„Xiaomi“ mes iššūkį „Samsung“? Ruošiamas atnaujintas „Mi Mix Fold“ variantas, kuris gali pasiekti ir mus

Leonardas Sindaravičius

2021-10-08, 10:00 (atnaujinta 2022-11-29, 00:49)

1 komentaras
„Xiaomi“ mes iššūkį „Samsung“? Ruošiamas atnaujintas „Mi Mix Fold“ variantas, kuris gali pasiekti ir mus

Nors rinkoje šmėžuoja jau beveik trejus metus, „Samsung Galaxy Z Fold“ vis dar neturi nė vieno konkurento. Panašu, kad Kinijos „Xiaomi“ yra žengusi didžiausią žingsnį link šio prietaiso nukarūnavimo lankstomų išmaniųjų telefonų rinkoje. Nors „Xiaomi Mi Mix Fold“ buvo įvestas į Kinijos rinką dar balandžio mėnesį, jau sklinda gandai apie šio prietaiso atnaujinimą.

Deja, tai nebus visiškai naujas įrenginys - „Xiaomi“ tik pakeitė keletą itin reikšmingų pokyčių, tačiau nepakankamai, kad pervadintų produktą į „Mix Fold 2“. Vienas iš pokyčių yra ekranuose - atnaujinta versija turės 90Hz dažniu veikiantį vidinį bei 120Hz dažnio išorinį ekranus (originalas turėjo sąlyginai menkus 60/90Hz atnaujinimo dažnio ekranus).

Dar vienas iš pokyčių, apie kuriuos užsimenama, yra po ekranu paslėpta kamera - deja, nepranešama po kuriuo. Labiau tikėtina kamerą išvysti paslėptą po vidiniu, perlenkiamu, ekranu, nes originalioje versijoje jis neturi jokios kameros. Kitas malonus pokytis yra 120W greitojo krovimo palaikymas (dabartinis modelis palaiko vos 67W krovimą) ir 5000mAh baterija - pastarosios talpa 20mAh mažesnė nei pirmtako.

Tokie minimalūs pokyčiai atrodo kaip „Xiaomi“ bandymas ištestuoti įrenginį vietos rinkoje - galbūt kompanija dar nepasitiki šiuo prietaisu pakankamai, kad mėgintų jį parduoti Europos ar JAV rinkose. Jei netyčia tai pasikeistų, „Samsung“ pagaliau turėtų konkurentą perlenkiamų išmaniųjų sektoriuje ir, tikėtina, tai padėtų abiem kompanijoms parduoti didesnį kiekį šių prietaisų.

Priminsime, kad savo išvaizda „Mi Mix Fold“ labai primena konkurentus „Huawei Mate X2“ ir „Samsung Fold 2“, tad pagaliau šiame sulankstomų įrenginių segmente sulauksime konkurencijos. Naujasis „Mi Mix Fold“ pasižymi dideliu 8.01“ colio QHD+ raiškos ekranu, ekrano kraštinių santykis yra seno gero 4:3 standarto. Atlenktus telefoną, ekranas beveik prilygsta planšetei. Tiesa, sakant „Mi Mix Fold” matrica tokia didelė, kad net turi specialų „Darbalaukio režimą“, kai telefonas atlenkiamas – viskas siekiant protingai išnaudoti visą naudingą ekrano plotą. Jis leis vienu metu be didelių problemų naudotis keliomis programėlėmis vienu metu. „Darbalaukio režimas“ įjungimas paprastai per ekraną per braukus trimis pirštais.

Kalbant apie technines ekrano charakteristikas, AMOLED ekranas turėtų sėkmingai išgyventi net 1 milijoną atlenkimų. Už ekrano lankstymąsi atsakingas U tipo vyris, kuris yra lengvesnis 27% nei konkurentų iš „Samsung“ ir „Huawei“ stovyklų. Didysis telefono ekranas palaiko tokias technologijas, kaip „True Color“, „HDR10+“, „Dolby Vision“, o jo ryškumas siekia 600 nitų, tačiau esant ryškiam apšvietimui gali pasiekti 900 nitų. Reikia paminėti, kad didžiojo ekrano atsinaujinimo dažnis siekia tik 60 Hz, o ne 90Hz ar 120Hz kaip priešininkų telefonuose. „Xiaomi“ teigia, kad į lankstaus ekrano sukūrimą investavo daugiau nei 181000 eurų.

Kalbant apie mažąjį išorinį ekraną, jis yra kiek nestandartinis dauguma aspektų. Šio AMOLED ekrano dydis siekia 6,52“ colio ir yra keistos 2520 x 840 raiškos standarto, o kraštinių santykis dar keistesnis - 27:9 (ekranas labai ilgas ir siauras). Ekranėlio ryškumas siekia 650 nitų, atsinaujinimo dažnis - 90 Hz, o lietimai registruojami 180 Hz dažniu, kas leidžia užtikrinti sklandų veikimą.

1 komentarų

Nerijus N

Aciu. Niekada nesidomėjau tokiais dalykais. Bet atrades Jusu tinklapi. Darau tai su idomumu.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas