Lietuvą pasiekė naujienos iš LG: prasideda naujausių QNED ir OLED televizorių prekyba

LG
Lietuvą pasiekė naujienos iš LG: prasideda naujausių QNED ir OLED televizorių prekyba

Bendrovė „LG Electronics“ (LG) pranešė apie naują 2022 m. QNED ir OLED televizorių asortimentą Lietuvoje. LG QNED ir OLED televizoriai pasižymi puikia vaizdo ir garso kokybe, juos galima įsigyti įvairių dydžių. Ekspertai aiškina, kuo jie skiriasi ir ko galime tikėtis iš šių metų televizorių modelių.

Kuo skiriasi QNED ir OLED televizoriai?

Jei galbūt dar nežinote, OLED reiškia organinį šviesos diodą, tai yra ypatinga ekrano technologija, o QNED skelbia naujos skystųjų kristalų (LCD) televizorių eros pradžią, nes čia mini šviesos diodai derinami su kvantinių taškų (Quantum Dot) ir nanodalelių (NanoCell) technologijomis. Didžiausias skirtumas tarp OLED ir QNED yra nepriklausomas pritemdymo valdymas. Nors QNED televizoriuose yra daug pritemdymo zonų, ekranui apšviesti naudojami mini šviesos diodai (Mini LED). OLED televizoriuose naudojama organinė medžiaga, kurios sukuriamas rezultatas yra neįtikėtinas kontrastas, kai šviečia ar būna pritemdomas kiekvienas pikselis. Tiesą sakant, OLED televizoriai pasižymi geriausia juoda spalva, nes atskirus pikselius galima beveik išjungti, o QNED pikselius galima tik pritemdyti zonomis. QNED įdiegta nanodalelių (NanoCell) technologija, kuri pagerina spalvų tikslumą esant skirtingiems žiūrėjimo kampams.

Kas naujo 2022 m. QNED televizoriuose?

Naujieji QNED televizoriai, kuriuose pritaikyta išskirtinė LG technologija, pakelia skystųjų kristalų (LCD) ekranų vaizdo kokybės kartelę ir užtikrina sodrias bei tikslias spalvas, kurios pagyvina bet kokio žanro turinį. Tarptautinės produktų bandymų agentūros „Intertek“ sertifikuoti LG QNED televizoriai pasižymi 100 proc. spalvų apimtimi ir tikslumu, todėl jie užtikrina išskirtines spalvas plačiu žiūrėjimo kampu ir leidžia bet kokioje kambario vietoje mėgautis puikiais QNED ekrano žiūrėjimo potyriais.

1. Tikslaus pritemdymo technologija – LG tikslaus pritemdymo technologija dar labiau pagerina naujųjų „QNED Mini LED“ televizorių vaizdo kokybę, užtikrindama didesnį maksimalų ryškumą ir gilesnę, subtilesnę juodą spalvą.

2. Didesnis ekrano dydžių pasirinkimas – be to, LG 2022 m. QNED televizorių linijoje vartotojai gali rinktis iš įvairesnių dydžių televizorių – nuo tikrai kinematografiškų iki tinkamų mažesnei erdvei.

3. „Dolby Vision IQ“ su tiksliu detalumu – naujausi LG QNED televizoriai kartu su bendrovės 2022 m. OLED televizoriais yra pirmieji televizoriai, kuriuose įdiegta „Dolby Vision IQ“ su tiksliu detalumu. Ši „Dolby Vision“ naujovė leidžia iš „Dolby Vision“ turinio išgauti dar daugiau – tai neįtikėtinai ryškūs vaizdai su didesniu gylio pojūčiu ir papildoma tekstūra, o „Dolby Atmos®“ garsiakalbių sistema užtikrina dinamišką, įtraukiantį garsą.

Kas naujo 2022 m. OLED televizoriuose?

OLED technologijos pradininkė ir pasaulinė lyderė LG nuolat tobulino ir tobulina šią technologiją, todėl bendrovė jau devynerius metus užima lyderio pozicijas pasaulinėje aukščiausios klasės televizorių rinkoje.3 LG 2022 m. OLED televizoriuose, kuriuose naudojama pripažinta bendrovės savaime šviečiančių diodų (OLED) technologija, naudojama tiksli pikselių lygio šviesos kontrolė, užtikrinanti giliausią juodą spalvą, neįtikėtinai tikroviškas spalvas ir begalinį kontrasto santykį. Be to, naujieji modeliai turi dar daugiau išmaniųjų funkcijų, reikalingų asmeninei žiūrėjimo patirčiai.

1. „LG OLED Evo“ – su pažangiausia LG OLED plokšte ir naujuoju „α (Alpha) 9 Gen 5“ išmaniuoju procesoriumi, įskaitant ryškumo didinimo technologiją, „LG Evo“ technologija yra įdiegta 2022 m. G2 („LG OLED Evo Gallery Edition“) ir C2 serijose, todėl namų pramogų patirtis pakyla į naujas aukštumas. „LG OLED Evo“ technologija užtikrina didesnį ryškumą, aiškumą ir detalumą, kad vaizdai būtų tikroviški ir beveik veržtųsi iš ekrano. Ryškumą dar labiau padidina naujosios „Brightness Booster Max“ (G2 serija) ir „Brightness Booster“ (C2 serija) funkcijos, kurias įgalina didesnė „α9 Gen 5“ procesoriaus apdorojimo galia.4

2. Pats didžiausias ekrano dydžių pasirinkimas – šių metų OLED televizorių linijoje taip pat siūlomi nauji ekranų dydžiai ir stilingas dizainas, todėl vartotojai turės didesnį pasirinkimą. Be pirmojo pasaulyje 97 colių OLED televizoriaus ir naujo 83 colių modelio G2 serijoje, siūlomi 77, 65 ir 55 colių variantai, kad būtų galima parinkti tinkamą dydį praktiškai bet kokiai namų erdvei. Tačiau C2 serijoje siūloma daugiausia ekrano dydžių iš 2022 m. serijos – iš viso galima rinktis iš šešių, įskaitant 48 ir 42 colių dydžius.

3. „LG α9 Gen 5“ išmanusis procesorius – naujame ir patobulintame „LG α9 Gen 5“ išmaniajame procesoriuje naudojamas gilaus mokymosi algoritmas, kuris pagerina naujausių OLED našumą ir suteikia vaizdams trimatę kokybę, nes vaizdo elementai labiau išryškinami.

4. „Dolby Vision IQ“ su tiksliu detalumu – naujausi LG OLED yra pirmieji televizoriai, kuriuose įdiegta „Dolby Vision IQ“ su tiksliu detalumu. Ši nauja technologija leidžia dar geriau išnaudoti „Dolby Vision“ turinį ir tiek šviesiose, tiek tamsiose patalpose atskleidžia detales, kurių anksčiau nebuvo įmanoma pastebėti. O ne mažiau įtraukiantį erdvinį garsą atkuria naujųjų LG OLED televizorių „Dolby Atmos®“ garsiakalbių sistema.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas