Pametėte savo išmanųjį telefoną, paprasti būdai kaip galite jį surasti

Pametėte savo išmanųjį telefoną, paprasti būdai kaip galite jį surasti

Išmaniojo praradimas gali sukelti daug streso bei atnešti nemažai nuostolių, o būtent praėjus šventėms, sausio mėnesį žmonės aktyviai ieško pamestų įrenginių. Visgi netekus įrenginio neverta nusiminti – jį įmanoma surasti nuotoliniu būdu, net jei anksčiau neįdiegėte jokios specialios programėlės. Kaip surasti prarastą išmanųjį, pranešime žiniasklaidai pasakoja „Bitės Profai“.

„Technologijų ir telekomunikacijų bendrovės atliko viską, kad prarasti telefonai būtų kuo mažiau panaudojami. Telefoną šiandien galima lengvai apsaugoti piršto, veido atpažinimo funkcijomis ar stipriu slaptažodžiu: tada išmaniojo atrakinti ir pasiekti jame esančių duomenų nepavyks“, – sako „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.

Ką daryti praradus „Android“ telefoną?

Jei netekote „Android“ išmaniojo, keliaukite adresu – „google.com/android/find“. Čia prisijungę su savo „Google“ paskyra žemėlapyje matysite įrenginio vietą, sužinosite, po kiek laiko išmanusis išsikraus, galėsite atlikti apsaugos veiksmus.

„Paspaudus „Play Sound“ prarastas mobilusis skambės 5 minutes. Laikas sustos, jei spustelėsite „Stop Ringing“ arba kažkas palies patį telefoną. Jei pastebėsite, kad garsas vis sustoja, galite suprasti, jog išmanusis yra kažkieno rankose. Tuomet paspauskite „Secure Device“ – užrakinsite įrenginį, o suradęs žmogus ekrane matys jūsų kontaktinį numerį ir pranešimą, jog telefonas pamestas“, – tvirtina išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Paskutinis žingsnis, kurį galite atlikti – ištrinti duomenis telefone. Tai padarysite pasirinkę „Erase Device“. Telefonas taip pat bus užblokuotas, o jo atblokavimui bus reikalingi prieš tai prijungtos „Google“ paskyros duomenys.

Kaip elgtis netekus „iPhone“?

Jei praradote „iPhone“ telefoną, naršyklėje suveskite adresą „icloud.com/find“ ir prisijunkite su „Apple ID“ paskyra. Atsivėrusiame žemėlapyje matysite tikslią vietą, kur yra prarastas telefonas. Paspauskite viršuje esančią skiltį „All Devices“, kur pasirinkę prarastą „iPhone“ ne tik matysite, po kiek laiko jis išsikraus, bet ir galėsite atlikti svarbius veiksmus.

„Pirmiausia pabandykite „Play Sound“ funkciją, paleisiančią garsą telefone. Galbūt paaiškės, jog įrenginį pametėte netoliese. Jei įsitikinote, kad mobiliojo aplink nėra, pasirinkite „Lost Mode“ režimą. Įveskite kontaktinį numerį ir žinutę, jog telefonas pamestas – jį radęs žmogus matys šią informaciją ir žinos kaip jus pasiekti“, – paaiškina „Bitės Profas“.

Jei nepavyksta rasti išmaniojo arba nerimaujate dėl duomenų saugumo, spauskite „Erase iPhone“ – taip ištrinsite visus duomenis telefone ir atstatysite gamyklinius parametrus. „iPhone“ toliau liks blokuojamas, o juo vėl naudotis bus galima tik įvedus „Apple ID“ slaptažodį. Analogišku būdu surasti galėsite ir kitus „Apple“ įrenginius, nes juose veikia ta pati funkcija.

Kaip rasti „Samsung“ telefoną?

Jei netekote „Samsung“ telefono, bet buvote jame prisijungę su savo „Samsung“ paskyra, galite pasinaudoti „Find My Mobile“ puslapiu. Jei svetainė atsidaro anglų ar kita kalba, ją pakeisti į lietuvių galite dešiniajame ekrano kampe (apačioje). Čia prisijungę su savo paskyros duomenimis matysite sąrašą įrenginių, iš kurių pasirinkę pamestą išmanųjį išvysite visą eilę pasirinkimų.

Kairėje ekrano pusėje paspauskite ant įrenginio pavadinimo ir matysite jo buvimo vietą. Pirmiausia galite pasinaudoti „Lock“ režimu, kuris užrakina ekraną ir neleidžia įrenginio išjungti. Jeigu telefone yra svarbios informacijos, nepamirškite „Back Up“ funkcijos, kuri debesyje išsaugos visus duomenis. Paspaudę ant „Extend Battery Life“ prailginsite baterijos veikimo laiką tam, kad ilgiau galėtumėte matyti tikslią telefono buvimo vietą.

Be šių pagrindinių funkcijų taip pat galėsite paleisti garsą telefone, patikrinti, kam iš mobiliojo skambinta pastaruoju metu, parašyti ekrane žinutę, jog tai pamestas telefonas ir nurodyti savo kontaktinius duomenis, netgi ištrinti visą telefone esančią informaciją. Šios funkcijos veiks tol, kol išmanusis bus įjungtas ir pakankamai įsikrovęs.

„Gamintojo „Samsung“ sukurtas metodas yra efektyviausias ir lengviausiai naudojamas, todėl jei netekote „Samsung“ telefono, neieškokite kitų kelių ir naudokitės „Find My Mobile“. Analogiškas metodas tinka ir ieškant kitų „Samsung“ įrenginių, pavyzdžiui laikrodžio, planšetės ar belaidžių ausinių. Visgi tam reikia iš anksto prisijungti prie „Samsung“ paskyros, ką atlieka ne visi naudotojai“, – įspėja išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Policija padeda surasti pagal IMEI

Rekomenduojama apie pavogtą ar prarastą telefoną informuoti policiją – pagal kiekviename telefone unikalų identifikacinį IMEI numerį, telefonas bus įtrauktas į pamestų ar pavogtų sąrašus. Šis numeris leidžia policijai nustatyti išmaniojo geografinę padėtį. Jei, pavyzdžiui, vagys į telefoną įdės kitą SIM kortelę, jau pirmojo skambučio metu policija pagal IMEI gali nustatyti apytikslę telefono vietą.

„Didžiausios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės prisijungusios prie tarptautinės iniciatyvos keistis pamestų arba pavogtų telefonų IMEI numeriais. Susibūrę daugiau nei 140 valstybių, tad šie mobilieji blokuojami ir praranda galimybę registruotis tinkle Lietuvoje ir kai kuriose užsienio šalyse. Tuo siekiama paversti vogtus telefonus paprasčiausiai nenaudingais ir taip sumažinti jų vagysčių skaičių“, – tvirtina „Bitės Profas“.

Būtina žinoti savo IMEI numerį. Jį rasite ant įrenginio dėžutės, garantinio aptarnavimo dokumente arba pirkimo sutartyje. Jei pastarųjų neturite, identifikacijos numerį pamatysite surinkę specialius simbolius (*#06#). Pasidarykite ekrano kopiją ir el. laišku nusiųskite artimiesiems – IMEI visada surasite išsiųstų laiškų aplanke arba paprašę atsiųsti artimųjų.

Mūsų portale pateikiamos partnerysčių programų nuorodos. Už užsakymus, atliktus per mūsų pateiktas nuorodas, mes galime uždirbti komisinius, kas padeda šiam portalui egzistuoti.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas