„Xiaomi“ įgavo lyderės poziciją Indijoje bei ruošia telefoną su „Snapdragon 778G“

„Xiaomi“ įgavo lyderės poziciją Indijoje bei ruošia telefoną su „Snapdragon 778G“

Nauji „Xiaomi“ įrenginiai atrodo nuobodūs, o pastovi naujų produktų gausa tik kelia nerimą? Taip mano nemaža dalis išmaniųjų telefonų naudotojų bei technologijų entuziastų, tačiau kompanija nežada sustoti. „Xiaomi“ dirba pilnu pajėgumu, lyg komponentų trūkumas rinkoje neegzistuotų, o prie to neabejotinai prisideda ir tai, jog ši kinų valdoma įmonė perėmė didelę buvusios „Huawei“ vartotojų dalį. Kadangi pastaroji turi mažai šansų pasiekti buvusias aukštumas, „Xiaomi“ naudojasi situacija ir siekia toliau kopti link didžiausių išmaniosios technikos gamintojų sąrašo viršaus.

Patikimi šios srities informacijos tekintojai „Digital Chat Station“ praneša, kad „Xiaomi“ ruošiasi dar vieno naujo įrenginio pristatymui - išmaniojo telefono su „Qualcomm Snapdragon 778G“ lustu. Pasak pranešėjų, telefonas turės aukštos raiškos OLED ekraną su 120Hz atnaujinimo dažniu bei 4500mAh talpos baterija.

Kokiai linijai priklausys naujas išmanusis bei kokį pavadinimą jis įgys, deja, nėra atskleidžiama, tačiau „Xiaomi“ fanų manymu, tai bus pagerinta „Xiaomi Civi“ versija, nors pastarasis tėra minimaliai patobulintas „Xiaomi Mi 11 Lite NE“. Kadangi iš techninės pusės pokyčiai minimalūs, belieka tikėtis, jog su nauju telefonu kinai pristatys pagerintą kameros sistemą.

„Xiaomi“ lyderystė Indijoje - nenugalima

Nors viena didžiausių „Xiaomi“ konkurenčių „Samsung“ pastarąjį šių metų ketvirtį išlaikė lyderės poziciją globaliu mąstu, situacija labai priklauso nuo regiono. „Xiaomi“ jau antrajame ketvirtyje įgijo lyderės poziciją Indijoje ir situacija iki šiol nepakito. Pasak rinkos analitikų „Canalys“, lyginant su praėjusiais metais Indijoje parduota 5% mažiau išmaniųjų telefonų, tačiau artėjant švenčių sezonui, paskutinį metų ketvirtį prognozuojamas paklausos augimas.

Remiantis naujausiais duomenimis, „Xiaomi“ kartu su dukterinėmis kompanijomis „POCO“ bei „Redmi“ sudaro net 24% Indijos išmaniųjų telefonų rinkos - tai net 11.2mln. parduotų įrenginių vien per šiuos metus. 9.1mln. telefonų pardavusi „Samsung“ užima antrąją vietą. Nors Pietų Korėjos technologijų milžinė sugebėjo susiaurinti kainos ir kokybės ribą tarp savo bei „Xiaomi“ siūlomos produkcijos, „Samsung“ teks dar gerokai pasistengti, jei ji norės atgauti rinkos lyderystę šiame Azijos regione.

Verta pastebėti, kad beveik visuose kituose regionuose riba tarp „Xiaomi“ ir „Samsung“ yra gerokai didesnė - pastaroji išlaiko aukštesnę rinkos poziciją ir neturi dėl ko jaudintis. Vienintelė išimtis yra Rusija, kur siekiama uždrausti daugiau nei pusšimčio „Samsung“ įrenginių importą dėl teisinių priežasčių, susijusių su „Samsung Pay“ - jei tai įvyktų, ji prarastų itin didelę naudotojų dalį, tačiau teismo nuosprendis šiuo metu vis dar svarstomas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas