Programėlės ramesniam miegui: nuo ekrano šviesos valdymo iki knarkimo įrašymo

Pranešimas spaudai

2022-09-25, 00:00 (atnaujinta 2022-09-25, 02:52)

0 komentarų

Geras miegas yra būtinas, jei norite palaikyti gerą fizinę bei psichinę sveikatą. Geresnės miego kokybės siekti gali padėti ir išmaniesiems įrenginiams skirtos programėlės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Programėlės ramesniam miegui: nuo ekrano šviesos valdymo iki knarkimo įrašymo

Aplikacijos negali atstoti medicinos specialisto, tačiau jums miegant analizuodamos garsus, judesius ir elgseną, gali padėti susidaryti vaizdą apie jūsų miego kokybę bei trukmę.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas teigia, kad pasirinkti tikrai yra iš ko: šiuolaikinės aplikacijos stebina inovatyviomis technologijomis – nuo kūno būsenos stebėjimo iki raminančių garsų ar išmanių žadintuvų.

Kokybiškam miegui – „SleepScore“

Programėlė iš telefono siunčia sonarines bangas, kad išmatuotų jūsų kvėpavimą ir bet kokius garsus, kurie leidžia stebėti lengvą ir gilų miegą bei nustatyti, kada naktį pabundate. Po kiekvieno miego, aplikacija įvertina jį tam tikru balu – šis vertinimas leidžia nustatyti geresnio miego tikslus ir stebėti savo pažangą. Čia rasite ir išmaniuosius žadintuvus, šviesos ir garso stebėjimą, priminimus bei raminančius garsus prieš miegą. Nemokamoje šios programėlės versijoje yra daug funkcijų, tačiau „premium“ narystė suteikia prieigą prie neriboto miego istorijos stebėjimo ir diagramų.

Miego analizei – „Sleep Cycle“

Aplikacija leidžia paprastai pažvelgti į miego kokybę, analizuojant knarkimo, kalbėjimo, kosulio ir kitų garsų įrašus. Judesiams fiksuoti naudojamas telefono mikrofonas ir garsiakalbiai, tai padeda programėlei sugeneruoti miego balą ir stebėti įvairius kitus rodiklius, rodančius jūsų miego kokybę. Ši programa grafiškai stebi jūsų miego ciklą ir atlieka garso įrašus, kad padėtų nustatyti, kas vyksta skirtingais miego laikotarpiais. Aplikacijoje veikiantys įrankiai, remdamiesi miego ciklo teorija, pažadina jus tinkamu laiku ir užtikrina optimalų poilsį. Nemokama programėlės versija kaupia miego statistiką, pateikia analizę, o įsigijusiems „premium“ versiją bus prieinami išsamesni miego tendencijų duomenys.

Miego dienoraščiui – „Sleepzy – Sleep Cycle Tracker“

Šis išmanusis įrankis prisitaiko prie jūsų natūralaus miego ir nustato optimalų pažadinimo laiką. Aplikacijos technologijos įrašo viską, kas vyksta miegant, ir leidžia nustatyti miego planą su atsipalaiduojančiais garsais. Unikali programėlės savybė – daugybė turinio ir naudingų funkcijų, kaip miego dienoraštis, straipsniai bei patarimai kokybiškam miegui. Aplikacija yra nemokama, bet turite galimybę įsigyti „premium“ planą, kuris suteikia išplėstinį miego duomenų stebėjimą ir miego triukšmo įrašymą.

Ramybei prieš miegą – „Loona“

Programėlė, padedanti greitai atsipalaiduoti po ilgos dienos, visų sukauptų emocijų ir tinkamai nusiteikti miegui. Stipresnės emocijos gali turėti įtakos miego trukmei ir kokybei. Čia naudojami specialūs grojaraščiai ir įtraukiančios istorijos, kuriomis siekiama jus nuteikti ramiai. Nemokamoje „Loona“ versijoje gausite 3 istorijas ir 3 grojaraščius, norėdami gauti daugiau, turėsite užsisakyti prenumeratą.

Atpalaiduojantiems garsams – „Sleepa“

Aplikacijoje rasite didelę garsų kolekciją, kuri leis atsipalaiduoti prieš miegą ir padės pagerinti jo kokybę. Čia galima rinktis iš įvairių tipų lietaus, gamtos ar miesto garsų, meditacijų ar baltojo triukšmo. Programėlėje esantys įrankiai užtikrina galimybę išsisaugoti mėgstamiausius garsus ir nustatyti laikmatį, kuris automatiškai sustabdys programą. Aplikaciją galima naudoti ne tik atsipalaidavimui ar miegui, bet ir meditacijai, darbui ar susikaupimui.

Šviesos valdymui – „Twilight“

Ryškūs, apšviesti išmaniųjų telefonų ekranai skleidžia daug mėlynos šviesos, kuri trikdo jūsų kūno laikrodį ir miego ciklą. „Android“ įrenginių savininkams siūloma programėlė automatiškai koreguoja telefono ekrano spalvas pagal paros laiką. Ji filtruoja telefono ar planšetinio kompiuterio skleidžiamos mėlynos šviesos srautą ir apsaugo jūsų akis švelniu raudonu filtru. „iOS“ įrenginiuose šią šviesą galima valdyti vos keliais paspaudimais – eikite į „Settings“ > „Display & Brightness“ ir pasirinkite „Night Shift“. Tame pačiame ekrane galite suplanuoti, kada ši funkcija įsijungs automatiškai.

Knarkimo įrašymui – „SnoreLab: Record Your Snoring“

Aplikacija fiksuoja, matuoja ir stebi jūsų knarkimą bei padeda atrasti veiksmingų būdų jam sumažinti. Programėlę labai paprasta naudoti: tiesiog nustatykite, kad ji veiktų, kol miegate. Ryte sužinosite, kada ir kaip garsiai knarkėte, taip pat galėsite paklausyti savo knarkimo įrašo. Šis išmanusis įrankis gali būti naudingas gydytojų konsultacijose, tiriant miego sutrikimus, pavyzdžiui, miego apnėją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas