„Xiaomi” išprotėjo? Artimiausiu metu pralenks „Apple” ir „Samsung”

Ignas Petrikonis

2021-05-28, 16:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

3 komentarai (-ų)
„Xiaomi” išprotėjo? Artimiausiu metu pralenks „Apple” ir „Samsung”

„Xiaomi” jau seniai nebėra tik dar vienas kiniškų išmaniųjų telefonų prekės ženklas. Jos gaminiai ne tik rikiuojasi kartu su vakariečių per eilę metų pamėgtais prietaisais, bet ir neretai sulaukia daugiau dėmesio dėl pasakiškų akcijų ir kainų.

Visus šiuos puikius rezultatus atspindi kompanijos pozicijos - šiuo metu „Xiaomi” yra trečias pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintojas, nusileidžiantis tik „Apple” ir „Samsung”. Vis dėlto bendrovės tokia vieta rinkoje netenkina ir tai iliustruoja skandalingas vieno Kinijos milžinės vadovų pareiškimas.

„Xiaomi” viceprezidentas ir „Redmi” generalinis direktorius Lu Weibing skelbia besitikintis, kad per ateinančius 3-5 metus „Xiaomi” aplenks šiuo metu pirmoje vietoje esantį „Samsung”.

Įdomu tai, kad jau iki šių metu pabaigos L.Weibing nori tikisi aplenkti antroje vietoje besirikiuojančią „Apple”. Tikėtina, jog bendrovės motyvuoja rinkos tyrimų agentūros „Canalys” paskelbta ataskaita, kurioje pastebima, kad nors „Xiaomi” šiuo metu rikiuojasi antroje vietoje, pirmąjį šių metų ketvirtį ji pademonstravo sunkiai protu suvokiamą 62% augimą - tai geriausias rezultatas visame pasaulyje.

Xiaomi-flaaagships

Nenuostabu, jog toks pardavimų augimas lemia, kad „Xiaomi” nuo „Apple” atsiliko vos 3 milijonais parduotų išmaniųjų telefonų vienetų, tad L.Weibing planas atrodo pakankamai realus.

Žinoma, reikia nepamiršti, kad milžiniškas parduotų išmaniųjų telefonų skaičius nebūtinai reiškia didesnį pelningumą. Didžiąją dalį „Xiaomi” pardavimų sudaro nė poros ar net šimto eurų nekainuojantys įrenginiai, o „Apple” atveju - aukščiausios klasės modeliai. Kitaip tariant, net jei „Xiaomi” ir aplenktų Kultinę amerikiečių bendrovę, pelningumu su ja dar ilgai negalėtų lygintis.

„Xiaomi” viceprezidentas Lu Weibing

Visgi „Xiaomi” mąsto ir apie tai. Šiemet rinkoje pristatyti „Mi 11 Ultra” ir „Mi Mix Fold” flagmanai taikosi išskirtinai tik į patį prabangiausią rinkos segmentą bei kompanijai garantavo padoresnę poziciją.

Ką manote apie „Xiaomi” planus? Realu tapti aplenkti „Apple” dar šiemet, o gal naujos kartos „iPhone” sudaužys kinų viltis į šipulius? Laukiame jūsų nuomonės komentaruose.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas