ZTE pagaliau patvirtino oficialiai: netrukus išvysime inovatyviausią metų telefoną

ZTE
ZTE pagaliau patvirtino oficialiai: netrukus išvysime inovatyviausią metų telefoną

Kinijos bendrovė ZTE tapo pirmąja, kuri ryžosi pristatyti išmanųjį telefoną su po ekranu įmontuota asmenukių kamera. Daugeliui tai buvo ganėtinai netikėtas sprendimas, prisimenant, jog dar visai neseniai ši kompanija buvo sukaustyta JAV pritaikytų sankcijų. Kaip bebūtų, ZTE vadovas pavyko rasti sutarimą su JAV Vyriausybe ir pastaruoju metu gamintojas stebina puikiais produktais.

Internete jau kuris laikas kalbama apie gerokai atnaujintą „ZTE Axon 20 5G“ modelį, kuris turėtų būti žinomas kaip „Axon 30 5G“. Įdomu tai, jog Kinijos kompanijos atstovai jau spėjo pristatyti du šios serijos telefonus, tačiau nei vienas iš jų neturėjo po ekranu įmontuotos asmenukių kameros. Kaip bebūtų, tai turėtų pasikeisti jau visai netrukus.

ZTE atstovai vakar, antradienį, oficialiai patvirtino, jog netrukus pasirodys „ZTE Axon 30 5G“ išmanusis telefonas, kuris turės antros kartos technologiją, leidžiančią montuoti kamerą po ekranu. Ir nors oficiali pristatymo data nebuvo atskleista, pranešama, kad tai turėtų įvykti jau liepos 22 dieną.

Primename, jog prieš keletą internete pasirodė informacija apie Kinijos ekranų gamintojo „Visionnox“ patobulintą asmenukių kameros technologiją, kuomet ji montuojama po ekranu. Būtent šią technologiją ir tikimasi išvysti naujajame „Axon 30“ modelyje. Šiuos gandus iš esmės patvirtino ir ZTE prezidentas Ni Fei, kuris paskelbė, jog jau kitą mėnesį jo vadovaujam įmonė ketina pristatyti naują produktą.

Kol kas nėra žinoma kokiomis savybėmis pasižymės „ZTE Axon 30“, tačiau tikėtina, kad šiame modelyje bus panaudotas „Qualcomm Snapdragon 888“ procesorius, o asmenukių kamera galimai turės bent 32 MP raiškos vaizdo jutiklį. Kalbant apie „Visionox“ technologiją, kuri leidžia montuoti pastarąjį sensorių po ekranu, sulaukė patobulinimų taškų grupavimo algoritme. Tai turėtų leisti fiksuoti gerokai švaresnes nuotraukos.

Kaip žinia, praėjusiais metais pristatytas „Axon 20 5G“ modelis sulaukė nemažai kritikos dėl asmenukių kameros fiksuojamų nuotraukų. Kritikos nepagailėjo net ir „DxOMark“ specialistai. „ZTE Axon 20 5G“ asmenukių kamera, kuri, kaip žinia, įmontuota po įrenginio ekranu, surinko vos 26 taškus, o tai yra antras blogiausias rezultatas „DxOMark“ sudarytame reitinge. Jis yra toks blogas, kad nusileidžia tik „Intex Aqua Selfie“, o nuo artimiausio konkurento atsilieka kone dvigubai. Verta paminėti, kad šio reitingo lyderis yra „Huawei“ sukurtas „Mate 40 Pro“ flagmanas su 104 taškais.

Žvelgiant detaliau į ZTE sukurto išmaniojo telefono reitingą, sunku būtų rasti labai daug pozityvumo. Vienintelis geresnis dalykas – fokusavimas, tačiau ir pastarasis nė iš tolo neprilygsta panašios kainos produktams. Visa kita – labai prastai. „DxOMark“ pažymi, kad nuotraukose trūksta detalumo, triukšmo lygis yra itin aukštas, o spalvų atkūrimas yra tiesiog siaubingas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas