Ką tik debiutavo „Nokia” televizorius su „Android”: tekainuos 299 eurus

Ignas Petrikonis

2021-04-03, 17:35 (atnaujinta 2022-12-02, 10:53)

0 komentarų
Ką tik debiutavo „Nokia” televizorius su „Android”: tekainuos 299 eurus

Turbūt daugelis besidominčių išmaniųjų telefonų rinka žino, jog „Nokia” išmaniųjų telefonų padalinys po nesėkmingo perėjimo „Microsoft” žinion buvo parduotas Kinijos „HMD Global” kompanijai. Kitaip tariant, ji įgijo teisę gaminti telefonus su „Nokia” prekės ženklu. Panašia strategija nusprendė pasinaudoti ir vokiečių „StreamView GmbH”, įsigijusi licenciją gaminti televizorius ir jų priedus „Nokia” pavadinimu. Neseniai ši kompanija pristatė labai neįprastą produktą - „Nokia 24-inch Smart Android TV”.

Kaip ir galima spėti iš pavadinimo, televizoriaus įstrižainė yra vos 24 colių. Tokio dydžio šiais laikais būna nebent kompiuterių monitoriai, o daugelio svetainėse rastume 50 ar daugiau colių ekranus. Kitas neįprastas dalykas - vos 1366×768 pikselių raiška, kuri ne tik žemesnė už jau išpopuliarėti spėjusią 4K, bet ir daugelį metų iki tol karaliavusią FullHD. Taigi, tikėtis didelio detalumo iš šio produkto negalima.

Šiokia tokia paguoda yra HDR10 standarto palaikymas, kuris pasitarnaus žiūrint „Netflix” - vaizdas taps bent jau šiek tiek malonesnis. Žiūrėjimo patirtį pagerins „Dolby Digital 2.0/ 5.1” standartą palaikantys du 2,5W galios garsiakalbiai.

Kaip ten bebūtų, aukščiau išvardyti dalykai nėra stiprioji „Nokia 24-inch Smart Android TV” pusė. Pagrindinis šio televizoriaus privalumas yra išmanios funkcijos, Jame diegiame „Android TV” operacinė sistema palaiko „Google Assistant” valdymą balsu, turi integruotą vaizdo ir garso transliavimo iš telefono technologiją „Chromecast” bei puikų suderinamumą su „Netflix”, „YouTube” ir kitomis vaizdo transliavimo paslaugomis. Be to, vartotojai papildomų programėlių galės įsidiegti iš televizoriaus aplikacijų parduotuvės - panašiai, kaip savo išmaniajame telefone.

Sklandų veikimą užtikrina keturių branduolių „ARM CA53” procesorius, „Mali 470MP3” grafikos plokštė, 1GB RAM ir 8GB vidinės atminties. Jungčių fronte rasime 3xHDMI, 2xUSB 2.0, 1x S/PDIF, 1×3,5mm audio, VGA, CI+ ir SatCR LNB. Televizorius palaiko dviejų dažnių Wi-Fi ir Bluetooth 4.2.

„Nokia 24-inch Smart Android TV” išmatavimai siekia 53 x 135 x 365 mm, o svoris su pridedamu stovu - 7,25 kg. Televizoriumi planuojama prekiauti Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje. Numatoma kaina mūsų regione siekia 299 eurus.

Akivaizdu, jog šis įrenginys nesitaiko pakeisti jūsų svetainėje esančio ekrano, o labiau yra orientuotas į virtuvę, miegamąjį arba įvairias įstaigas, tokias kaip biudžetiniai viešbučiai. Pastarieji tikrai įvertins vaizdo transliacijų paslaugų palaikymą, kadangi jomis naudojasi vis daugiau jų klientų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas