Metas atsinaujinti televizorių: viena kompanija šiemet juos pigins net 20%

Leonardas Sindaravičius

2021-03-05, 09:40 (atnaujinta 2022-09-28, 10:38)

0 komentarų
Metas atsinaujinti televizorių: viena kompanija šiemet juos pigins net 20%

Netrukus visame pasaulyje bus pradėta prekiauti naujais „LG“ OLED televizoriais ir panašu, kad jų kainos bus gerokai žemesnės nei pernai. Pietų Korėjos laikraštis „JoongAng Daily“ praneša, kad šalyje debiutavę naujieji televizoriai - „G1 Gallery Series“ ir „C1 OLED“ - kainuoja net 20% pigiau, nei pernai debiutavę jų pirmtakai „LG GX“ ir „CX OLED“.

Tai milžiniška nuolaida naujam įrenginiui, ypač žinant, kad veikimo sparta ir vaizdo kokybė turėtų būti pagerėjusi lyginant su praėjusių metų modeliais, o nauja „LG“ OLED panelių technologija siūlo ir didesnį ryškumą. Pasak minėto laikraščio redaktoriaus „Park Eun-jee“, tokia kainos strategija siekiama sudominti didesnį skaičių vartotojų. Tarp naujų modelių yra ir pigesnis „A1 OLED“, akivaizdžiai nukreiptas į mažesnį biudžetą turinčius klientus - akivaizdu, jog „LG“ siekiamybė yra pritraukti maksimalų naujų vartotojų kiekį.

Nors toks kainų pokytis kol kas pastebėtas tik Pietų Korėjoje - kurioje ir įsikūrusi pagrindinė „LG“ kompanijos būstinė - esame linkę tikėti, jog atpigę nauji TV modeliai pasieks ir vakarų pasaulio šalis. Praėjusių metų „GX Gallery“ serijos OLED televizorius kainavo nepilnus €3000, tad jei kainų pokytis pasieks ir Lietuvą, 2021-ųjų „G1 Gallery Series“ turėtų kainuoti mažiau nei 2500 eurų.

Vienu geriausių praėjusių metų televizorių pripažintas „LG CX OLED“ nuo debiuto kainuoja apie €1200 už 48 colių ir maždaug €3000 už didžiausią - 77 colių - variantą. Taikant tokį pat kainų pokytį, nauji modeliai turėtų kainuoti atitinkamai iki €1000 ir €2350 už tokio pat dydžio modelius.

Daugiausia dėmesio vis dėlto gali susilaukti itin įperkamas „A1 OLED“ modelis, kuris potencialiai įsirėš istorijoje kaip vienas pirmųjų mažiau nei €850 kainuojančių OLED televizorių. Žinoma, išpardavimuose yra pasitaikę ir pigesnių variantų su panašiomis panelėmis, tačiau tai pirmas kartas kuomet visiškai naujas įrenginys turi tokią mažą gamintojo rekomenduojamą kainą.

Kalbant apie „LG“, paminėjimo vertas ir itin brangus ir itin eksperimentinis OLED panelę turintis susukamas televizorius - 65RX. Šiuo metu jo parduota dešimt vienetų visoje Pietų Korėjoje - vienintelėje šalyje, kurioje juo bus prekiaujama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas