje duomenų nėra. Tikėtina, kad „Xiaomi“ šiuos flagmanus į mūsų šalies parduotuves galėtų atgabenti maždaug vasario mėnesį.

1 komentarų

7/10

lol pristato miui 13 versija, o flagmana paleidžia su senesne 12.5 versija xD, baterija mažoka žinant kad nemažai modeliu buvo išleista su 5000mah. Ir tas greitas krovimas tokiai baterijai greičiau susideves ir laikys taip silpnai, kad turės dažniau kraut. Aišku parametrai superiniai už tokia kaina, bet galejo su miui 13 ir android 12 iškart išleist, kam čia nauja flagmana leist su pasenusia versija..

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Situacija Lietuvoje artėja prie kritinės ribos: lietuviai vis dažniau nukenčia nuo sukčių, esamų kovos priemonių jau nebepakanka

RRT

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 10:54

0 komentarų

Praėjus beveik metams nuo pirmųjų Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sprendimų, skirtų skaitmeniniams sukčiams pažaboti, buvo apžvelgti jų rezultatai – pristatyta statistika, kurią renka tiek operatoriai, pašto paslaugų teikėjai, tiek susijusios institucijos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Situacija Lietuvoje artėja prie kritinės ribos: lietuviai vis dažniau nukenčia nuo sukčių, esamų kovos priemonių jau nebepakanka

Praėjus beveik metams nuo pirmųjų Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) sprendimų, skirtų skaitmeniniams sukčiams pažaboti, buvo apžvelgti jų rezultatai – pristatyta statistika, kurią renka tiek operatoriai, pašto paslaugų teikėjai, tiek susijusios institucijos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centras skaičiuoja, kad žala vien IV ketvirtį padaryta vartotojams apibendrinant visų kategorijų sukčiavimus elektroninėje erdvėje yra per 4,7 mln. Eur. Jų duomenimis, 2023 metais fiksuota virš 5 tūkst. fišingo atvejų, 2022 m. – 3,5 tūkst. Nors atvejų skaičius augo, pernai mažėjo patiriami realūs nuostoliai: nuo 1,9 mln. Eur – 2022 m. iki 1,6 mln. – 2023 m. Vidutinė išviliojama suma per metus sumažėjo nuo 542 Eur iki 300 Eur.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro duomenys rodo, kad, jei palygintume paskutinį praėjusių metų ketvirtį ir pirmus tris šių metų mėnesius, nuorodų į žalingus interneto resursus blokavimo per dieną apimtis išaugo nuo 7 tūkst. iki daugiau nei 12 tūkst. Visgi nors laiku blokuojamų žalingų nuorodų skaičius išaugo, iššūkių stabdant kibernetinius sukčius netrūksta.

RRT apvaliojo stalo diskusijoje dalyvavo Lietuvos pašto, siuntų pristatymo įmonių, Lietuvos banko, kai kurių komercinių bankų, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Nacionalinio kibernetinio saugumo centro, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro ir mobiliojo ryšio operatorių atstovai.

Daugėja sukčių skambučių

Pasak renginyje dalyvavusių operatorių atstovų, pastaruoju metu sukčiavimo metodai kinta didinant skambučių skaičių.

„Tokiu būdu sukčiai tikisi, kad nors dalis skambučių pasieks vartotojus. Ir šiuo atveju labai svarbu, jei norime rezultatų, kad policija maksimaliai įsitrauktų užkardant tokią veiklą. Itin reikšmingas yra ir tarptautines teisėsaugos bendradarbiavimas, nes sukčiai į Lietuvos vartotojus kėsinasi iš viso pasaulio“, – sako Darius Kuliešius, RRT tarybos narys.

Tuo metu Lietuvos pašto atstovai pastebėjo, kad įsigalėjo ir nauja sukčiavimo tendencija – apsimestinės žinutės siunčiamos remiantis Android ir iOS telefonų funkcionalumu, kai RCS ir iMessage žinutės siunčiamos šifruotais duomenų kanalais ir tampa „nematomos“ operatoriams. Norint jas užkardyti, būtinas kompanijų „Google“ ir „Apple“ įsitraukimas.

Operatorius „Telia Lietuva“ pateikė statistiką, kad vien jų tinkle per 2024 metų pirmą ketvirtį buvo užblokuota 2,5 mln. skambučių iš užsienio su galimai suklastotais numeriais, taip pat blokuota 36,9 tūkst. SMS žinučių, kurios neatitiko su turinio siuntėju suderintų identifikacinių požymių. „Bitė Lietuva“ skelbia, kad per 14 pastarųjų dienų blokavo beveik 70 tūkst. sukčių iš viso pasaulio skambučių, prisidengusių lietuviškais numeriais.

„Tai įrodo, kad mūsų priimtos priemonės dėl skambučių blokavimo su galimai suklastotais numeriais yra veiksmingos, tačiau jas dar galima tobulinti priimant išplėstinį variantą, kad operatoriai matytų ne tik savo, bet ir visus vartotojus, kurie užsienyje naudojasi mobiliojo ryšio paslaugomis. Tokiu būdu dar labiau sustiprintume apsaugą nuo apsimestinių mobiliojo ryšio skambučių iš užsienio“, – pabrėžia D. Kuliešius, RRT tarybos narys.

2023 m. RRT įpareigojo mobiliojo ryšio operatorius blokuoti trumpąsias žinutes su nuorodomis į žalingus interneto resursus bei persiųsti tik tokias vardines trumpąsias žinutes, kurios atitinka siuntėjų nurodytus identifikacinius požymius. Dar vienas įpareigojimas – blokuoti Lietuvos fiksuotojo ryšio numerius, jei fiksuoto ryšio numeriais skambučiai inicijuojami užsienyje taip pat blokuoti Lietuvos mobiliojo ryšio numerius, jei operatorius nustato, kad šiais numeriais skambučiai inicijuojami užsienyje, o abonentai tuo metu nėra išvykęs iš Lietuvos.

Operatoriai privalo blokuoti ir nesiųsti tranzitu skambučių, inicijuotų iš fiksuotojo ir mobiliojo ryšio numerių ar paslaugų ryšio numerių, jeigu dėl naudojamų numerių RRT nėra išdavusi leidimų ir numeriai nėra priskirti konkretiems paslaugų tiekėjams. Operatoriai taip pat privalo blokuoti tarptautinio tarptinklinio ryšio skambučius, inicijuotus iš operatoriaus savo abonentams suteiktų numerių, kai abonentai nėra išvykę iš Lietuvos Respublikos teritorijos ar nesinaudoja tarptautinio tarptinklinio ryšio paslaugomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas