„Xiaomi” pristatė visų laikų geriausią flagmanų žudiką: galingiausias lustas ir vos €360 siekianti kaina

Dainius Martinkus

2021-02-26, 10:40 (atnaujinta 2021-04-27, 00:44)

0 komentarų
„Xiaomi” pristatė visų laikų geriausią flagmanų žudiką: galingiausias lustas ir vos €360 siekianti kaina

„Xiaomi” dukterinės bendrovės „Redmi K“ serija geriau žinoma, kaip flagmanų žudikė, vienas geriausių specifikacijų rinkoje už itin prieinamą kainą. Europoje šie įrenginiai, geriau žinomi kaip „Mi 9T“ ar „Mi 10T“, skaičiais nenusileidžia brangiausiems Android telefonams, tačiau nepaisant to yra pardavinėjami kone perpus pigiau. Vis dėlto „Redmi“ šiemet nusprendė viską pakelti dar vienu laipteliu aukščiau ir pristatė du naujus savo flagmanus - „Redmi K40 Pro“ ir „Redmi K40 Pro +“. Šie modeliai turės spartesnius procesorius ir geresnes kameras, nei taip pat pasirodęs pigesnis „Redmi K40“ telefonas. Kitaip tariant, rinkai bus pasiūlyti 3 „Redmi K“ serijos telefonai, taip siekiant patenkinti visų vartotojų poreikius.

„Redmi K40 Pro“ ir „Redmi K40 Pro +“ dizainas šiek panašus į „Xiaomi MI 11“. Šiuos modelius sieja labai panaši kamerų modulio išvaizda, tuo metu mažiausiasis „Redmi K40“ neturės tokios didelės kameros nugarėlės, o jo galinė korpuso dalis nebus padengta prabangia matine danga, kaip „Redmi K40 Pro“ ir „Redmi K40 Pro +“. Pirkėjams bus siūlomi trys spalvų variantai: balta, mėlyna bei juoda.

Abu Pro modeliai turės identiško dydžio 6,67 colio įstrižainės aukščiausios klasės „Samsung” gamybos E4 AMOLED ekranus su 120Hz atsinaujinimo dažnio palaikymu bei 360Hz lietimų registravimo dažniu, užtikrinančiu maksimaliai spartų telefono atsaką į kiekvieną jūsų komandą. Tai ypač aktualu mėgstamiems žaisti žaidimus telefone. Beje, abiejų šių telefonų ekranai buvo įvertinti labai aukštu „DisplayMate“ A+ balu, kas reiškia, jog jie yra vieni geriausių rinkoje.

Tiek, „Redmi K40 Pro“, tiek „Redmi K40 Pro +“ galės pasigirti šiuo metu sparčiausiu rinkoje procesoriumi „Snapdragon 888“. Turint galvoje, kad abu šie įrenginiai nekainuoja nė 500 eurų, toks faktas yra sunkiai suvokiamas. Tačiau tai dar ne viskas. „Redmi K40 Pro +“ greitą veikimą užtikrins 12 GB LPDDR5 RAM ir 256 GB vidinės atminties, o „Redmi K40 Pro“ bus galima rinktis iš versijų su 6 GB arba 8 GB RAM bei 128 GB ar 256 GB vidinės atminties. „Redmi K40“ serijos telefonai bus aprūpinti ištvermingomis 4520 mAh talpos baterijomis bei 33W greito laidinio įkrovimo galimybe. Tai pastebimai mažiau, nei 55W, kuriuos siūlo „Xiaomi Mi 11”, bet iš esmės šis kompromisas nėra juntamas. Įrenginiai taip pat palaikys „Qualcomm Charge 3.0+“ ir „USB PD 3.0“ greitojo įkrovimo standartus, tačiau juose nerasime belaidžio įkrovimo funkcijos - ji rezervuota brangesniems „Xiaomi” modeliams.

Kaip ir priklauso, „Redmi K40“ serija apginkluota visomis šiuolaikinėmis technologijomis, kurias privalo turėti flagmanai – stereo garsialkabiai, NFC, „Dolby Atmo”s garsas, IR siųstumas, Wi-FI 6E, Bluetooth 5.2, 5G ryšio technologijos. Tiesa, šiuose modeliuose bus vienas keistas kompromisas - pirštų antspaudų skeneris bus sumontuotas ne po ekranu, o korpuso šone, „Xiaomi Mi 10T” serijoje.

Kiekvienas tikras flagmanas turi turėti nepriekaištingai veikiančią kamerų sistemą. „Pro+“ modelis gaus geriausią „Xiaomi“ ir „Samsung“ kurtą 108 MP raiškos „Samsung ISOCELL HM2” sensorių su net 7 lęšiais - minimaliai geresnė „HM3” versija montuojama į netoli 3 kartų kainuojantį „Samsung Galaxy S21 Ultra”. Jis užtikrins nepriekaištingą nuotraukų kokybę, net ir esant blogam apšvietimui. Tuo metu „Redmi K40 Pro“ pagrindinis sensorius bus 64 MP f/1.89 ir turės prastesnę 6 lęšių sistemą. Visi modeliai galės įrašinėti vaizdą 8K raiška. Likusios kameros yra 8MP itin plataus kampo ir 5MP telefoto. Reikia nepamiršti ir 20 MP raiškos asmenukių kameros sumontuotos skylutės formos ekrano išpjovoje. Asmenukių kamera galės pasigirti tokiomis savybėmis, kaip sulėtintas filmavimas FHD rezoliucija.

Kaip ten bebūtų, skaitytoiams labiausiai rūpintis skaičius greičiausiai yra kaina. Brangiausias iš kompanijos pristatytų modelių - „Redmi K40 Pro+“ - su 12/256GB atminties Kinijoje kainuos tik €470. Tačiau tai toli gražu neprilygsta tam kosmosui, kurį siūlo „Redmi K40 Pro“. Jo kaina prasidės nuo juokingų €360 už bazinę 6/128GB versiją ir vos €380 už daugiau atminties turintį 8/128 GB variantą. Tuo mgalingiausia šio įrenginio versija su 8/256 GB kainuos tik €420. Kinijoje šiuos modelius bus galima įsigyti nuo kovo 4 dienos. Deja, gamintojas kol kas neatskleidė, kada šie telefonai pasieks Vakarų rinkas, bet neatmetama versija, jog jie ten bus ženklinami kitu logotipu - „Xiaomi” arba „Poco”, kurie europiečiams geriau žinomi.

Trumpai tariant, neįtikėtina, ką „Xiaomi” išdarinėja su „Redmi K40” serija. Kol kitų gamintojų aukščiausios klasės telefonų kainos kasmet kyla, Kinijos milžinė randa magiškų būdų patį galingiausią procesorių, aukščiausios kokybės ekraną ir pajėgiausią kamerą pasiūlyti už maždaug 3 kartus mažesnę sumą. Belieka tik nukelti skrybėlę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas