„Xiaomi“ tampa telefonų rinkos valdovu: paaiškėjo dar viena sritis, kur kinams neprilygsta niekas

Lukas Snarskis

2021-08-11, 10:15

0 komentarų
„Xiaomi“ tampa telefonų rinkos valdovu: paaiškėjo dar viena sritis, kur kinams neprilygsta niekas

Kinijos kompanija „Xiaomi“ pastarosiomis dienomis sulaukia gausybės dėmesio. Dar vakar, bendrovės atstovai pademonstravo gausybę naujų produktų, o kiek anksčiau paaiškėjo ir daugiau puikių naujienų. Europoje gamintojas tapo populiariausiu išmaniųjų telefonų rinkoje, o pasauliniu mastu – lipa „Samsung“ ant kalnų. Ir tai dar ne viskas.

Remiantis „Strategy Analytics“ duomenimis, Kinijos milžinė pirmauja ir pagal 5G išmaniųjų telefonų pardavimus ir antrojo šių metų ketvirčio metu neturėjo sau lygių. „Xiaomi“ per minėtąjį periodą sugebėjo parduoti maždaug 24 mln. išmaniųjų su naujosios ryšio technologijos palaikymu bei užėmė 25,7 proc. visos rinkos.

Negana to, „Xiaomi“ užfiksavo ir 452 proc. augimą, lyginant su praėjusiais metais. Verta paminėti ir tai, jog per pastaruosius pustrečių metų bendrovė jau pardavė daugiau nei 70,4 mln. 5G telefonų, kas yra trečias geriausias rezultatas.

Antroje pozicijoje pagal antrojo ketvirčio pardavimų rezultatus – „Vivo“, kuri šiuo metu užima 18,5 proc. rinkos. Pranešama, kad ši Kinijos bendrovė pardavė maždaug 17,5 mln. įrenginių. Trečioje pozicijoje – „Oppo“ su 16,9 mln. parduotų telefonų bei 17,9 proc. rinkos.

Ketvirtoje pozicijoje rikiuojasi Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, kuri per antrąjį 2021 metų ketvirtį sugebėjo parduoti 15,6 mln. 5G išmaniųjų telefonų bei yra priversta tenkintis 16,5 proc. rinkos dalimi. Tiesa, „Samsung“ per pastaruosius pustrečių metų jau yra pardavusi daugiau nei 76,5 mln. įrenginių su 5G palaikymu ir tai yra antras geriausias rezultatas rinkoje.

Penketuką užbaigia „Realme“, kuri pardavė 5,6 mln. išmaniųjų telefonų su 5G palaikymu bei šiuo metu užima 5,9 proc. rinkos. Verta paminėti ir tai, jog ši bendrovė užfiksavo ir vieną didžiausių augimų, kuris siekia net 1773 proc.

Vienintelė kompanija, kurios pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo – tai „Huawei“. Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti Kinijos milžinė per antrąjį metų ketvirtį pardavė 3,1 mln. 5G įrenginių ir šiuo metu turi tenkintis 3,3 proc. rinkos. Nepaisant to, gamintojas ir toliau išlieka absoliutus lyderis pagal bendrai parduotus telefonus su 5G palaikymu – šis skaičius siekia 95,2 mln.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas