„Xiaomi“ šedevras pasieks ir mus: įspūdingas „Mi Mix“ serijos flagmanas bus parduodamas už įspūdingą sumą

Lukas Snarskis

2021-05-12, 13:40 (atnaujinta 2021-05-26, 10:39)

0 komentarų
„Xiaomi“ šedevras pasieks ir mus: įspūdingas „Mi Mix“ serijos flagmanas bus parduodamas už įspūdingą sumą

Kinijos kompanija „Xiaomi“, kovo mėnesio pabaigoje, pademonstravo pirmąjį savo sulenkiamą išmanųjį telefoną, kuris buvo priskirtas „Mi Mix“ serijai ir pavadintas „Xiaomi Mi Mix Fold“. Ir panašu, kad šios serijos sugrįžimas buvo itin sėkmingas. Nors iš pradžių buvo manyta, jog šis flagmanas bus skirtas tik Kinijos rinkai, tačiau dabar aiškėja kiek kitokia informacija.

Pranešama, kad „Xiaomi“ nusprendė pakeisti savo planus ir jau ruošia šį išmanųjį telefoną prekybai pasaulinėje rinkoje. Tikėtina, kad „Mi Mix Fold“ už Kinijos ribų iškeliaus dar šio mėnesio pabaigoje, tačiau europiečiai ir visi kiti turės pakloti kiek didesnę sumą pinigų nei kinai. Mūsų rinkoje parduodamas „Xiaomi“ šedevras bus parduodamas už maždaug 1999 eurus, kai tuo tarpu Kinijoje jis kainuoja maždaug 1630 eurus. Kaip bebūtų, toks „Xiaomi“ sprendimas nėra visiškai netikėtas, ypatingai žvelgiant į šio sulenkiamo telefono pardavimus vietinėje rinkoje.

Pranešama, kad „Xiaomi“ vos per minutę sugebėjo parduoti „Mi Mix Fold“ išmaniųjų telefonų už maždaug 51,16 mln. eurų. Atsižvelgiant į šio modelio kainą, tai turėtų būti maždaug 30 – 40 tūkst. įrenginių, o įdomiausia tai, jog tam prireikė vos vienos minutės. Tai reiškia, kad „Xiaomi“ gali pasigirti tuo, kad pirmųjų pardavimų sparta siekė net 500 pardavimų per sekundę.

Savo išvaizda „Mi Mix Fold“ labai primena konkurentus „Huawei Mate X2“ ir „Samsung Fold 2“, tad pagaliau šiame sulankstomų įrenginių segmente sulauksime konkurencijos. Naujasis „Mi Mix Fold“ pasižymi dideliu 8.01“ colio QHD+ raiškos ekranu, ekrano kraštinių santykis yra seno gero 4:3 standarto. Atlenktus telefoną, ekranas beveik prilygsta planšetei. Tiesa, sakant „Mi Mix Fold” matrica tokia didelė, kad net turi specialų „Darbalaukio režimą“, kai telefonas atlenkiamas – viskas siekiant protingai išnaudoti visą naudingą ekrano plotą. Jis leis vienu metu be didelių problemų naudotis keliomis programėlėmis vienu metu. „Darbalaukio režimas“ įjungimas paprastai per ekraną per braukus trimis pirštais.

Kalbant apie technines ekrano charakteristikas, AMOLED ekranas turėtų sėkmingai išgyventi net 1 milijoną atlenkimų. Už ekrano lankstymąsi atsakingas U tipo vyris, kuris yra lengvesnis 27% nei konkurentų iš „Samsung“ ir „Huawei“ stovyklų. Didysis telefono ekranas palaiko tokias technologijas, kaip „True Color“, „HDR10+“, „Dolby Vision“, o jo ryškumas siekia 600 nitų, tačiau esant ryškiam apšvietimui gali pasiekti 900 nitų. Reikia paminėti, kad didžiojo ekrano atsinaujinimo dažnis siekia tik 60 Hz, o ne 90Hz ar 120Hz kaip priešininkų telefonuose. „Xiaomi“ teigia, kad į lankstaus ekrano sukūrimą investavo daugiau nei 181000 eurų.

Kalbant apie mažąjį išorinį ekraną, jis yra kiek nestandartinis dauguma aspektų. Šio AMOLED ekrano dydis siekia 6,52“ colio ir yra keistos 2520 x 840 raiškos standarto, o kraštinių santykis dar keistesnis - 27:9 (ekranas labai ilgas ir siauras). Ekranėlio ryškumas siekia 650 nitų, atsinaujinimo dažnis - 90 Hz, o lietimai registruojami 180 Hz dažniu, kas leidžia užtikrinti sklandų veikimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas