„Xiaomi” - sparčiausiai augantis gamintojas pasaulyje

Julius Sabaliauskas

2018-08-23, 01:00 (atnaujinta 2021-04-27, 00:28)

0 komentarų
„Xiaomi” - sparčiausiai augantis gamintojas pasaulyje

IDC” pateiktas pranešimas atskleidė, jog antrajame 2018 metų ketvirtyje kompanija Xiaomi” pasiekė 31,9 milijonus visame pasaulyje parduotų įrenginių. Tai indikuoja net 48,8 proc. augimą lyginant su tuo pačiu periodu praeitais metais. Tokie skaičiai leidžia kompanija įsiveržti į lyderės pozicijas tarp sparčiausiai augančių gamintojų, aplenkiant antroje vietoje liekančią Huawei” su 40,9 proc. Pagal pateiktus duomenis, pirmąjį šių metų ketvirtį Xiaomi” sugebėjo parduoti 28 milijonus įrenginių visame pasaulyje, o tai reiškia net 87,8 proc augimą lyginant su tuo pačiu periodu praėjusiais metais.

Tokie geri pardavimai nėra vienintelis laimėjimas, kuriuo gali pasigirti Xiaomi”. Kompanija sėkmingai užsitikrino savo rinkos dalį tarp aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų, o efektyvus produkcijos struktūros optimizavimas kaip mat atnešė vaisių. Pirmąjame 2018 metų ketvirtyje jie išleido Xiaomi Mi 8” modelį bei padidino gamybos pajėgumus. Užteko vos 18 dienų jog būtų parduota milijonas šių naujų telefonų.

Southwest Securities Electronics” analitikas Chen Hang tikina, jog Xiaomi” dar kartą patiria staigaus augimo periodą. Nors 2016 metais buvo išgyventas nežymus nuosmukis, kompanija greitai prisitaikė prie pasikeitimų bei pagerino savo pagrindinį kozerį - vaizdo kameras. Pagal naujausią Canalys” pateiktą informaciją, antrajame 2018 metų ketvirtyje Xiaomi” Indijoje pardavė per 10 milijonų įrenginių - toks pasiekimas užfiksuotas pirmą kartą. Tai leido pasiekti 106 proc. augimą Indijoje ir net 30 proc. visos Indijos rinkos.

Pasak Chen Hang, Xiaomi” ir antrajame metų ketvirtyje išlaiko lyderio pozicijas Indijos rinkoje. Užimamos rinkos dalies dydis pasikeitė labai neženkliai, todėl tai reiškia jog kompanijos augimas nėra paremtas vien Indijos regionu. Neskaitant Indijos, kompanija sugebėjo parduoti 7,9 milijonų įrenginių, o tai yra 240 proc. prieaugis lyginant su tuo pačiu periodu praeitais metais. Toks augimas yra kur kas didesnis nei augimas Indijos rinkoje, todėl galima teigti, jog kompanijos augimas sparčiai vyksta kitose pasaulio rinkose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas