„Xiaomi“ telefonų turėtojai sulauks didžiulių naujienų: ruošiamas įspūdingas atnaujinimas, sužinokite ar jį gausite ir jūs

Arnas Balčiūnas

2023-06-06, 07:16

0 komentarų

„Google“ jau netrukus ruošiasi išleisti naujausią „Android“ operacinės sistemos versiją – tai „Android 14“. Bendrovė išleido keletą beta versijų, įskaitant naujausią „Beta 2.1“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ telefonų turėtojai sulauks didžiulių naujienų: ruošiamas įspūdingas atnaujinimas, sužinokite ar jį gausite ir jūs

Daugelis „Android“ telefonų gamintojų naudoja modifikuotas operacinės sistemos versijas, o tarp tokių bendrovių – ir Kinijos milžinės „Xiaomi“. Kompanijos vadovai ruošiasi išleisti naująją „MIUI 15“ vartotojo sąsajos versiją, kuri bus sukurta pagal „Android 14“ platformą.

Niekam ne paslaptis, jog MIUI vartotojo sąsaja naudojama visuose „Xiaomi“ išmaniuose telefonuose, įskaitant du kitus antrinius prekės ženklus – tai „Redmi“ ir „Poco“. Laukiant oficialaus „MIUI 15“ pasirodymo, pasklido gandai apie jos išleidimo datą, palaikomus įrenginius ir potencialias funkcijas.

Oficiali „MIUI 15“ išleidimo data dar nepaskelbta, tačiau tikimės, kad Kinijos įmonė atskleis naująją vartotojo sąsajos versiją per „Xiaomi“ pristatymą 2023 metais. Remiantis naujausiomis spekuliacijomis manoma, kad naujoji versija bus išleista gruodžio mėnesį. Oficialūs „Xiaomi“ pranešimai pateiks tikslią išleidimo informaciją, kai tik ji bus prieinama.

„Xiaomi“ tradiciškai laikėsi vienerių metų MIUI atnaujinimo ciklo, tačiau jų išleidimo laikas praeityje keitėsi – pavasarį, vasarą ar rudenį. Pristatę „MIUI 12.5“, „Xiaomi“ kūrėjai pasirinko kitokį požiūrį į MIUI testavimą ir atnaujinimų išleidimą. Dėl to gali pasikeisti konkretus būsimų MIUI naujinimų laikas ir procesas, todėl naujausią informaciją rekomenduojama peržiūrėti oficialiuose „Xiaomi“ pranešimuose.

Remiantis „MIUI 13“ ir „MIUI 14“ išleidimo modeliais, galima pagrįstai spėti, kad „MIUI 15“ gali būti pristatyta 2023 m. pabaigoje. Tačiau svarbu pažymėti, kad prielaidos, pagrįstos ankstesnėmis išleidimo datomis, ne visada gali atitikti ateities planus. Oficialus „Xiaomi“ anonsas apie „MIUI 15“ išleidimo datą suteiks tiksliausią informaciją. Iki to laiko, patartina laukti oficialaus „Xiaomi“ patvirtinimo dėl naujosios OS versijos išleidimo lango.

Tradiciškai „Xiaomi“ yra linkusi parodyti kinišką MIUI operacinės sistemos versiją per pirmąjį pristatymą gruodžio mėnesį. Vėliau atnaujinimą gauna pasauliniai „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų modeliai. Atnaujinimo diegimas paprastai prasideda flagmanuose, o po to išleidžiamas vidutinės klasės išmaniesiems telefonams. Biudžetiniai telefonai atnaujinimą dažniausiai gauna paskutiniai. Ši seka leidžia „Xiaomi“ teikti pirmenybę savo aukštesnės klasės įrenginiams prieš išplečiant naujinimą į pigesnius modelius. Tačiau svarbu atminti, kad konkretūs išleidimo terminai ir įrenginio tinkamumas gali skirtis. Kaip jau minėjome, visada geriausia remtis oficialiais „Xiaomi“ pranešimais.

Šiuo metu „MIUI 15“ yra bandomajame etape. Jei viskas vyks pagal planą, įmonė netrukus gali išleisti pirmąją beta versiją. Atsižvelgdami į tai, tikimės, kad pirmoji beta versija bus išleista rugsėjį arba spalį.

Bendrovė jau pradėjo testuoti naują operacinę sistemą kai kuriuose flagmanų modeliuose. Tarp šių įrenginių yra išmanieji telefonai „Xiaomi 12T“, „Xiaomi 13 Pro“ ir planšetinis kompiuteris „Xiaomi Pad 6“. Beta versijos testas šiuo metu atliekamas tiek Kinijos, tiek pasaulinėse versijose.

Norint nustatyti, kurie telefonai gaus „MIUI 15“ naujinimą, naudinga atsižvelgti į bendrąją „Xiaomi“ atnaujinimo politiką. „Xiaomi“, „Redmi“ ir „POCO“ paprastai teikia savo įrenginių atnaujinimus 2–3 metų laikotarpiui. Kadangi „MIUI 15“ turėtų pasirodyti 2023 m., tikėtina, kad jis bus suderinamas su visais 2023 įrenginiais. Be to, daugelis modelių, kurie jau gavo programinės įrangos atnaujinimus, pagrįstus „Android 13“, taip pat turėtų gauti „MIUI 15“ atnaujinimą. Tačiau konkretų įrenginių, tinkamų „MIUI 15“ atnaujinimui, sąrašą „Xiaomi“ paskelbs vėliau. Tiksliausios informacijos apie įrenginių suderinamumą ir atnaujinimo prieinamumą rekomenduojama ieškoti oficialiuose pranešimuose arba oficialioje „Xiaomi“ svetainėje.

„Xiaomi“ savo svetainėje iš anksto paskelbė informaciją apie įrenginių palaikymo sąrašą. „Xiaomi EOS List“ pateikė modelių, palaikančių „Android 14“, sąrašą. Verta paminėti, kad MIUI 14 nepalaiko „Android 14“, todėl visi įrenginiai, palaikantys „Android 14“, turėtų būti suderinami su „Xiaomi MIUI 15“.

„Xiaomi“ telefonai, kurie turėtų gauti „MIUI 15“ versiją:

  • Xiaomi 13, 13 Ultra, 13 Pro, 13 Lite
  • Xiaomi 12, 12 Pro, 12X, 12S Ultra, 12S, 12S Pro, 12 Pro Dimensity Edition, 12 Lite
  • Xiaomi 12T, 12T Pro
  • Xiaomi 11T, 11T Pro
  • Xiaomi 11 Lite 5G, 11 Lite 5G NE
  • Xiaomi Mi 11 LE, Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro
  • Xiaomi MIX 4, MIX FOLD, MIX FOLD 2, MIX FOLD 3
  • Xiaomi Civi 1S, Civi 2
  • Xiaomi Pad 5 Pro 12.4
  • Xiaomi Pad 6, 6 Pro

„Redmi“ telefonai, kurie turėtų gauti „MIUI 15“ versiją:

  • Redmi Note 11T Pro, 11T Pro Plus, 11R
  • Redmi Note 12 Speed, 12 Turbo Edition, 12 4G, 12 5G, 12S, 12 Pro 5G, 12 Pro Plus 5G, 12 Discovery Edition
  • Redmi K60, K60E,i K60 Pro
  • Redmi K50, K50 Pro, K50 Gaming, K50i, K50 Ultra
  • Redmi K40S
  • Redmi 11 Prime, 11 Prime 5G
  • Redmi 12C
  • Redmi 10 5G
  • Redmi Pad

„Poco“ telefonai, kurie turėtų gauti „MIUI 15“ versiją:


  • POCO M4 5G, M4 Pro 5G
  • POCO M5, POCO M5s
  • POCO X4 GT
  • POCO X5 5G, X5 Pro 5G
  • POCO F5, F5 Pro 5G
  • POCO F4

Svarbu pažymėti, kad šis sąrašas yra neoficialus, nes yra pagrįstas gandais ir prielaidomis. Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį, kad šis sąrašas nėra baigtas. Laukiame oficialaus „Xiaomi“ pranešimo, kad galėtume pateikti visą sąrašą mūsų skaitytojams.

Išsamios informacijos apie specifines „MIUI 15“ funkcijas oficialiai nėra. Tačiau jei „MIUI 15“ yra pagrįstas „Android 14“, galima remtis „Google I/O 2023“ konferencijoje paskelbtomis „Android 14“ funkcijomis. Tai suteikia mums neblogą supratimą apie tai, kokias funkcijas ir patobulinimus gali įtraukti „MIUI 15“. Stebėkite oficialius „Xiaomi“ pranešimus apie „MIUI 15“. Tik oficialiame pranešime bus pateikta tiksli ir naujausia informacija apie „MIUI 15“ funkcijas ir patobulinimus.

„MIUI 15“ gali suteikti fantastišką atnaujinimą jūsų nuotraukoms su „Ultra HDR“ vaizdų palaikymu. Ši įdomi funkcija praturtins jūsų nuotraukas didesniu ryškumu, kontrastu ir platesniu ryškių spalvų diapazonu. Tai suteikia joms nepaprastai tikrovišką išvaizdą. Be to, naudodamiesi 10 bitų HDR galimybėmis galėsite išsaugoti ir mėgautis šiais nuostabiais vaizdais vėliau. „Android 14“ atkeliaus su daugybe funkcijų, kurios leis vartotojams visapusiškai mėgautis savo įrenginiais. Tai bus viena iš jų.

Privatumas

Vienas iš pagrindinių „Android 14“ akcentų yra privatumo apsauga. Tai reiškia, kad „MIUI 15“ gali gauti naudos iš tokių funkcijų kaip duomenų valdymas trečiųjų šalių programėlėse. Taip vartotojai galės apriboti trečiųjų šalių programėlių prieigą prie asmeninių duomenų.

Patobulintas dizainas

Kartu su „MIUI 15“, „Xiaomi“ pristato atnaujintą „Material You“ dizainą. Naujas dizainas pakelia sąsają į naujas aukštumas. Šis atnaujinimas suteikia gyvybės MIUI, kadangi jame bus dinamiškos temos, kurios prisitaikys ir transformuosis kartu su jūsų asmeniniais pageidavimais. Pasiruoškite įtraukiantiems potyriams su estetiškai patrauklia sąsaja, kurioje patogumas derinamas su stiliumi. „MIUI 15“ sąsaja demonstruoja „Xiaomi“ atsidavimą teikti vizualiai patrauklią ir intuityvią vartotojo patirtį, kuri tikrai sužavės ir pradžiugins vartotojus.

Atnaujintas valdymas gestas

„Google“ pristatė šią funkciją „Android 13“, skirtoje tiek išmaniesiems telefonams, tiek planšetiniams kompiuteriams. Ši funkcija leidžia matyti puslapio peržiūrą prieš pereinant į jį. Tai padės vartotojui greitai nuspręsti, ar toliau atidaryti puslapį, ar nutraukti veiksmą. Ši funkcija pasiekiama, kai vartotojas naršymo nustatymuose įjungia naršymo gestais funkciją. Kaip ir tikėtasi, „MIUI 15“ taip pat gali gauti šią funkciją.

Kadangi Xiaomi „MIUI 15“ vis dar nėra anonsuota, patariame šios informacijos nepriimti aklai. Atidžiai laukiame oficialaus pranešimo, kuriame gausime visą oficialią informaciją. Kai tik bendrovė paskelbs anonsą, mes greitai pranešime visą prieinamą informaciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas