Kad naujametiniai pažadai vėl nevirstų šnipštu: 5 programėlės 2023 m. tikslus paversiančios realybe

Sakoma, jog norint sugadinti naujametinio vakarėlio nuotaiką, pakanka pradėti temą apie įgyvendintus metų pradžios pažadus.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Kad naujametiniai pažadai vėl nevirstų šnipštu: 5 programėlės 2023 m. tikslus paversiančios realybe

Pastarieji, dar vadinami Naujųjų rezoliucijomis, dažniausiai tik ir lieka žodžiais bei vis yra nukeliami į kitus metus. Tačiau keletas specialių programėlių gali padėti nutraukti šį ydingą ciklą ir 2024-uosius pasitikti sudėjus varneles greta visų išsikeltų tikslų.

„Reguliariai sportuojantieji yra pastebėję, kad sausį nuo lankytojų gausos lūžusios sporto salės ištuštėja jau vasarį. Panašiai nutinka ir su kitais populiariais naujametiniais pažadais – žalingų įpročių atsikratymu, taupymu didesniam pirkiniui ar sveikesne dieta. Akivaizdu, jog didelės motyvacijos nepakanka ir norint siekti ambicingų tikslų mums būtinas mentorius, kuris padėtų sudaryti veiksmų planą, suteiktų žinių ir neleistų pasiduoti akimirkos silpnumui. Jį gali atstoti tokios programėlės, kaip „Habitica“, „Wallet: Budget Expense Tracker“, „Headspace“, „MyFitnessPal“ ir „Sworkit Fitness & Workout“, – teigia „Telia“ išmaniųjų įrenginių vadovas Simonas Tilindis.

„Habitica“ – veiksmingam naujų įpročių formavimui

Daugelis specialistų sutinka, kad siekiant suformuoti naują įprotį labai svarbu daryti tai reguliariai ir nenuolaidžiauti. Tačiau galbūt disciplinuoti save galime ne prievarta, o pasitelkdami nuotaikingus žaidybinius elementus? „Habitica“ programėlės kūrėjai šią koncepciją pritaikė praktiškai. Aplikacija leidžia nusistatyti norimus tikslus ir už jų atlikimą arba neatlikimą numatyti apdovanojimus bei bausmes.

„Pavyzdžiui, programėlėje galite išsikelti siekį visą savaitę kasdien prieš einant miegoti perskaityti po dvidešimt knygos puslapių ar skirti apibrėžtą laiką meditavimui ir už sėkmingą tikslo įgyvendinimą sau pasidovanoti mėsainį mėgstamame restorane, o už motyvacijos stoką save „nubausti“ savaitės trukmės žiūrimo „Netflix“ serialo „dieta“. Gera žinia, jog savarankiškai išbandyti šio metodo veiksmingumą galite visiškai nemokamai – kol kas už „Habitica“ prenumeratą reikia mokėti tik bendrų tikslų siekiant kartu su draugais“, – pataria S. Tilindis.

„Wallet: Budget Expense Tracker“ – pilnesnei piniginei

Pažadas pagaliau suvaldyti savo finansus bei sugebėti juos nukreipti į atostogas egzotiškoje šalyje, nuosavo būsto įsigijimą ar tiesiog į taupomąją sąskaitą yra vienas populiariausių ir kartu sudėtingiausių. Jis reikalauja nuodugnaus įsigilinimo į savo piniginius srautus, nebūtinų išlaidų aptikimo ir realistiškų taupymo tikslų sudarymo. Visam tam popieriaus ir pieštuko šiais laikais nepakanka, tad tenka pasitelkti kur kas pajėgesnį įrankį.

„Wallet: Budget Expense Tracker“ yra viena funkcionaliausių bei pažangiausių finansinių programėlių, kuri apima viską, pradedant išlaidų atvaizdavimu grafikais ir baigiant sudaryto biudžeto plano kontrole. Šis įrankis padeda nesunkiai nustatyti, kur keliauja pinigai, jų srautus suskirstydamas į „būtiną“, „reikalingą“ ir „norimą“ kategorijas bei skatindamas pažaboti tam tikras išlaidas, joms „uždedant“ norimo dydžio apynasrį.

Pavyzdžiui, programėlėje galima nustatyti, kad kavai per mėnesį galite skirti tik 80 eurų ir „Wallet“ įspės, vos tik šią sumą viršysite. Be to, aplikacija pagal jūsų išlaidų tendencijas gali prognozuoti, ar šį mėnesį išlaidos neviršys įplaukų, bei išsiųsti pranešimą, jei artėjate prie šios pavojingos ribos. Tačiau geriausia žinia yra tai, kad „Wallet“ galima susieti su Lietuvoje veikiančių bankų sąskaitomis ir įplaukų bei išlaidų sekimą automatizuoti, užuot jas vedus ranka

„Headspace“ – psichinės sveikatos gerinimui

Greitėjant gyvenimo tempui bei daugėjant nestabilumo politinėje ir ekonominėje erdvėje, darosi vis sunkiau savo mintis išvaduoti iš slegiančios kasdienybės gniaužtų. Jei kitąmet sau pažadėjote mažiau stresuoti ir daugiau dėmesio skirti savo emocinei savijautai, visą tam reikalingą „virtuvę“ suteiks meditacijos programėlė „Headspace“.

„Headspace“, pasitelkdama nuotaikingus animacinius veikėjus, išmoko vartotoją teisingai kvėpuoti, kartu susitelkiant į savo mintis, o ne, pavyzdžiui, į artėjančios vakarienės maisto pasirinkimą. Programėlė taip pat siūlo šimtus skirtingų meditacijos režimų ir pratimų, įskaitant darbinio streso valdymą ir vienišumo mažinimą. Galiausiai aplikacija patogi tuo, jog leidžia laisvai reguliuoti meditacijos trukmę ir neleidžia nuklysti nuo kelio, reguliariai siųsdama priminimus apie artėjantį kasdienį meditacijos seansą“, – patirtimi dalinasi „Telia“ atstovas.

„MyFitnessPal“ – sveikesnei mitybai ir svorio metimui

Kad ir kaip keistai skambėtų, sveika mityba yra lyg matematika. Ji apima paros kalorijų normos ir kiekvieno patiekalo energetinės vertės apsiskaičiavimą, gaunamo vitaminų bei mineralų kiekio subalansavimą ir pakankamo vandens kiekio suvartojimą. Tam, kad visi šie sudėtingai skambantys dalykai jau po pirmų dienų nepriverstų atsisakyti šio mūsų sveikatai naudingo tikslo, galima pasitelkti sveiką mitybą supaprastinančią „MyFitnessPal“ programėlę.

Ši aplikacija startavo kaip itin paprastas kalorijų skaičiavimo įrankis, leidžiantis jų kiekį sužinoti tiesiog įvedus maisto produkto pavadinimą ar netgi nuskenavus ant jo pakuotės esantį brūkšninį jo kodą. „MyFitnessPal“ iki šiol leidžia labai patogiai ir visiškai nemokamai registruoti kiekvieno paros valgymo duomenis, o su mokama „Premium“ prenumerata suteikia ir tokių naudingų funkcijų, kaip mitybos plano sudarymas, pagal jį parinktų receptų rekomendacijos bei sveikos mitybos progreso analizė.

„Sworkit Fitness & Workout“ – treniruotės jūsų namuose

Per šventes papilnėjęs pilvukas daugelį iškart po Naujųjų nugena į sporto klubą, tačiau užgriuvę darbai ir kasdienybės rūpesčiai ilgainiui priverčia pamiršti į jį vedantį kelią. Visgi tai nėra priežastis atsisakyti naujametinio pažado mesti svorį ar sustiprinti savo kūną, kadangi jį galima tesėti neiškėlus kojos iš namų.

„Sworkit Fitness & Workout“ programėlė ypatinga tuo, jog prisitaiko prie jūsų dienotvarkės ir sportinės formos, parinkdama tinkamiausią treniruotę. Aplikacija apima 800 pratimų ir daugiau, negu 400, treniruočių tipų, kuriems nereikia sudėtingos įrangos. Ji suteikia virtualų trenerį, kuris parodys, kaip teisingai atlikti kiekvieną pratimą, bei pranešimais skatina neiškrypti iš treniruočių plano. Be to, „Sworkit Fitness & Workout“ yra tinkama ir vaikams, tad siekti kitus metus pasitikti sveikesni galite su visa šeima“, – atskleidžia S. Tilindis.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas