Televizorių rinkoje nieko naujo: populiariausias gamintojas nesikeičia jau 15 metų, sužinokite kas jis

Lukas Snarskis

2021-08-11, 08:25 (atnaujinta 2022-09-28, 10:39)

2 komentarai (-ų)
Televizorių rinkoje nieko naujo: populiariausias gamintojas nesikeičia jau 15 metų, sužinokite kas jis

„Avi Cloud“ (AVC) paskelbė ataskaitą, kurioje nurodomi įvairių televizorius gaminančių bendrovių veiklos rezultatai per pirmąjį šių metų pusmetį. Iš ataskaitoje pateiktos informacijos galima matyti, kad šiemet jau buvo pagaminta kiek daugiau nei 98,3 mln. išmaniųjų televizorių. Pagal šį rodiklį pastebimas metinis rinkos augimas, siekiantis apie 6,8 proc.

AVC informacija atskleidžia ir pasikeitusius vartotojų poreikius, ką puikiai iliustruoja gerokai išaugę OLED televizorių pardavimai. Per šių metų pirmąjį pusmetį OLED televizorių buvo pagaminta apie 2,7 mln. vienetų, o tai sudaro net 133 procentų augimą, lyginant su analogišku laikotarpiu praėjusiais metais. Tai išties stulbinantys rezultatai, tačiau nustebti tikrai nereiktų – vis daugiau Kinijos gamintojų pasiūloje atsiradus OLED televizoriams juos dažniau renkasi ir vartotojai.

Apžvelgiant gamintojus galima teigti, kad „Samsung“ ir toliau išlieka pirmaujanti figūra pasaulinėje išmaniųjų televizorių rinkoje. Pietų Korėjos gigantė per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pardavė net 20,8 mln. išmaniųjų TV įrenginių, o tai yra beveik 12 procentų augimas, lyginant su praėjusiais metais. Verta pastebėti, kad būtent šie metai yra penkiolikti metai iš eilės, kuomet „Samsung“ pirmauja išmaniųjų televizorių rinkoje. Antroje vietoj liko kita Korėjos gamintoja LG, sugebėjusi parduoti kiek daugiau nei 13,1 mln. televizorių.

Tuo tarpu Kinijoje, kinų elektronikos gamintoja TCL užfiksavo pardavimus, siekiančius net 11,1 mln. Šie rezultatai Kinijos milžinę ne tik stumtelėjo į trečią pasaulinės televizorių rinkos vietą, bet ir padėjo aplenkti „Xiaomi“. Per metus įmonės pardavimai padidėjo apie 14 procentų.

Kita Kinijos elektronikos gamintoja „Hisense“ sugebėjo parduoti 8,4 mln. įrenginių bei užfiksavo 5,5 procentų augimą, lyginant su praėjusiais metais, bei užėmė garbingą ketvirtąją vietą pasaulinėje TV rinkoje. Anksčiau minėtoji „Xiaomi“ liko penktoje vietoje, sugebėjusi parduoti kiek daugiau nei 5,4 mln. televizorių. Toliau TOP 10 išsidėliojo taip – „Sony“, „Vizio“, „Philips+AOC“, „Skyworth“ ir „Sharp“.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas