Keisdami išmanųjį nepraleiskite esminio žingsnio: kaip perkelti sukauptą „gyvenimą“ į naują įrenginį?

Skaičiuojama, kad žmonės telefoną atnaujina kas dvejus ar trejus metus – per tiek laiko įrenginyje prisikaupia itin daug informacijos: nuo atostogų nuotraukų iki svarbių dokumentų. Įsigijus naują telefoną, skubame jį išpakuoti iš dėžutės, o kaip teisingai įrenginį paruošti naudojimui?

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Keisdami išmanųjį nepraleiskite esminio žingsnio: kaip perkelti sukauptą „gyvenimą“ į naują įrenginį?

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas tikina, kad nusipirkus naują telefoną svarbu atlikti keletą paprastų veiksmų, kurie užtikrins ne tik svarbiausios informacijos išsaugojimą, bet ir įrenginio apsaugą nuo aplinkos veiksnių.

Duomenų perkėlimas į naują telefoną

Pirma užduotis įsijungus naują telefoną – saugus duomenų perkėlimas iš senojo įrenginio. Lengviausia tai padaryti naudojant internetines duomenų saugyklas – „iPhone“ skirta „iCloud“, o „Android“ – „Google Drive“. Prieš perkeliant duomenis svarbu įsitikinti, kad jūsų senajame telefone įjungta „Back Up“ (liet. „Atsarginės kopijos“) funkcija. „Android“ telefone spustelėkite „Settings“ (liet. „Nustatymai“), slinkite žemyn iki „System (liet. „Sistema“), spustelėkite „Backup“ (liet. „Atsarginė kopija“). Galiausiai, spustelėkite „Backup Now“ (liet. „Daryti atsarginę kopiją“). Naujo telefono nustatymuose pridėkite savo „Google“ paskyrą – telefonas pasiūlys įkelti visą saugykloje laikomą informaciją. „iPhone“ telefone prisijunkite prie „Apple ID“ paskyros, spustelėkite „Settings“, savo vartotojo vardą, pasirinkite „iCloud“ ir slinkite į apačią iki „iCloud Backup“. Naujajame įrenginyje pakaks spustelėti „Restore from iCloud & Backup“ ir prisijungti prie „Apple ID“ paskyros.

Kitas būdas persikelti duomenis iš vieno „iPhone“ į kitą yra speciali „Quick Start“ funkcija. Tam tereikia padėti naująjį prietaisą šalia senojo, kuriame įjungtas „Bluetooth“ ryšys, ir sekti instrukcijas ekrane. Norėdami perkelti informaciją, turėsite suvesti savo „Apple ID“ prisijungimus. Galiausiai, pridėkite „Face ID“ arba „Touch ID“ atpažinimo metodus ir spustelėkite „Transfer from iPhone“ (liet. „Perkelti iš „iPhone“). Tuo tarpu perkelti duomenis iš „Android“ į kitą „iOS“ įrenginį padės tam sukurta „Move to iOS“ programėlė. Perkeliant informaciją tarp „Android“ įrenginių arba iš „iOS“ į „Android“ telefoną, rekomenduojama naudotis gamintojų siūlomomis duomenų perkėlimo aplikacijomis.

Atnaujinimų įrašymas

Telefono operacinės sistemos atnaujinimai ištaiso saugumo spragas ir leidžia naudotis naujausiomis įrenginio funkcijomis. „iPhone telefono nustatymuose bakstelėkite „General“ (liet. „Bendrieji nustatymai“) ir „Software Update“ (liet. „Programinės įrangos atnaujinimas“). Pasirinkite „Install“ (liet. „Įdiegti“) ir vadovaukitės ekrane pateikiamomis instrukcijomis. „Android“ telefono nustatymuose spustelėkite „System“ (liet. „Sistema“) ir „System update“ (liet. „Sistemos atnaujinimas“). Įrenginys automatiškai patikrins, ar gali įrašyti naujausią operacinės sistemos versiją ir pateiks atnaujinimo nuorodą.

Apsauga nuo aplinkos veiksnių

Tai padaryti padės patikimas telefono dėklas ir tvirtas apsauginis ekrano stikliukas. A. Lukošius pataria rinktis originalų gamintojo telefono dėklą, kadangi jis yra pagamintas pagal konkretaus telefono modelio parametrus, tvirtai užsideda ant telefono ir nepalieka jokių tarpų dulkėms bei kitoms pašalinėms dalelėms. Ekranui apsaugoti galima rinkti priklijuojamą plėvelę, kuri apsaugo jūsų telefoną nuo įvairių smulkių įbrėžimų, arba grūdintą stikliuką, kuris apsaugo telefoną nuo dužimo, kadangi įprastai sumažina 20-30 proc. smūgio. Kad netektų nuolat nerimauti dėl savo naujo telefono, kartu su nauju išmaniuoju reikėtų įsigyti ir telefono draudimą. Galite drausti tik įrenginio ekraną – taip draudimas apmokės tik priekinio ekrano stiklo keitimą. Taip pat galimas ir viso telefono draudimas – atsitikus draudžiamajam įvykiui telefonas suremontuojamas, pakeičiamas nauju arba klientui suteikiamas nuolaidos kuponas, kurį jis gali panaudoti naujai įrangai įsigyti.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas