„Xiaomi“ sudrebino telefonų rinką: pristatytas įspūdingas „Mi Mix 4“ flagmanas

Lukas Snarskis

2021-08-10, 15:40 (atnaujinta 2021-09-09, 01:39)

2 komentarai (-ų)
„Xiaomi“ sudrebino telefonų rinką: pristatytas įspūdingas „Mi Mix 4“ flagmanas

Kinijos milžinė „Xiaomi“, kuri neseniai tapo didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintoju Europoje, pristatė daugelio ilgai lauktą „Mi Mix 4“ serijos flagmaną. Kinijoje vykusioje spaudos konferencijoje pagaliau paaiškėjo visos šio įrenginio specifikacijos bei galimybės.

Kaip ir buvo prognozuojama, naujasis „Xiaomi Mi Mix 4“ turės kone visą priekinę įrenginio dalį padengtą ekranu, o tam buvo panaudota ir kameros po ekranu technologija. Pastarasis sprendimas leido paslėpti asmenukėms fiksuoti skirtą objektyvą po ekranu ir taip maksimaliai išnaudoti priekinę telefono dalį. Priekinėje „Mi Mix 4“ flagmano dalyje įmontuota kamera pasižymi 20 MP raiškos vaizdo jutikliu.

Gamintojas naująjį savo flagmaną aprūpino 6,67 colių įstrižainės OLED ekranu su Full HD+ raiška. „Mi Mix 4“ modelio ekranas taip pat apsaugotas „Corning Gorilla Glass Victus“ apsauginiu stiklu bei pasižymi 120 Hz atnaujinimo dažniu, o taip pat ir HDR10+ bei „Dolby Vision“ palaikymu. Verta paminėti ir tai, jog išmanusis pasižymi IP68 saugumo sertifikatu, kas rodo jo atsparumą dulkėms ir vandeniui.

„Xiaomi“ išmanųjį telefoną aprūpino ne tik puikiu ekranu su naujosiomis technologijomis, tačiau ir naujausia geležimi. Įrenginys veiks su „Qualcomm Snapdragon 888 Plus“ procesoriumi. Verta paminėti ir tai, jog „Mi Mix 4“ tapo pirmuoju telefonu pasaulyje, kuris naudos naujausią „Qualcomm“ mikroschemų rinkinį. Negana to, telefone rasime LPDDR5 operatyviosios (RAM) atminties lustus bei UFC 3.1 vidines atmintines.

Išmaniojo telefono nugarėlėje rasime tris kameras, kurios įmontuotos didžiuliame kvadrate. „Xiaomi Mi Mix 4“ pagrindinė kamera aprūpinta 108 MP raiškos vaizdo jutikliu su optiniu vaizdo stabilizavimu (ang. OIS), o greta rasime 13 MP plataus kampo kamerą bei 8 MP periskopinį objektyvą, kuris pasiūlys ir 5X optinį priartinimą bei OIS.

Kaip ir buvo skelbiama dar anksčiau, „Xiaomi Mi Mix 4“ veiks su 4500 mAh talpos baterija, kuri bus įkraunama su 120W greitojo įkrovimo technologija. Nors anksčiau buvo kalbama, kad šis flagmanas turės 70-80W belaidį greitąjį įkrovimą, tačiau dabar paaiškėjo, kad šio sprendimo sparta sieks 50W. Skelbiama, kad pilnas „Mi Mix 4“ įkrovimas užtruks vos 21 minutę, o kraunant belaidžiu būdu – 45 minutes.

Įdomu tai, jog „Xiaomi“ pristatė ir specialų režimą, kuris vadinsis „Boost Mode“. Aktyvavus šią galimybę, naujojo flagmano įkrovimas truks dar trumpiau. Gamintojo teigimu, pilnai įkrauti bateriją užteks vos 15 minučių arba 28 minučių, jeigu naudosite belaidžiu įkrovikliu. Tiesa, nors tai leis išmanųjį įkrauti dar greičiau, tačiau tuo pačiu kentės ir bendras baterijos tarnavimo laikas.

„Xiaomi“ su šiuo flagmanu pasiūlys ir nemažai atminties konfigūracijų. Pigiausias modelis pasižymės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, o tokio varianto kaina sieks maždaug 660 eurų. „Mi Mix 4“ taip pat bus parduodamas su 8 GB arba 12 GB operatyviosios atminties. Pirmuoju atveju Jūs gausite 256 GB vidinės atminties, o antruoju – turėsite du pasirinkimus: 256 GB arba 512 GB. Brangiausio modelio kaina sieks 828 eurus.

Kiek aukščiau minimos kainos skirtos Kinijos rinkai ir kol kas išlieka neaišku kada šis flagmanas pasirodys Europoje. Kaip bebūtų, remiantis „Android Authority“ informacija, „Xiaomi Mi Mix 4“ debiuto Europoje galime ir neišvysti, nes gamintojas patikino, kad šis flagmanas bus prieinamas tik Kinijos rinkoje.

2 komentarų

Miciganietis

Tai geriau pirkti brangiausią 12+512 už 658 eur, negu kad 6+128 už 660 eur. Juk taip parašyta.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas