„Xiaomi“ dar labiau stiprina savo pozicijas: kinų lyderystė užfiksuota dar viename regione

Lukas Snarskis

2021-08-15, 13:05

0 komentarų
„Xiaomi“ dar labiau stiprina savo pozicijas: kinų lyderystė užfiksuota dar viename regione

Kinijos elektronikos gamintojas „Xiaomi“ per pastarąsias savaites yra bene garsiausiai aptarinėjamas prekinis ženklas. Šią savaitę bendrovė pristatė naujausius savo produktus, tarp kurių „Mi Mix 4“ flagmanas bei „Mi Pad 5“ planšetė, tačiau taii ne vienintelės geros naujienos.

Kiek anksčiau, jau rašėme, jog „Xiaomi“ aplenkė „Samsung“ ir tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju Europoje. Apie tai plačiau skaityti galite čia. Dabar paaiškėjo, kad Kinijos milžinė į pirmąją poziciją pakilo ir Tailande, kur užfiksavo įspūdingą, 200 proc., metinį augimą ir įsitvirtino lyderio pozicijoje, rodo „Canalys“ informacija.

Remiantis antrojo šių metų ketvirčio statistika, „Xiaomi“ jau užima 21 proc. rinkos. Antroje pozicijoje Tailande, rikiuojasi kita Kinijos kompanija – tai „Oppo“. Tiesa, šią poziciją kinai dalinasi su Pietų Korėjos milžine „Samsung“, kurios užimama rinkos dalis taip pat sudaro 19 proc. Deja, tačiau abiejų gamintojų rinkos dalis, lyginant su analogišku periodu pernai, sumažėjo.

Kaip galite matyti iš aukščiau esančios iliustracijos, „Xiaomi“ buvo vienintelė kompanija kuri užfiksavo augimą. „Oppo“ pardavimai, lyginant su praėjusiais metais sumažėjo 2 proc., o „Samsung“ – 15 proc. Ketvirtoje vietoje Tailande rikiuojasi „Vivo“, kuri užima 15 proc. rinkos, tačiau šios bendrovės pardavimai sumažėjo 31 proc. Penketuko apačioje – „Realme“, kuri tenkinasi 8 proc. rinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas