Telefonas sunkiai gaudo ryšį? Kelios paprastos gudrybės gali greitai išspręsti šią problemą, sužinokite, ką daryti

Paskelbė Lukas Snarskis
2024-05-01, 14:55

Prastą ryšio kokybę gali lemti visai ne ryšio tinklas, bet ir netinkamai nustatyti išmaniojo telefono parametrai ar įrenginio amžius.

Daugelis žmonių net neįtaria, kad išmaniuosiuose telefonuose rankiniu būdu įjungus 4G arba 5G ryšį, ženkliai pagerės ryšio kokybė.

Gerą ryšio gavimą galima pasiekti vos keliais paprastais žingsniais, atsižvelgiant į turimo įrenginio parametrus.

Norint palaikyti kokybišką 5G ryšį, svarbu atsižvelgti į naudojamo įrenginio amžių. Kai kuriuose senuose įrenginiuose nėra galimybės palaikyti naujos kartos 5G ryšio.

Jeigu naudojate naują įrenginį ir vis tiek susiduriate su ryšio problemomis, dėl prasto ryšio gali būti kalti telefono parametrai. Atstatyti kokybišką ryšį gali padėti vos keli paprasti žingsniai.

Perkraukite turimą įrenginį

Vienas iš paprasčiausių būdų, norint atnaujinti ryšio gavimą į mobilųjį telefoną – jo perkrovimas arba perjungimas į skrydžio režimą.

Jeigu telefonas turėtų gauti 5G ar 4G ryšį, tačiau jis įrenginio nepasiekia, pirmas būdas, kurį reikėtų išbandyti – mobiliojo telefono perkrovimas. Įprastai atlikus šį veiksmą, įrenginys iš naujo prisijungia prie artimiausio ryšio bokšto taip atnaujindamas siunčiamus ir gaunamus signalus

Interneto prieigos taškai

Jeigu perkrovus įrenginį, vis tiek susiduriama su ryšio problemomis, reikėtų patikrinti interneto parametrus mobiliajame įrenginyje.

Jeigu vietoje 4G ar 5G ryšio išmanųjį telefoną pasiekia tik 3G ryšys, būtina patikrinti interneto prieigos taškų (APN) nustatymus. Šiuos parametrus pakeisti nėra sudėtinga: interneto prieigos taškas turi būti – „internet“.