„Feelworld F6 Plus“ kameros monitoriaus apžvalga: dėmesio verta opcija tiems, kurie ieško pigaus sprendimo

Fotografuojant ar filmuojant išmaniuoju telefonu, viskas ganėtinai paprasta, kadangi visus nustatymus visuomet matote priešais save esančiame įrenginio ekrane. Tačiau jeigu naudojatės kamera, situacija tampa kur kas kompleksiškesnė. Nepaisant to, jog dauguma fotoaparatų turi integruotą ekraną, kurį dažniausiai galima pasukti tam tikru kampu, pakelti ar nuleisti žemiau, dažnais atvejais, ypač jeigu filmuojate – tai nėra pats geriausias pasirinkimas.

Būtent dėl šios priežasties, dauguma filmuojančių, o neretai ir fotografuojančių, yra linkę įsigyti papildomą kameros monitorių. Mūsų komanda visai neseniai išbandė ganėtinai nebrangią opciją – „Feelworld F6 Plus“. Taigi, ką gero gali pasiūlyti produktas, kurio kaina dabar siekia vos 119,99 euro? Jeigu nupręsite jį įsigyti, rekomenduojame apsilankyti „Cafago“ internetinėje parduotuvėje, kur jis parduodamas išties geromis sąlygomis. Monitorių rasite paspaudę čia, o prieš apmokėdami nepamirškite nurodyti nuolaidos kodo CC7111.

Specifikacijos

Renkantis kameroms skirtą monitorių – svarbu ne tik jo raiška ar dydis, tačiau ir įvairiausių jungčių opcijos, baterijos pasirinkimai ir įvairios papildomos galimybės. Trumpai pažvelkime į pagrindines „Feelworld F6 Plus“ savybes, kuriuos atrodo išties neblogai.

Kameroms skirtas ekranas pasižymi 5,7 colių įstrižainės ekranu su Full HD raiška, o taip pat ir 4K įvesties palaikymu. „Feelworld F6 Plus“ ekrano taškų tankis – 400 ppi, o ryškumas siekia apie 500 nitų. Atsižvelgiant į tai, kad pagrindiniai nešiojamieji kompiuteriai prasideda nuo maždaug 300 nitų, į šį monitorių turėtų būti galima žiūrėti esant šviesioms lauko sąlygoms.

Apatinėje kameros monitoriaus briaunoje rasime 3,5 mm ausinių lizdą, DC IN 12V, o taip pat ir USB-C maitinimo jungtis. Būtent apatinėje briaunoje įmontuotas ir lizdas atminties kortelėms. „Feelworld F6 Plus“ taip pat turi tris pritvirtinimo vietas – apačioje bei po vieną kairėje ir dešinėje pusėje. Tai Jums leis šį ekraną pritvirtinti taip kaip Jums yra patogiausia, o tai tikrai labai didelis privalumas, kuris suteikia ir papildomos laisvės.

Kairėje monitoriaus briaunoje įmontuotos dvi HDMI jungtys – viena įvesties, o kita išvesties. Čia taip pat rasime ir dar vieną DC lizdą. Tiesa, pastarasis gali aprūpinti energija Jūsų kamerą ar kitą įrenginį su kuriuo naudojamas šis „Feelworld“ produktas. Nežinau kiek tai naudinga praktiškai, tačiau jeigu Jūsų kameros baterija tuščia – tai gali būti gera, trumpalaikė, alternatyva.

Dizainas ir pakuotė

„Feelworld F6 Plus“ yra ganėtinai pigus įrenginys, bet tuo pat metu ir pakankamai kokybiškas. Nors šio kameroms skirto ekrano korpusas plastmasinis, jis atrodo pakankamai tvirtas ir ilgaamžis.

Visos jungtys sudėliotos itin tvarkingai, kiekviena jų pažymėta baltu užrašu, o gamintojo logotipas randamas apatinėje ekrano dalyje. Žinoma, lyginant šio monitoriaus ekraną su dabartiniais telefonų ar kai kurių nešiojamų kompiuterių bei monitorių ekranais, norėtųsi matyti kiek plonesnius ekrano rėmelius, kurie suteiktų malonesnį estetitinį vaizdą

„F6 Plus“ pasižymi ne tik paprastu dizainu, didele jungčių įvairove, tačiau ir ganėtinai patrauklia komplektacija, kurioje rasime viską, ko gali prireikti. Monitorius komplektuojamas su laikikliu ir gaubtu, kuris dar labiau padeda esant ryškios šviesos sąlygomis. Šis naudoja „Velcro“ tvirtinimo būdą.

Dėžutėje taip pat rasime ir micro HDMI laidą. Mano atveju, šis kabelis yra suderinamas su mano turima „Sony A6600“, bet kai kuriais kitais atvejais gali prireikti mini HDMI laido, kurio „Feelworld“ šįsyk nepridėjo. Turiu paminėti ir dar vieną nepatogumą, su kuriuo teko susidurti - mano jau minėtą ekrano laikiklį.

Nors šis priedas yra patogus tuo, jog jį galima pritvirtinti įvairiomis pozicijomis, tačiau labai pasigedau stabilumo. Kone kiekvieną kartą primontavus jį, o vėliau numontavus nuo kameros, buvau priverstas priveržti tvirtinimo varžtus tam, jog monitorius būtų pritvirtintas lygiai. Nors tai ir smulkmena, jeigu esate smulkmeniškas – gali pradėti erzinti, patikėkite manimi.

Veikimas

Taigi, išbandykime kaip šis monitorius veikia. Visų pirma, „Feelworld F6 Plus“ turi jutiklinį ekraną savo meniu ir parinktimis, tačiau kažkodėl neleidžiama liečiamu ekranu naudotis norint naviguoti kameros meniu arba pasirenkant fokusavimo tašką.

Tai reiškia, kad Jums vis tiek reikia naudotis kameros ratukais ir mygtukais norint naviguoti meniu. Automatinio fokusavimo pasirinkimo metu tai vis tiek turi būti daroma kameroje. Nepaisant šio trūkumo, visa kita atrodo tikrai labai neblogai.

„Feelworld F6 Plus“ ekranas pakankamai ryškus, todėl gerai matomas ir saulėtą dieną, o jeigu šviesos per daug – galite naudoti ir tam skirtą gaubtą, kuris daugeliu atveju labai naudingas. Dar vienas dalykas, kurį būtina paminėti – atsilikimas (ang. latency). Itin žvitri akis gali pastebėti šiokį tokį atsilikimą, tačiau vėlavimas šiame monitoriuje yra labai labai mažas ir esu įsitikinęs, jog daugumai tai tikrai neužklius.

Dar vienas dalykas – šis monitorius leis Jums įsikelti Jūsų norimus „LUT“ failus. Pats ekranas palaiko keletą opcijų, tokių kaip „S-Log 2/3“, „V-Log“ ar „Log-C“, tačiau jeigu turite savo pamėgtus pasirinkimus – juos galėsite nesudėtingai įsikelti naudodami atminties kortelę ir matyti Jūsų filmuojamą ar fotografuojamą vaizdą jau naudojant pasirinktą „LUT“. „Feelworld F6 Plus“ leis Jums pasirinkti iki 50 skirtingų failų, o taip pat galėsite ir palyginti kaip vaizdas atrodo su Jūsų pasirinktais spalviniais nustatymais ir be jų.

Baterija

Kaip jau minėjau, įsigydami „Feelworld F6 Plus“, turėsite papildomai įsigyti ir akumuliatorių – šis kameros monitorius suderinamas su tam tikromis „Sony“ arba „Canon“ baterijomis. Aš filmavimams naudoju „Sony A6600“ kamerą, tačiau jos baterija nėra tinkama, todėl teko įsigyti papildomą energijos rezervuarą. Mano pasirinkimas – „Canon LP-E6“ baterija. Ir tiesą pasakius teko kiek nusivilti.

Visiškai įkrautos baterijos pakanka tik kiek daugiau nei 30 minučių naudojimo. Žinoma, jeigu Jūs naudojate „Canon“ kameras – tai neturėtų būti problema, nes baterijų galimai turite ne vieną. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog baterijos tarnavimo laikas priklausys nuo to kokias baterijas naudojate, todėl labai detalizuoti jų tarnavimo laiką nebūtų labai tikslinga.

Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog baterijos energija yra naudojama net ir tuo atveju, kai monitorius yra išjungtas ir nenaudojamas. Tai šioks toks nepatogumas, galintis sukelti didelį galvos skausmą, kai užmiršę atjungti bateriją ateisite filmuoti ir jau pradėję suprasite, kad teks sugaišti daug brangaus laiko, kraunant nusėdusį akumuliatorių.

Verdiktas

Ieškantiems nebrangaus kameros ekrano – „Feelworld F6 Plus“ gali būti išties puikus pasirinkimas. Visų pirma, kainos ir kokybės santykis yra labai geras, net ir turint galvoje tam tikrus nedidelius trūkumus. Ekranas ryškus, vaizdas jame atrodo tikrai gerai, atsilikimas yra sunkiai pastebimas arba visai nematomas, o ir jungčių gausa leis Jums išnaudoti šį produktą kone kiekvienoje situacijoje.

Taip, „Feelworld F6 Plus“ turi keletą nemalonių smulkmenų, kurių bene didžiausiaa – nemažos baterijos energijos sąnaudos, tačiau tai galima išspręsti įsigyjant keletą papildomų baterijų, kas tikrai pravers jeigu filmuojate ilgesnėmis atkarpomis. Šiuo produktu naudojuosi jau daugiau nei mėnesį ir esu visiškai juo patenkintas.

Prieš rinkdamasis kameros ekraną turėjau ganėtinai ribotą biudžetą, o „Feelworld F6 Plus“ buvo vienas iš nedaugelio variantų, kurie puikiai tilpo į kainos rėmus, kuriuos buvau nusistatęs. Jeigu norite jį įsigyti ir Jūs – dabar šį produktą galite įsigyti tik už 119,99 euro, o tai padaryti galite paspaudę čia. Tiesa, nepamirškite panaudoti nuolaidos kodo CC7111.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas