Smėlis – klastingas telefono priešas. Kaip nuo jo apsisaugoti?

Smėlis – klastingas telefono priešas. Kaip nuo jo apsisaugoti?

Daugeliui atostogos neatsiejamos nuo poilsio pajūryje ar kituose smėlėtuose paplūdimiuose. Mėgaujantis vasaros malonumais svarbu nepamiršti, kad švelnus smėlis gali padaryti didelę žalą jūsų išmaniajam. Technologijų ekspertai dalijasi patarimais, kaip apsaugoti savo telefoną nuo smėlio.

Jūsų dėmesiui, Tomas Šakys, „Tele2“ priklausančio įrenginių serviso „Smart Master“ ekspertas, primena apie smėlio keliamus pavojus ir pataria, ką daryti, kad išvengtumėte telefono subraižymo ir gedimų.

Saugokite telefono ekraną

Nors iš pažiūros smėlis atrodo visai nepavojingas, smulkios ir aštrios smėlio dalelės gali smarkiai pakenkti jūsų įrenginiui. Paplūdimio smėlis yra lyg švitrinis popierius, kuris gali greitai subraižyti jūsų ekraną. Net jei įbrėžimų iškart ir nepastebėsite, tokie pažeidimai gerokai sumažins ekrano atsparumą smūgiams.

Besiruošdami į smėlėtą paplūdimį, telefono ekraną iš anksto apsaugokite specialiu stikliuku. Rekomenduojama rinktis ne lipnią plėvelę, pagamintą iš plastiko, o daug tvirtesnę ir atsparesnę grūdinto stiklo apsaugą.

Atkreipkite dėmesį, kad jei jūsų telefono nugarėlė pagaminta iš stiklo, smėlis gali subraižyti ir ją, todėl nepamirškite telefono dėkliuko arba įrenginį laikykite saugiai paslėptą kuprinėje ar rankinėje. Ypatingai reikėtų saugoti ir telefono kameros objektyvą – smėlis gali nepataisomai jį sugadinti.

Smėlis gali padaryti žalos ir jungtims

Atrodo, kas gali nutikti telefonui, pasidėjus jį ant rankšluosčio ar gulto paplūdimyje? Turbūt esate pastebėję, kad smėlis turi šiek tiek erzinančią savybę patekti visur. Tas pats nutinka ir su telefonais ar kitais išmaniaisiais įrenginiais.

Pliaže laikant įrenginį nesandarioje ir nesaugioje vietoje, smėlio krislų gali patekti ne tik ant telefono, bet ir į jo plyšius. Smėlyje gausu druskų priemaišų, kurios ilgainiui gali pakenkti vidiniams telefono komponentams.

Be to, birios ir smulkios smėlio smiltelės gali pakenkti telefono mikrofonui, garsiakalbiui, ausinių bei įkrovimo jungčių angoms.

Nepataisomai sugadinus lizdą, tektų jį pakeisti nauju. Deja, tai nėra taip paprasta – patį įkrovimo lizdą galima keisti ne visuose telefonų modeliuose. Priklausomai nuo gamintojo ir išmaniojo modelio, kartais prireikia pakeisti ne tik patį lizdą, bet visą pagrindinę telefono plokštę. Tuomet ir išlaidos jau daug didesnės. Lizdo sugadinimas laikomas išoriniu pažeidimu, todėl garantinis tvarkymas šiuo atveju nėra taikomas.

Prevencinės priemonės, kurios padės apsisaugoti

Jei jau nutarėte į paplūdimį pasiimti telefoną, pirmiausia pasirūpinkite jo saugumu. Telefono ekraną padenkite apsaugine plėvele ar aukštos kokybės grūdinto stiklo apsauga. Tuomet išmanųjį įdėkite į specialų dėklą, neturintį ertmių mygtukams ir įkrovimo jungties angai. Jei norite dar daugiau saugumo – rinkitės užsegamą maišelį.

Venkite naudotis telefonu smėlėtomis rankomis, nedėkite jo į bendrą krepšį su paplūdimio reikmenimis ir nelaikykite jo paslėpto po rankšluosčiu.

Įtarus, kad į telefoną, planšetę ar elektroninę knygų skaityklę pateko smėlio, geriausia būtų kreiptis į įrenginių serviso specialistus. Užsilikęs smėlis kenkia įrenginiui, o jo padarytos žalos šalinimas gali kainuoti kur kas brangiau negu laiku atliktas valymas.

Finansiškai apsisaugoti nuo telefono sugadinimo galima apdraudus turimą telefoną. Telefono sugadinimo atveju draudimas padengia jo taisymo išlaidas arba visą jo vertę, jei telefonas sugadintas nepataisomai. Tai leidžia atsipalaiduoti ir nesijaudinti dėl telefono sudaužymo, įbrėžimų ar apliejimo. Galima drausti visą telefoną arba tik jo ekraną.

Kiti pavojai paplūdimyje

Leidžiant laiką prie jūros ar kitų vandens telkinių pavojų kelia ne tik smėlis, bet ir kiti svarbiausi vasaros atributai – karštis ir vanduo.

Saugokite savo išmanųjį nuo perkaitimo. Karštis gali sutrumpinti telefono baterijos veikimo laiką arba ją nepataisomai sugadinti. Be to, didelė šiluma kenkia telefono mikroschemoms.

Būdami lauke, atkreipkite dėmesį ar jūsų telefonas „nekepa“ saulės kaitroje, stenkitės jį laikyti pavėsyje arba kažkuo uždengti. Karštą dieną nepalikite įrenginio įkaitusiame automobilyje. Taip pat rinkitės šviesių spalvų telefonų dėklus, kurie atspindėtų šviesą ir taip sumažintų telefono perkaitimo galimybę.

Tuo tarpu drėgmės pažeidimai gali sukelti rimtas telefono problemas. Net jei jūsų telefonas yra atsparus vandeniui, tuo piktnaudžiauti nereikėtų. Geriausia prevencinė priemonė apsaugai nuo vandens – specialus, vandens nepraleidžiantis, kieto plastiko dėklas su tvirtu ir sandariu užsegimu. Jis būtinas, jei vasarą dažnai renkatės vandens pramogas, keliaujate į žygius, žvejojate ar plaukiate baidarėmis.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas